Er din buggbit farlig? Disse 6 bildene kan hjelpe deg med å fortelle

Myggstikk i nakken. dimid_86Getty Images

Feilbitt er en uheldig liten irritasjon i livet, og oddsen er prettttttyyyy høyt som du har vært bitt av noen skumle (er, eller en rekke skumle kryper) i livet ditt. Og selv om du sannsynligvis bare vil skrape av deg og fortsette, er det lurt å prøve å finne ut hva som faktisk bet deg.

Hvorfor? Noen feilbitt er relativt ufarlige, men andre har potensial til å føre til mer alvorlige helseproblemer hvis du ikke behandler dem riktig og raskt. Her er flere ganske vanlige insektbitt du kan oppleve, og hvordan du vet om en bit garanterer en tur til legekontoret ditt eller ikke.

Veggedyr biter

Selv om tanken på bed bug biter kan skjev deg ut, er de mer irriterende å takle enn en faktisk trussel for helsen din, ifølge Senter for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Veggedyrbitt er først og fremst superkløende og kan holde deg oppe om natten. Det største problemet med disse irriterende feilene er at de kan spre seg veldig raskt og føre til et angrep, og det kan være en ubeleilig og kostbar prosess å bli kvitt en. (Også ideen om at små insekter spiser blod mens du sover, er ikke akkurat en trøstende tanke.)Folk kan ha en rekke reaksjoner på bedbugsbitt, sier Nancy Troyano, PhD, en styresertifisert entomolog med Ehrlich Pest Control. Noen mennesker har ingen reaksjon i det hele tatt når de blir bitt, men de fleste vil merke et kløende, rødt, weltlignende merke som ligner på en myggbit, sier Troyano. 'Bitt kan forekomme på en lineær måte hvis det er flere insekter som mates, og bitt kan forekomme hvor som helst, men de blir ofte funnet i områder der huden lett blir utsatt,' bemerker hun.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Round The Clock Pest Control (@round_the_clock_pest_control)

I motsetning til hva mange tror, ​​har tiltrekking av veggedyr ikke noe med dårlig hygiene eller en skitten leilighet å gjøre. Veggedyr kommer rundt ved å haike på tingene dine, slik at forebygging kan være vanskelig, sier Angela Tucker, PhD, leder for tekniske tjenester for Terminix. 'Å vite dette, er den beste forebyggingen for veggedyr å være våken under dine reiser og regelmessig rengjøring av hjemmet,' sier hun.

Relatert historie

Du kan også holde øye med critters, som handler om størrelsen, formen og fargen på et eplefrø når de er fullvoksne. Et annet tegn på at veggedyr kan være rundt rommet ditt, er deres biprodukt, noe som betyr at du kanskje ser rødbrune blodflekker på laken eller madrasser, sier Tucker.

Hvis du tilfeldigvis får bed bug-bitt, må du spotbehandle dem med hydrokortisonkrem for å prøve å lindre kløe, sier David Cutler, MD, en familiemedisinsk lege ved Providence Saint John's Health Center i Santa Monica, California. Bli kvitt angrepet - ved hjelp av en profesjonell. 'Det er viktig å se hvor veggedyrene kommer fra,' sier Dr. Cutler. 'Ring inn en profesjonell utrydder, slik at du ikke får flere bugs.'

Bi og vepsestikk

Du vil vanligvis vite det når du blir stukket av en bi eller veps, fordi det gjør vondt. 'Først ser du kanskje ikke engang noe på huden,' sier Troyano. 'I løpet av få minutter etter at du er blitt stukket, kan det være lokal hevelse og rødhet rundt stikkstedet.' Området kan også føles varmt, og du kan se et lite hvitt merke nær sentrum av hevelsen (det er der stikkeren gikk inn i huden din), beskriver hun.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kate Super & Susan McKenzie (@letitbeecincy)

Hvis du vet at du har allergi mot bie eller vepsestikk, må du følge instruksjonene fra legen din og oppsøke lege umiddelbart. Men hvis du ikke er allergisk, vil du likevel ta grep. Bier mister sin stikk etter stikk, sier Troyano, og du bør prøve å fjerne den hvis den fortsatt sitter fast i deg. Påfør deretter is for å redusere hevelse, sier David Gatz, MD, en legevakt ved Mercy Medical Center i Baltimore. Det kan også være lurt å ta et antihistamin som Benadryl, sier han.

Den eneste virkelige måten å helt unngå å bli stukket på er å ikke samhandle med bier og veps ... åpenbart. (Men det er ikke en gjennomførbar livsstil hvis du noen gang vil nyte friluftsliv!) Så når du er ute, ikke svær med bier og veps - bare la dem være. 'Generelt, hvis du lar bier og veps være alene, vil de la deg være alene,' sier Tucker.

Hvis du vil være spesielt forsiktig, anbefaler hun også å hoppe over blomsterrike parfymer eller dufter og dekke mat og drikke rundt deg.

Skabb

Scabies er en parasittangrep forårsaket av mikroskopiske midd, ifølge CDC . Når du har skabb, graver kvinnen seg inn i overhuden din for å legge eggene.

Scabies vises vanligvis som utslett med små, hevede pustler eller blemmer, og er 'intenst kløende', sier Troyano. Hvis du aldri har hatt skabb før, ser du kanskje ikke utslett på flere uker etter at du har blitt utsatt. Men hvis du har hatt skabb før, kan du se utslett innen en til fire dager etter å ha blitt utsatt, sier hun.

