Er hermetisert tunfisk virkelig sunn? Her er hva ernæringsfysiologer sier

Grillet ost sjømat salat sandwich LauriPattersonGetty Images

Hermetisert tunfisk er den ultimate late-girl måten å få litt fisk i kostholdet ditt (fordi fersk fisk blir stanky veldig rask og kan være vanskelig å lage mat).Praktisk som hermetikk er, men det kommer med noen spørsmål. Som, øh, hvordan kan fisk være greit å spise etter at den har hengt seg ut i en boks? Er det lastet med tungmetaller? Til syvende og sist er hermetisert tunfisk faktisk sunn?

Vær trygg: Generelt er 'hermetisert tunfisk et trygt alternativ til fersk fisk,' sier Keri Gans, RD, diett og forfatter av The Small Change Diet . Behandlingen den gjennomgår - og forsegling av boksen - gjør den hyllebestandig.

Imidlertid er disse tungmetallproblemene ekte. Visse arter av tunfisk inneholder større mengder enn gjennomsnittet kvikksølv, et giftig metall som kan forårsake alvorlige helseproblemer, ifølge Miljøforsvarsfond (EDF). Derfor bør du holde øye med inntaket av hermetisk tunfisk, spesielt hvis du er gravid.

Som en helhet oppveier imidlertid 'de helsemessige fordelene ved tunfisk generelt de potensielle risikoene forbundet med spor av kvikksølv påvist i noen tunfisk,' sier dieter Julie Upton, RD, medstifter av ernæringsnettstedet. Appetite for Health .Har du fortsatt spørsmål? Her er oversikten over alt du noensinne har lurt på tunfisk på boks.

Hvordan fanger de fisken i tunfisk?

Tunfisken som havner i bokser blir fanget på noen forskjellige måter, ifølge International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). Det meste blir fanget ved hjelp av en metode som kalles 'snurrevad', der et nett trekkes ut i vannet rundt en tunfiskskole. Vekter fører den ene enden av nettet dypt ned i vannet, som deretter trekkes opp for å fange fisken når de er omringet.

'Langfôr' er en annen metode der en lang flytestøttet linje blir satt i vannet. Festet til den lange linjen? En hel streng med sportslige agnkroker.Til slutt blir noen tunfisk også fanget av 'trolling' eller 'stang- og linefiske.' I disse metodene blir levende agn dumpet i vannet for å tiltrekke tunfisken. Fiskerne slipper deretter inn sine individuelle hektede linjer for å fange den interesserte tunfisken.

Greit. Men den tunfisken havner i en boks ... hvordan?

Prosessen som gjør en nyfanget fisk til hermetikk, varierer litt fra selskap til selskap.Humle for eksempel sier tunfisken deres blir levert til deres hermetikkfiske fra fiskebåtene - eller fra kjøleskip som leverer tunfisken fra utenlandske fiskebedrifter.

Derfra blir tunfisken frossen og gruppert etter størrelse og vekt.

Deretter blir den inspisert, tint, renset, lastet på metallstativ og bakt. Når den er kokt, fjernes tunfiskens skinn og bein, og det gjenværende kjøttet går videre til hermetikk.Kjøttet tilsettes bokser, som automatisk fylles med fisk, salt, vegetabilsk buljong, vann eller olje (avhengig av sorten). Lokkene festes og forsegles, og boksene rengjøres og steriliseres.

Og er den hermetisert tunfisk sunn? Snakk med meg om ernæring.

Når du kommer i gang på boksen på supermarkedet, har du mange alternativer for tunfisk - inkludert forskjellige typer tunfisk tilberedt på forskjellige måter.

Den mest spiste typen tunfisk i USA er skipjack (som også er det mest 'lette tunfisken' er laget av), ifølge Starkist . Hvit tunfisk, albacore, er et annet populært alternativ.Vanligvis tilbyr disse forskjellige typene tunfisk lignende ernæring.

De mest bemerkelsesverdige ernæringsforskjellene mellom tunfiskbokser stammer fra om de er pakket i olje eller vann - og hvor mye natrium de inneholder. (Den eneste virkelige forskjellen mellom olje- og vannpakket tunfisk er kaloriene og fettet, sier Gans.)

