Dine drømmer om juks kan bety noen forskjellige ting

Oversiktsbilde av kvinne som ligger i sengen og sover Sofie DelauwGetty Images

Hvis skipet ditt er solid, ville du sannsynligvis ikke gjort det drøm om å jukse på partneren din ... til du hadde drømmer om juks på partneren din. Sukk.Men før du begynner å bekjenne søvnen din til S.O., må du vite at du ikke er en forferdelig person bare fordi underbevisstheten din kanskje ikke identifiserer seg som monogam.

'Drømmer overholder bare ikke disse grensene,' sier Deirdre Leigh Barrett , PhD, assisterende professor i psykologi, som underviser i drømmekurs ved Harvard University, og forfatter av Søvnkomiteen . Alle kan ha en juksedrøm - også de i det latterlig lykkelige paret du hater å følge på Instagram. Faktisk har nesten 60 prosent av kvinnene hatt en drøm om å jukse på partneren sin, ifølge en studie fra 2018 av nesten 1000 personer fra sengetøyfirmaet.

Og bare fordi du hadde en dalliance i Dreamland, betyr det ikke nødvendigvis at du leter etter en sidestykke IRL. Tvert imot, å ha en juksedrøm kan bety nesten hva som helst, sier Barrett. Det samme gjelder en drøm der partneren din spiller deg - alt avhenger av livserfaringene dine og tilknytning til utroskap.

For å tolke hva din nattlige affære spesifikt betyr, foreslår hun å late som om du er fra en annen planet - bli hos meg her - og spør deg selv 'Hva er juks?' i bredest mulig forstand. Svaret ditt kan variere fra 'fryktelig svik' til 'pirrende, skjult forførelse' til noe i mellom.Når du har etablert en grunnleggende definisjon av 'juks' som er fornuftig å fremmedgjøre deg, kan du stille deg noen oppfølgingsspørsmål: Hva gjorde du juksemessig, og hvordan føltes det i øyeblikket? Virket det som en engangsslynge eller en pågående affære? Følte du at du svikte S.O. i drømmen? Var partneren din faktisk i drømmen, eller var du bare klar over deres eksistens?

Og denne er en biggie: Gir noe i ditt våkne liv deg den samme følelsen som drømmen din? At Q kan hjelpe deg med å låse opp den 'metaforiske' betydningen av drømmen din, sier Barrett, fordi 'dine assosiasjoner kan lene seg mot å være utro mot noe om deg selv,' ikke partneren din.

Buut drømmen din kan bokstavelig talt være en S.O.S. sendt fra søvn også. Her er noen vanlige betydninger av juksedrømmer, ifølge eksperter:Hvis du er den som jukser ...

1. Du føler deg skyldig over noe i ditt våkne liv.

'I min forskning og erfaring med å hjelpe kundene mine med å forstå deres juksedrømmer, har jeg funnet hovedårsaken til at du jukser i drømmene dine, fordi du - innerst inne - har skyldfølelse eller bekymring for noe du gjør som tar bort fra den tiden du burde sette inn i forholdet, ”sier Lauri Loewenberg , sertifisert drømmeanalytiker og medlem av International Association for the Study of Dreams (IASD). Men igjen, avhengig av din spesifikke situasjon, kan det være alt fra en krevende jobb til en ny baby til en energiintensiv sidestreng. Høres ut som deg? Betrakt juksedrømmen din som en vekker (ha) for å jobbe med den balansen.

2. Og det inkluderer juks på en tidligere partner (e).

Kanskje du har vært Old Faithful i din nåværende romantikk, men, um ... ikke så mye i tidligere. Det betyr noe når det gjelder drømmetolkning, sier Loewenberg. “Utroskap kan være traumatisk og veldig vanskelig å helbrede fra. Selv om det har gått år eller tiår siden overtredelsen, forblir det emosjonelle arr ofte, ”forklarer hun. 'Dette inkluderer skyld arr med overtreder.'Så hvis du har en juksedrøm år etter at det skjedde IRL, er det på tide å undersøke hva som for øyeblikket kan utløse den skyldfølelsen eller mistilliten til å løfte sitt stygge hode igjen. 'Forhåpentligvis, uansett hvilken utløser det er, er det noe du kan diskutere og samarbeide med partneren din,' sier Loewenberg. Å åpne opp om skyld og mistillit til deg selv kan gjøre forholdet enda sterkere.