Undersøkelse av pasientens hender, føtter og underben vil fange mer enn 90% av #scabies saker. https://t.co/LYSWxwz7yE pic.twitter.com/qmEcIR9J6E

- Medscape (@Medscape) 7. januar 2019

Scabies overføres gjennom 'langvarig direkte hudkontakt' og er 'svært smittsom', sier Tucker. Du må oppsøke lege for å få riktig diagnose og behandling, men den behandles vanligvis med permetrin anti-parasittisk krem, sier Dr. Gatz.

Myggstikk

Ok, ja, myggstikk er vanligvis NBD. De er kløende og irriterende, men ikke noe viktig å bekymre seg for. Du vet sikkert allerede hvordan en myggbit ser ut, men (i tilfelle) de er vanligvis røde, skaper en støt på huden din og kan klø, per Troyano. For noen mennesker kan det forekomme en bugbit fylt med væske, med en liten vannblære i midten.

Allergisk reaksjon på myggstikk ChrisAtGetty Images

Mygg kan bærer sykdommer som Zika-virus og West Nile-virus, som kan forårsake feberlignende symptomer, utslett, leddsmerter og røde øyne, CDC sier. Så hvis du er bitt av en mygg og begynner å føle deg av etterpå og har symptomer som disse, ring legen din ASAP.

For å la myggstikk gro, må du gjøre ditt beste for ikke å klø; som øker risikoen for at bittet blir smittet, sier Dr. Cutler. Hydrokortisonkrem skal bidra til å lindre noe av kløen, sier han.

Mens du bare kan gjøre så mye for forhindre myggstikk , Anbefaler Tucker å fjerne stående vann rundt hjemmet eller hagen din (mygg kan legge eggene i disse områdene). Og hvis du planlegger å tilbringe mye tid ute, er det viktig å bruke et godt myggmiddel, sier hun.

Edderkopp biter

Edderkoppbitt er faktisk ganske sjelden, sier Troyano, men de skjer. De kan se ut som typiske feilbitt , så det kan være vanskelig å fortelle med en gang om du ble bitt av en edderkopp, med mindre du ser den kaste bort.

Hvis du merker en bit og ser den lille fyren, anbefaler Dr. Cutler å vaske området med såpe og vann og la det være. 'Giftstoffer fra [visse edderkopper] kan ødelegge huden,' sier han - så det gjør aldri vondt å vaske stedet med såpe og vann for å rense huden (selv om du ikke er 100 prosent sikker på at det er en edderkoppbit).

Men hvis sårområdet ser ut til å vokse, er uvanlig rødt, er varmt å ta på, såres, eller hvis du har feber og / eller leddsmerter, ring legen din ASAP, sier Troyano.

Dette innholdet er importert fra Instagram. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Helen Harding (@hchharding)

Rengjøring av spindelvev i og utenfor huset ditt kan redusere sjansene for edderkoppkjøring. Bruk også lange ermer, bukser, hansker og en lue for å beskytte huden din når du jobber ute eller i områder der ting lagres og ikke brukes ofte, og prøv å holde gresset og buskene dine vedlikeholdt, sier Tucker.

Flåttbitt

Det er ikke alltid åpenbart når et kryss biter deg, fordi det ikke * alltid * etterlater et merke (mer om det på et øyeblikk). Men noen ganger vil flåtten fortsatt være festet når du oppdager et bitt, så det første du vil gjøre er å fjerne det. Troyano anbefaler å gjøre følgende:

 • Bruk pinsett og ta tak i flåtten nær huden.
 • Trekk jevnt oppover, men unngå å vri insektet.
 • Ikke gjør det knus flåtten når den er fjernet.
 • Senk flåtten i sprit og lagre den. Legg den i en klar, forseglet plastpose i tilfelle du trenger å oppsøke lege eller veterinær. Eller ta et klart bilde, og skyll det deretter.

  Når flåtten er fjernet, vask området med såpe og vann, sier Dr. Gatz.

  Hvis du merker at det vises et utslettformet utslett på kroppen din, et rosa utslett på håndledd, armer og ankler, eller et sårområde rundt en bit, ring legen din, sier Troyano. Disse symptomene kan være tegn på at et flått biter deg, og du har blitt smittet av en flåttbåren sykdom somLyme sykdom. Hvis du opplever feber, frysninger, vondt og muskeltretthet, er det også tegn du trenger for å besøke legen din.

  Men husk, ikke alle flått bærer en flåttbåren sykdom, så selv om en bet deg på et tidspunkt, garanterer det ikke at du fikk noe mer alvorlig.

  Dette innholdet er importert fra Instagram. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.
  Se dette innlegget på Instagram

  Et innlegg delt av PepperNappo (@peppernappo)

  Hvordan kan du beskytte deg mot flåttbitt? Tucker anbefaler å dusje raskt når du kommer inn fra å være ute (du kan kanskje vaske av flått før de har sjansen til å bite deg). Det er også en smart idé å ha på seg lange bukser og ermer når du går inn i flåttinfiserte områder, som skogen, og å bruke insektmiddel som inneholder DEET. Be også et familiemedlem eller en venn om å hjelpe deg med å skanne kropp etter flått etter å ha vært ute i skogen.

  Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io