Er det noe for mye varm saus?

varm saus sriarchasaus Getty Images

Bokstavelig talt er alle besatt av varm saus, inkludert de to dårligste kvinnene rundt: Hillary Clinton og Beyoncé.Og hvem kan klandre dem?

Tatt i betraktning krydder er bare et mikroskopisk null til fem kalorier per teskje, selv de som er strengekostholdtrenger egentlig ikke å tenke to ganger om å ha den på tallerkenen når de vil skru opp varmen. Men kan en daglig dose varm saus være dårlig for helsen din?

'Som mange ting innen ernæring (og liv!), Er det to sider ved hver mynt,' sier Lauren Antonucci, R.D.N., en styresertifisert sportsdieter, og eier / direktør for Ernæringsenergi , en ernæringsrådgivningspraksis i New York City.

Før du begynner å helle det til øynene dine begynner å vanne, sjekk ut hva fagpersonene har å si om overdrevenvarm sausforbruk - og om de synes det er en het idé.DET GODE

De fleste varme sauser er laget av få ingredienser: paprika (chili, jalapeño, habanero eller andre, avhengig av merke), salt og eddik. Paprikaene er naturlig lastet med en kjemisk forbindelse kalt capsaicin, som gir grønnsakene deres signatur krydret smak. Effektene av capsaicin på menneskers helse har blitt studert av forskere langt og bredt, og resultatene har vært ganske positive så langt.

'Capsaicin har vist seg i dyreforsøk og epidemiologiske studier å ha et utall fordeler,' sier Antonucci. Hun sier studier har vist at det kan være gunstig for hjertehelsen og beskytte mot magekreft, i tillegg til å bremse veksten av noen kreftceller.

I SLEKT:De 7 verste maten å spise om natten

Capsaicin kan også ha noen alvorlige vekttapfordeler, inkludert å øke stoffskiftet og undertrykke appetitten. Imidlertid er det fortsatt behov for mer bevis før dokumenter kan garantere de kildesmeltende egenskapene til paprika. 'Det er noen studier som har funnet at inntak av capsaicin kan øke stoffskiftet, men effektene er beskjedne og ikke signifikante nok til å garantere en anbefaling om å spise varm saus tilvekttap,' sier Heather Mangieri , R.D.N., talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics og forfatter av Drivende unge idrettsutøvere .I følge Toyia James-Stevenson , M.D., en gastroenterolog ved Indiana University Health, brukes capsaicin til og med i smertebehandling - noen aktuelle behandlinger bruker ingrediensen for å lette muskelsmerter som kneleddgikt.

Som om listen over proffer ikke allerede var lang nok, har paprika også noe seriøstvitamin C, som kan bidra til å støtte immunforsvaret og forbedre symptomene på forkjølelse eller influensa, sier Antonucci.DET DÅRLIGE

Dessverre har det å ulempe store mengder varm saus på maten også sine ulemper - nemlig det høye saltinnholdet. Mens noen av forskningen kobler overflødig natrium til hjerte- og blodtrykksproblemer har blitt overblåst, er det fortsatt å spise for mye salt kan forårsake oppblåsthet og hodepine.

'Det er viktig å være oppmerksom på natrium,' sier Mangieri. 'Bare en teskje av visse merker inneholder omtrent 190 milligram av det eller mer, et beløp som kan legge seg raskt opp hvis du ikke er forsiktig.' Det er anbefales at vi bruker mindre enn 2300 milligram natrium per dag, så hvis du blir rask og løs med den varme sausen (for hvem måler varm saus?), kan det fort bli fort.

Munn i brann fra varm saus? Denne vannflaskehackingen holder deg hydrert (og kjøler deg ned):.

'Hvis du tilfører varm saus til fersk mat, som magre proteiner eller grønnsaker som har relativt lavt eller ingen saltinnhold, kan du være litt mer sjenerøs, sier Mangieri. 'Men hvis du prøver å begrense natrium i kostholdet ditt, vil du se etter en natriumfattig variant.'

Overskudd av natriumforbruk fra hvilken som helst kilde, enten det er varm saus eller soyasaus, kan ha negative helseeffekter på mennesker som allerede har hjertesykdommer. 'Pasienter med saltfølsomme lidelser som høyt blodtrykk, hjertesvikt, nyre eller leversvikt bør konsultere legen sin for å finne ut hvor mye salt det er trygt å konsumere,' sier James-Stevenson. 'Friske individer bør ikke bare overvåke om de opplever symptomer som diaré eller magekramper, men om de inntar for mye salt ved å spise mer enn en beskjeden mengde varm saus.'

Hvis du har en følsom mage eller lider av tilstander som hyppig halsbrann eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) , vil du kanskje også tenke to ganger før du går over bord med krydder. Krydret paprika kan øke surheten og oppmuntre til betennelse i magesekken. 'Cayenne stimulerer syreproduksjonen, slik at hyper surhet kan fremme syre refluks, noe som kan forårsake brennende følelser i spiserøret,' sier Lisa Ganjhu, MD, en gastroenterolog ved NYU Langone Health .Det er ikke å si at varm saus forårsaker disse forholdene - bare at det ikke vil hjelpe symptomene dine hvis du allerede har dem. “Hvis du har gastritt dårlig nok, kan det forårsake magesår. Men det ville være hos mennesker som er utsatt for det; det kan være folk som spiser varm saus hver dag og ikke har noen problemer med det, sier Ganjhu.

DOMMEN

Så alt i betraktning er det dårlig for deg å legge varm saus på alt? Svaret: Lytt til kroppen din. Eksperter er enige om at hvis det ikke påvirker deg på noen måte, må du fortsette å gjøre det. 'Spis så mye du kan tåle og glede deg over,' sier Ketan Shah | , M.D., gastroenterolog ved Saddleback Memorial Medical Center i Laguna Hills, California. ”Det er ingen vesentlig ulempe med å spise varm saus eller krydret mat regelmessig, så lenge det ikke gir signifikante bivirkninger. Hvis du oppdager uønskede effekter, som halsbrann, magesmerter, diaré eller anorektalt ubehag, så legg deg ned igjen. '

Det er ingen standard når det gjelder hvor mye varm saus det er for mye . Så hvis du vil spille det trygt, er det best å bruke det innen rimelighet. 'Vi har ikke definert sikre mengder, så det er vanskelig å sette en grense,' sier Tara Collingwood , R.D.N., teamdiettist for Orlando Magic og ernæringskonsulent for UCF Friidrett. “Hvis du liker det og ikke har noen store bivirkninger, kan du glede deg over det med måte. For mye av noe er ikke bra! ”