3. Noe er MIA fra forholdet ditt i det virkelige liv.

Den nest vanligste årsaken til juksedrømmer, ifølge Loewenberg, er at du føler at spenning og lidenskap mangler i ditt nåværende partnerskap. Faktisk legger hun til at 'juksedrømmer sjelden handler om sex, men er oftere en brutalt ærlig refleksjon av dynamikken i forholdet.'

Føler du at den første gnisten som førte dere to sammen, har tatt en år lang ferie? Ikke bli overrasket om din imaginære deltidselsker også er din første, sier hun. Det er fornuftig når du tenker på det: Tross alt er det personen du først opplevde følelsene med.4. Du føler at du ikke er tro mot deg selv.

Jepp, Shakespeare hadde rett hele tiden. 'Å være din egen selv er ikke bare noen solide råd, men når du vet at du ikke overholder det, kan drømmene dine bli lavmælt hjemsøkt av de tre heksene i Macbeth. (Tuller! Disse jentene har bedre ting å gjøre.)

Men seriøst, juks på S.O. i søvn kan faktisk signalisere at du er utro mot noe du har en slags troskap til, sier Barrett. Det kan være opprinnelsesfamilien din, din forfedre etnisitet, en jobb du ikke har forpliktet deg til, eller til og med dine langsiktige karriereaspirasjoner som ni til fem trekker deg fra. Kanskje du alltid har ønsket å starte din egen biz, men du kaster bort tid og krefter på en kontorjobb du ganske lite tåler. Denne drømmen handler ikke om å jukse mot partneren din - den handler om å jukse deg selv fra ditt fulle potensiale. Ja, mic drop.

5. Du har kompromittert prinsippene dine.

Visst, dette ligner på å ikke være tro mot deg selv, men det er litt mer abstrakt. Kanskje du ikke kan finne et nøyaktig område i livet der du føler deg falsk, og i stedet er det mer et 'Hvordan endte jeg opp her?' ganske følelse. Fuskdrømmen din kunne få deg til å innse at du på en eller annen måte kompromitterte etikken din, og at du ikke er kul med den - selv om du tidligere overbeviste deg selv om at du var det. 'Vi undertrykker og ignorerer mange ting om dagen som vi logisk ikke støtter som viktige eller slik vi vil være,' sier Barrett. “Våre drømmer sensurerer ikke slike ting. Så vi lærer noe om vårt fulle selv ved å ta hensyn til våre drømmer. '6. Du kan ha en harmløs forelskelse av noen andre.

Storytime: Kort tid etter at jeg kom inn i arbeidsstyrken, hadde jeg en drøm om at jeg jukset med en kollega. Da jeg våknet ved siden av kjæresten min, børstet jeg den av, selv om den hadde avslørte noen følelser mot ham jeg tidligere ikke hadde ønsket å erkjenne. Men bare fordi jeg hadde drømt om å jukse kjæresten min med en bestemt person, betydde det ikke at jeg faktisk ville gjort det - og det gjorde jeg ikke.

Relatert historie

Det er veldig mulig å ha en sexdrøm om noen du ikke bevisst tiltrekkes av, sier Barrett. Når du våkner og innser at du har hatt noen skjulte magesommerfugler, går det vanligvis en av to måter: “Du forfølger enten det forholdet, eller sørg for å unngå den personen som pesten i fremtiden, fordi de virker som en stor trussel mot stabiliteten i forholdet ditt. ” Ruten du velger, avhenger sannsynligvis av om ...

7. Noe er galt i forholdet ditt - og det kan hende det ikke kan reddes.

Hvis du er ekstremt klar over din LTR i drømmen - til det punktet hvor du har sex med noen andre enn S.O. virker ganske darn målbevisst og føles spesielt positiv og pirrende, har det sannsynligvis noen bokstavelige implikasjoner. 'Jeg forventer at dine foreninger vil være mye mer sannsynlig å lene seg mot noe galt i forholdet ditt,' sier Barrett. Avhengig av hva som er 'galt', kan du kanskje redde forholdet ditt. Eller dette kan være lyspæremomentet som får deg til å kalle det avsluttes.

