Er ‘Seven-Year Itch’ egentlig en virkelig ting?

puslespillbiter som illustrerer forskjellige følelser Getty Images

Se, det er helt normalt å føle en følelse av stagnasjon - en syvårig kløe, hvis du vil - hvis du er i et langvarig forhold eller ekteskap. Å være sammen med en annen person i en hel levetid er ingen vits, mennesker.

Men hva er den syvårige kløen, akkurat? Kort fortalt er det forestillingen om at du etter syv års ekteskap (eller et langt AF-forhold) begynner å bli misfornøyd med partneren din, sier Gigi Engle, bosatt sexolog og forfatter av All The F * cking Feil: En guide til sex, kjærlighet og liv .

Selv om det er normalt å føle seg litt ... kløende ... etter en stund, er det ingen alarm som går etter syv år på prikken. 'Tanken om at du vil føle deg slik på et uskadelig tidspunkt er fullstendig BS,' sier Engle. 'Du kommer ikke til å kjede deg i ekteskapet eller sexlivet ditt hvis du forplikter deg til å holde det friskt og interessant.' Problemet er at det er for lett for forholdet ditt å falle til bunnen av prioritetslisten når du sjonglerer med arbeid, barn og andre, mer presserende ansvarsområder. Det skjer, men det trenger det ikke.Andre eksperter er enige om at den syvårige kløen egentlig ikke er et bestemt tidspunkt når forholdet ditt er dømt til å kollapse, men i stedet en idé som representerer hvordan du og din langsiktige bae ikke har samme bølgelengde. 'Noen par sitter fast i dysfunksjonelle mønstre som får dem til å føle seg frakoblet og sløv,' sier Janet Brito , PhD, klinisk psykolog og sertifisert sexterapeut i Honolulu, Hawaii. 'Noen kan ønske å avslutte forholdet mens andre vil forbli sammen, jobbe gjennom det og bli sterkere som et resultat.'

Ekte mennesker veier inn: Hvordan vet du at du er forelsket?

Så hvordan kan du forhindre eller løse denne typen forholdssvikt? Les videre for ekspertgodkjente tips som gjør at kløen din ikke utvikler seg til et fullstendig utslett.

1. Få en ny mening

  Før du kommer til noen konklusjoner om hvorvidt du er lei av ditt nåværende langsiktige forhold eller ikke, foreslår Brito å konsultere en terapeut eller en nær venn om situasjonen din. Noen ganger er det vanskelig å se det * virkelige * problemet fra innsiden, og det å snakke med en tredjepart lar deg sortere gjennom rotete følelser før du artikulerer dem til partneren din.

  2. Skriv det ut

  Det er også nyttig å journalføre følelsene dine, sier Brito. Å skrive tankene dine ned gir klarhet uten å måtte vaske dem høyt eller slippe større $$ på terapi. Hva liker du med partneren din? Hva gikk galt? Vær ærlig om positive og negative her. Journalen din dømmer ikke.

  Relatert historie

  3. Ikke vær sjenert

  Å kommunisere dine behov er en avgjørende del av å opprettholde et sunt, langsiktig forhold, sier Brito. Hvis du ønsker å få frem følelser av stagnasjon til S.O., foreslår hun at du går nøye gjennom det. Bruk ‘jeg-uttalelser’ som gjør deg ansvarlig for følelsene du har, og unngå å legge skylden på partneren din. Fokuser på å lytte til partnerens uoppfylte følelsesmessige behov når det er deres tur til å snakke uten å bli defensiv. Dette går begge veier, K?

  4. Vurder parrådgivning

  Hvis du bestemmer deg for at forholdet er verdt å kjempe for, foreslår Brito å bestille gjentatte parterapitimer. Å gjøre det vil hjelpe dere to med å lage en plan for å komme videre ved hjelp av en ekspert. Du vil også ha en rolig, upartisk moderator når ubehagelige eller heftige diskusjoner uunngåelig oppstår.

  5. Eller sexterapi

  Hvis problemene dine hovedsakelig er soveromsbaserte, kan du se på en terapeut som spesialiserer seg på sex. Ja, de eksisterer! Hvis du har prøvd å utforske fysisk intimitet på egen hånd, og det ikke har gått ut, er det ingen skam å få litt hjelp utenfor. 'Som et team kan du finne løsninger som ikke resulterer i en affære eller et samlivsbrudd,' sier Engle.

  Relatert historie

  6. Prøv et åpent forhold

  Denne def er ikke for alle par, men noen føler at de trenger å gå utenfor forholdet for å legge krydder til sexlivet, og det er bedre å gjøre det sammen hvis det er tilfelle.

  Å utforske grensene for et åpent forhold, polyamory eller trekanter er en levedyktig løsning på følelser av seksuell kjedsomhet, hvis begge parter er enige om det. 'Dette nyvunne aspektet av forholdet ditt kan se ut som hva du vil,' forklarer Engle. 'Det som er viktig er at du diskuterer dine ønsker og fantasier med partneren din.' Derfra må du sørge for å etablere noen grunnregler. Bare trekant? Ingen venner? Ingen kyssing? Det er forskjellen mellom ærlig åpenhet og en affære som ødelegger alt.

  7. Utforsk med leker eller kink

  Handle vibratorer, håndjern og undertøy med S.O. online eller i butikken. Overraskelser har sin plass, men shopping sammen vil bygge opp spenning. Snakk med partneren din om hva du har ønsket å legge til i rutinen din - en produktiv og sexy convo.

  8. Prøv rollespill

  Hvis du leste # 6 og tenkte, aldri i en million år Det er andre måter å introdusere et element av spenning i skipet ditt. Rollespill er en klassiker, og du kan skalere opp eller ned, avhengig av komfortnivå. Eksempel: Begynn med noe skittent snakk før du spruter på kostymer, eller later som om du er det yngre selv hvis du er improviserte ferdigheter som er litt rustne. Hvor møttes du for syv år siden?

  9. Planlegg sex

  Ingen liker å høre dette, men planlegging av sex kan være en god løsning på en tørr magi - og til og med varm! Tenk på det: Du har hele dagen til å komme i humør, og det er mindre sannsynlig at du blir stresset og distrahert fordi du vel, du planla det.