Dreper hydrogenperoksid bakterier, virus og bakterier? Eksperter veier inn

Sårpleiesett på rustfritt stål. Bomull med alkohol, bomullspinne med povidon-jod, tang og konform bandasje. FahroniGetty Images

Ettersom antall tilfeller av coronavirus fortsetter å vokse, lager flere og flere kunder på rengjøringsmateriell. For å forhindre spredning av COVID-19, har CDC anbefaler rengjøring av ofte berørte overflater og gjenstander daglig, og alt ekstra rengjøring har resultert i et høyere behov enn vanlig for servietter, desinfeksjonsmiddel og håndrens. (Så mye at store forhandlere har advart om mangel på rengjøringsprodukter, ifølge CNN Business .)Bildene av tomme hyller og skilt som beskriver begrensninger på rengjøringsprodukter, har fått mange til å lure på alternativer til tradisjonelle rengjøringsprodukter, og har noen som ser på et produkt som du kanskje husker fra tidligere hjelpesett: hydrogenperoksid. Forbindelsen brukes til å drepe bakterier og bakterier i sår, noe som har fått noen til å spørre, kan hydrogenperoksid brukes til å drepe bakterier og bakterier i huset ditt?

Vent, hva er hydrogenperoksid igjen?

Hvis du noen gang falt ned og skrapet beinet ditt i oppveksten, er det sannsynlig at du hadde et møte med hydrogenperoksid kort tid etter. Det milde antiseptiske middelet har vært en stift av førstehjelpsutstyr i generasjoner og har lenge vært brukt til å rense kutt og forbrenning.

Likevel, mange medisinske fagpersoner anbefaler ikke å helle det direkte over sår lenger. 'Hydrogenperoksid er veldig effektivt som et desinfeksjonsmiddel for huden, men kan hemme sårheling,' sier Dr. Andrew Alexis, MD, leder av Mount Sinai Wests avdeling for dermatologi. 'Vi fortyner det vanligvis 50-50 med sterilt vann og bruker den fortynnede løsningen som en suge med gasbind som påføres sår.'

Kan du bruke hydrogenperoksid til å rengjøre huset ditt?

I teorien kan du. Rutgers University sier hydrogenperoksid vanligvis selges i konsentrasjoner på omtrent 3 prosent, noe som er effektivt til å drepe bakterier i hjemmet. Du kan bruke den rett fra flasken, eller du kan fortynne den til 0,5% konsentrasjon og la den ligge på overflatene i ett minutt før du tørker den av.Verdt å merke seg: Hydrogenperoksid kan forårsake misfarging, så kanskje ikke bruk det på de hvite benkeplatene.

Dr. Alexis bemerker også at mens hydrogenperoksid er bakteriedrepende og kan drepe et bredt spekter av bakterier, gjær, sopp, virus og sporer, er det kanskje ikke effektivt mot noen organismer.

Når det gjelder coronavirus, henvender han seg til ekspertene på CDC og anbefaler å følge deres anbefaling om å bruke en fortynnet blekemiddeloppløsning (1/3 kopp blekemiddel per liter vann) for desinfisering av hjemmet ditt.