Alt har å gjøre med intensjon fordi det er en stor forskjell mellom en juksedrøm og en vanlig ole-sexdrøm - selv om du kan føle at du har jukset etter at du har våknet. 'Å ha sex med noen kan representere å ville slå seg sammen med en viss kvalitet som denne personen har,' forklarer hun. 'Og det kan bare ikke ha noe å gjøre, på den ene eller andre måten, med hvordan du føler deg om partneren din.'

8. Du føler deg uoppfylt av sexlivet ditt.

Juksedrømmer handler kanskje ikke alltid om sex i seg selv, men 'kvaliteten eller mangelen på sex kan være en del av dynamikken drømmen kommenterer,' sier Loewenberg. Djevelen er i detaljene her: Prøv å finne ut så mange forskjellige elementer i drømmen som mulig - partner, posisjon (er), følelser, til og med plassering - fordi de vil gi ledetråder til nøyaktig hva problemet er. Kanskje det å ha en affære på et tropisk feriested betyr at du ønsker lidenskap eller eventyr med partneren din? En enkel staycation kan gjøre underverker.

9. Hvis du hadde en forelder som jukset, kan du være bekymret for å gjenta denne oppførselen.

'Når den første forbindelsen med drømmen din er' Dette er noe som min mor eller far gjorde, 'identifiserer du deg kanskje med den forelderen - og muligens bokstavelig talt med en tilbøyelighet til å jukse på partneren din,' sier Barrett. Det betyr ikke at historien kommer til å gjenta seg selv. Du er ikke foreldrene dine.

10. Eller du prøver kanskje å forstå den forelderen.

Juksedrømmen kan også dreie seg om det bredere forholdet (eller mangelen på det) med den forelderen du vanligvis føler deg negativ om. Spør deg selv: Hvorfor identifiserte jeg meg med foreldrene mine i drømmen? Hvordan føltes det å være som dem? Endrer det måten jeg ser på dem og deres handlinger? Drømmen din kan hjelpe deg med å bedre forstå hva de gjorde og hvorfor. Det kan ikke magisk løse et anstrengt forhold, men det kan hjelpe deg med å starte reparasjonsprosessen.

11. Du kan jukse noe annet.

'Jeg har fått klienter til å oppleve juksedrømmen når de hadde jukset på dietten eller avhengighetsgjenopprettingen,' sier Loewenberg. Du føler deg skyldig over bedraget (derav det siver inn i søvnen din), spesielt siden S.O. tror alt bare er hunky-dory. Det er ikke så dårlig, skjønt: 'Interessant nok, å oppleve den spesielle skylden i drømmene deres bidro til å styrke deres vilje til å holde seg til dietten eller utvinningen,' bemerker hun om sine klienter. Denne drømmen kan være akkurat det som hjelper deg å komme deg på rett spor, men hvis du sliter med avhengighet, kontakt Recovery Centers of America for hjelp.

Hvis du er den som blir snytt ...

Husk spørsmålene du stilte deg om hva det vil si å jukse i en drøm. Vend den og snu den i Missy Elliot-stil for å finne ut betydningen av en drøm der S.O. gikk ut på deg. Først opp: Hva er juks? Følg det med mer spesifikke spørsmål: Hvordan føltes det å vite at partneren din jukset deg, og når har du hatt den følelsen i det våkne livet? Gjorde S.O. i din drøm oppføre deg som din virkelige S.O., eller var deres personlighet mer som noen andre du kjenner? Igjen, disse svarene vil bidra til å avsløre den spesifikke betydningen av drømmen din.

1. Det er en slags tredje hjul i forholdet ditt.

Den vanligste årsaken bak en jukset drømmen er, ifølge Loewenberg, at du føler at det kommer et tredje hjul av slag mellom dere to. 'Det er ofte noe partneren din gir tid og oppmerksomhet til, som får deg til å føle deg utenfor og' lurt 'ut av den tiden du vil ha med dem,' forklarer hun. Vanligvis er synderen arbeid eller et sideprosjekt, men det kan være stort sett alt du ønsker at partneren din brukte mindre tid på å gjøre. 'Dette er nesten alltid tilfelle hvis det ikke er noen historie med utroskap i fortiden din,' bekrefter hun.

