En gang for alle, hva er forskjellen mellom BB Cream og CC Cream?

flytende grunnlag dråper isolert på bakgrunn strømmer av dråper strømmer kremaktig tekstur av dråper designelementer for reklame for kosmetikk vektor realistisk 3d illustrasjon Oleksandr Pupko

I dag er det sjelden å finne et produkt som ikke lover ekstra fordeler utover det tiltenkte formålet. Det er sjampo som hevder å hjelpe håret til å vokse, polere som styrker sprø negler, og fuktighetskrem som også fungerer som solkrem . Makeup er ikke annerledes. Men når produkter - ser på deg BB-krem og CC-krem - begge lover å dekke over kviser og ujevn hudtone samtidig som pakking massevis av ekstra fordeler, hvordan i all verden skal du vite hvilken som er riktig for deg?

Disse to alt-i-ett-kremene hevder å sette one-hit-underverk som foundation, concealer og tonet fuktighetskrem til skamme, men når det kommer ned ser de alle like ut. Og som de fleste medlemmer av 'alfabetkremene', gir ikke de akronymiske navnene mye i form av hva disse produktene faktisk gjøre .

Skriv inn kjendis makeup artist Mia Jones . Selv innrømmer hun: 'Hvis jeg var en nybegynner som måtte tyde mellom alle disse produktene, ville jeg synes det var overveldende.' Men til tross for deres overfladiske likheter, er disse produktene helt unike. Noen zap miljøgifter, en annen reduserer utseendet på fine linjer, mens en til og med retter seg mot hudforhold. BB- og CC-kremer gjør det som de andre produktene ikke gjør - viser huden ekstra TLC mens de dekker flekker, og reduserer til slutt antall kremer du må bruke.Fremover bryter Jones nøyaktig hva en BB-krem er, hva en CC-krem er, og hvordan de skiller seg fra en rekke like produkter som er tilgjengelige på markedet. Tillit, shopping for sminke er i ferd med å bli mye enklere.

Ok, så hva er BB-krem akkurat?

Relaterte historier

TIL BB krem eller 'skjønnhetsbalsam' krem, er en lett formel som inkluderer 'et hudpleieaspekt, solfaktor og lysere', sier Jones. Disse fordelene er det som gjør det til en utmerkelse blant andre sminkeprodukter. BB kremer fungerer som en barriere for å beskytte huden din mot miljøgifter med tillatelse av antioksidanter som bekjemper forurensende stoffer. Det laster også opp huden med nærende ingredienser, som hyaluronsyre og vitamin E for å fylle huden, lysne den og redusere utseendet på mørke flekker og fine linjer.

Når den er påført, legger Jones til, kan du forvente en fløyelsaktig, dugg finish. Så de fleste BB-kremer fungerer best for de med tørr hud, MEN det er også noen gode alternativer for fet hud der ute.

Med BB-krem vil du ikke ende opp med et fullglam-look à la foundation, men den lette dekningen kan bygges. Jones anbefaler BB-krem for et sminkeutseende hver dag eller uten sminke, og for de som foretrekker å la huden puste litt mer gjennom dagen eller la fregner kikke gjennom.

Tok deg. Hva med CC-kremer?

Jones 'Pick: CC + Cream med SPF 50+IT kosmetikk sephora.com$ 39,50

CC står for concealer farge . Formelen retter seg mot ufullkommenheter i huden, som rødhet forårsaket av rosacea, kviser, kvise arr, ujevn tekstur,hyperpigmentering, ogmelasma, sier Jones. Mens du samsvarer med hudtonen din, vil det fargekorrigerende aspektet i formelen balansere hudfargen din samtidig.

En CC-krem vil ikke nødvendigvis behandle hudsykdommene den dekker, men den vil nøytralisere dem for å gjøre dem mindre synlige. Det gir også SPF-dekning, lysemidler for å hjelpe huden til å se mindre kjedelig ut, og gir fuktighet til huden.

CC-krem er litt tyngre enn BB-krem og like byggbar, sier Jones. Du kan enten bruke den direkte på ansiktsområdene som trenger fargekorrigering eller dekke hele ansiktet og la kremen jobbe med magien der den trenger det.

Hvordan er BB- og CC-kremer forskjellige fra fundament, concealers og tonede fuktighetskremer?

Det korte svaret: du får mer for mindre.

Foundation og concealer dekker over huden og gjør sjelden noe mer. Deres tyngre formler er ideelle for bilder, lang slitasje og ethvert arrangement der du vil føle deg superglam. Og mens fundamenter og skjulere er gode for å dekke mørke flekker og kviser også, vil hybrider som BB og CC krem ​​gi dekning samtidig som catering til huden samtidig. Og som tonede fuktighetskremer , de fuktighetsgivende formlene i BB- og CC-krem er lettere enn grunnlaget og skjult. De maskerer ikke hele ansiktet helt med mindre du bygger opp dekning for å gjøre det.

Relaterte historier

De 22 beste skjulere for moden hud

BB- og CC-kremer er gode alternativer hvis du vil redusere litt fra et fullstendig utseende for en uformell utflukt, et hjemmeutseende, eller bare vil ha mindre i ansiktet. Dine rødmer, highlighters og øyenskygger henger sammen på samme måte som de ville gjort på fundamentet.

Og hvis alle disse produktene høres ut som om de er i smuget ditt, og du vil ha på deg BB-krem, CC-krem, foundation og concealer på en gang, sier Jones gå for det. Men gitt de forskjellige formlene og formålene, anbefaler hun å være strategisk med hensyn til plassering. 'Hvis du skulle bruke dem alle sammen, ville jeg bare bruke hvert produkt der det var nødvendig,' sier hun. 'Ett produkt per funksjon, for eksempel: skjønnhetsbalsam på høye punkter i ansiktet, fundament over kinnene og fargekorrigering der det er nødvendig.'