Her er hva du kan forvente deg av en servering med hermetisert tunfisk, pakket i olje, ifølge USDA Næringsdatabase :

 • Kalorier: 56
 • Fett: 2,3 g
 • Protein: 8,3 g
 • Karbohydrater: 0 g
 • Fiber: 0 g
 • Natrium: 416 mg

  Og fra en servering med hermetisert tunfisk, pakket i vann, ifølge USDA Næringsdatabase :

  • Kalorier: 24
  • Fett: 0,3 g
  • Protein: 5,5 g
  • Karbohydrater: 0 g
  • Fiber: 0 g
  • Natrium: 247 mg

   I tillegg til å være en god proteinkilde, inneholder hermetisert tunfisk også viktige næringsstoffer somVitamin d.og omega-3 fettsyrer, sier Jessica Cording, RD, diett og forfatter av The Little Book of Game-Changers: 50 sunne vaner for å håndtere stress og angst .

   'D-vitamin og omega-3 er begge viktige næringsstoffer for hjernens utvikling og kognitive funksjon, samt reduksjon av betennelse,' sier hun. D-vitamin spiller også en viktig rolle i beinhelse, immunsystemfunksjon og cellevekst, mens omega-3 hjelper til med å støtte cellestrukturer.

   Kul. Så hvor mye tunfisk kan jeg spise per uke?

   Bekymringer for hvor mye tunfisk det er trygt å spise, kommer tilbake til kvikksølvsituasjonen.

   Enkelte typer tunfisk inneholder vanligvis mer kvikksølv enn andre, med lett tunfisk som det tryggeste alternativet. 'Årsaken til at lett tunfisk generelt har lavere kvikksølv er fordi den er laget av mindre, yngre fisk som ikke har hatt så mye tid til å absorbere tungmetallet,' forklarer Cording. Albacore, i mellomtiden, pakker vanligvis mer.

   Den gjennomsnittlige personen kan trygt spise opptil 12 gram lett tunfisk - eller opptil fem gram albacore-tunfisk - i uken, sier Gans.

   Hvis du er gravid eller ammer, er det imidlertid Food and Drug Administration (FDA) anbefaler å konsumere mellom åtte og 12 gram 'sjømat' per uke. Det betyr ikke mer enn to til tre porsjoner lys tunfisk per uke, for FDA .

   Hvordan ser en kvalitetsdunk tunfisk ut?

   Neste gang du er i hermetikkgangen, må du sørge for at tunfiskboksen din oppfyller følgende fire kriterier for å sikre at den er av høyest mulig kvalitet.

   • Det er lett tunfisk . (Igjen, se bekymringer om kvikksølv.)
   • Den har en begrenset ingrediensliste . Du vil virkelig ha en boks der de eneste ingrediensene er tunfisk, vann eller olje, og kanskje salt, sier Cording.
   • Den har stangfanget tunfisk . 'Fordi overfiske er en bekymring for tunfisk, må du huske at stangfanget tunfisk bedre støtter bærekraft,' sier Cording.
   • Den har sertifiseringer. Merker sertifisert av Marine Stewardship Council (MSC), Monterey Bay Aquarium eller Safina Center pleier å være mer bærekraftige, sier Gans.

    Bonus: Velg et merke som tester tunfisken deres for kvikksølv og andre forurensninger, sier Sonya Angelone, RD, diett og talskvinne for Academy of Nutrition and Dietetics. 'Det skal stå rett på boksen,' sier hun.

    Søt. Og de beste måtene å spise hermetisk tunfisk på er ...?

    Hermetisert tunfisk kan være en sunn del av kostholdet ditt - så lenge du ikke spiser det hver dag.

    Kast litt tunfisk på toppen av salater for ekstra protein, spred tunfisk på kjeks og tilsett en klem med fersk sitron, eller bland med avokado, salsa eller gresk yoghurt for en skikkelig dukkert.

    Uansett hvordan du liker det, gi deg selv et klapp på ryggen for å få litt mer sjømat i kostholdet ditt.

    Poenget: Hermetisert tunfisk er generelt sunn, bare velg 'lett tunfisk' og ikke spis tingene hver dag for å være oppmerksom på kvikksølvforbruket ditt.