2. Du stoler ikke på partneren din.

Imidlertid, hvis du har blitt snytt - enten av din nåværende S.O. eller en tidligere, kan denne typen drøm 'være en sterk indikasjon på at mistilliten fremdeles er veldig levende og bra,' sier Loewenberg. Ikke bare det, men det tar dyrebar plass i psyken din. Selv om partneren din ikke har gjort noe galt, er du sannsynligvis fortsatt arret fra tidligere erfaringer, noe som påvirker ditt perspektiv på den nåværende situasjonen. Hvis noe av dette stemmer for deg, er det viktig å finne en måte å helbrede og gjenoppbygge tilliten til, sier Loewenberg.

  3. Du er interessert i partnerens flørtende vaner.

   Noen ganger forteller en drøm den bare som den er. Avhengig av tilknytningene dine (som blir avslørt ved å svare på de ovennevnte spørsmålene, folk!), Kan din tolkning være super bokstavelig. Kanskje du faktisk ble irritert av partneren din som pratet noen på en fest i forrige uke eller kommenterte en annen persons søte Instagram.

   Relatert historie

   Fordi du føler at partneren din begynner å betale andre mennesker mer oppmerksomhet enn de er deg, kan du føle at du blir følelsesmessig snytt - selv når du ikke er det. Snakk med dem om drømmen din og hvordan du har hatt det i det siste; de er kanskje ikke engang klar over hva de gjør eller effekten av psyken din.

   4. Du mistenker at S.O. er faktisk juks IRL.

   Når det er sagt, 'drømmer har en tendens til å være symbolsk, ikke bokstavelig,' forklarer Loewenberg. Så når du tolker din, skal du utelukke det åpenbare først. Bortsett fra drømmen, mistenker du allerede at partneren din jukser? Er det tegn som har fått deg til å lure? Har partneren din jukset før? Hvis du svarer “ja” på noen av disse spørsmålene, kan drømmen din være å lede deg til noen røde flagg du tidligere har ignorert.

   Kanskje drømmen din oppdager 'en forening om å ha overhørt noe som var veldig fishy som du bare bevisst dyttet til side,' legger Barrett til. “Noen ganger understreker drømmen at en del av deg lurer på om S.O. jukser deg nå, eller viser mer potensiell tilbøyelighet til å gjøre det. ” Men ta din drømmeoppfyllelse med et korn (eller ti) salt, og sørg for at du har legitime bevis for å sikkerhetskopiere det før du kommer med beskyldninger.

   5. Du føler deg usikker.

   Hvis du svarte 'nei' på spørsmålene ovenfor, vil drømmen sannsynligvis symbolisere din egen usikkerhet - enten i forholdet eller i livet generelt. Kanskje du ble gitt opp for en jobbopprykk som får deg til å føle deg 'ikke god nok', eller kanskje partneren din bare valgte en natt på sofaen med favoritt-TV-showet deres over å henge med deg?

   Alle føler seg utrygge innimellom, så finn ut hva som gir deg et selvtillitsløft og gjør det. Og hvis det ikke fungerer, bør du vurdere å snakke om usikkerheten din med partneren din, slik at du kan jobbe med det sammen.

   6. Du føler at partneren din forrådte deg på en ikke-seksuell måte.

   Hvis du våknet og følte deg illojal fra S.O., er det sannsynlig at du har sinne eller harme for dem å 'forråde noe som er lovet forholdet annet enn seksuell troskap,' sier Barrett. For eksempel, kanskje de ikke tok din side i en krangel med svigerforeldrene, bemerker Loewenberg. Du følte deg forlatt og ikke støttet - og bekymringene sippret ut i søvnig tid.

   Poenget: Juksedrømmer kan virke som ingenting annet enn mareritt, men de kan stort sett alltid lære deg noe verdifullt om deg selv. Bare ikke, skyld ikke partneren din for noe de gjorde mens du sov.