Er dette virale bildet som viser en normal livmor og en menstruerende livmorlegit?

Livmorstørrelse under menstruasjon Getty Images

Det er et bilde som gjør rundene på Facebook akkurat nå som sammenligner størrelsen på en normal livmor med en menstruerende livmor, og kvinner blir vill for det.Bildet kommer fra kontoen Epler og eggstokker, som fremmer samtaler om kvinners helse. På bildet har en person to 'livstore replikaer' av en livmor. Det er en lysfarget, som er mindre, og representerer den ikke-menstruerende livmoren, og en annen, nesten dobbelt så stor, som representerer livmoren under menstruasjonen.

I SLEKT: Hva din periodiske blodkonsistens betyr om helsen din

'Dette er grunnen til at vi føler oss så tunge i begynnelsen av blødningen,' forklarte bildeteksten. “Hvorfor det kan føles som om livmoren vår er i ferd med å falle ut og treffe fortauet (eller er det bare meg?). Og hvorfor vi trenger å ta ting slooooooow. ”

(Vil du ha dagens største nyheter og populære historier levert til innboksen din? Registrer deg for vårt 'So This Happened' nyhetsbrev.)

Bildet, som opprinnelig ble lagt ut i 2012, men nylig dukket opp igjen, har blitt delt nesten 25.000 ganger, og kvinner har kommentert, og uttrykt sin forbløffelse og ærefrykt for menneskekroppen, i tillegg til å bemerke at dette forklarer så mye om hvordan de har det i perioder .I SLEKT: Hva er det på Hoo-Ha? 5 vaginale forhold du trenger å vite om

Vi snakket imidlertid med to ob-gyns som ikke kjøper viralfotoet.

“Den virkelige størrelsen på livmoren for en kvinne som aldri har vært gravid, er mye mer som den mindre. Jeg aner ikke hva de viser i større livmor. Ja, livmoren er litt fyldigere i løpet avmenstruasjonssyklus, men ikke som den større ‘pæren’ - eller hva de enn demonstrerer, ”sier ob-gyn Mary Jane Minkin, M.D.

I SLEKT: Her er hvorfor du alltid bør onanere i perioden

Noen kvinner har større livmor, forklarer Minkin, som kvinner som har født eller de som har masser som fibroids i livmoren , men kvinner ville 'ikke gå fra de to størrelsene som er vist på bildene i løpet av en menstruasjonssyklus.'Lær hvordan du holder skjeden lykkelig og sunn:

..

Alyssa Dweck, MD, en gynekolog basert i New York, sier det har vært begrensede studier angående livmorvekst som endres mot slutten av menstruasjonssyklusen, men 'de nøyaktige målingene (av hver modell og forholdet til hverandre) som er avbildet på bildet, er kanskje ikke nøyaktige, og budskapet bør tas i sammenheng.'

Så der du går, er Facebook ikke alltid det beste stedet å få medisinsk råd, så delbar det kan være.