Din guide til melk: Fordeler og ulemper med 8 forskjellige typer

melk Shutterstock

Med mylderet av melk på markedet i disse dager (ku, cashew ... kamel?), Kan det bli litt vanskelig å finne ut hva du skal helle over morgenen din.korn. Men det er egentlig ikke et svar på alle spørsmål på spørsmålet. 'Når det gjelder å velge melk, er det ofte en personlig preferanse,' sier Keri gans , R.D., forfatter av The Small Change Diet . 'Mye av det har virkelig å gjøre med smaker og smak.'

Med mindre du er det laktoseintolerant , det er ingen resept for hvilken melk du skal begynne å nippe til (eller bytte til favorittoppskriftene dine). Men det er noen små ernæringsforskjeller som kan svinge deg på en eller annen måte.

For å hjelpe deg med å navigere deg gjennom den stadig mer overfylte melkgangen, har vi en oversikt over fordeler og ulemper med alt som er på lager i hyllen.1. Skummet meierimelk (aka fettfri melk)
Fordeler:
Skummet melk har åpenbare fordeler over sine fetere meieriprodukter. En kopp klokker inn under 100 kalorier og leverer fortsatt 8 gram protein og 30 prosent av den daglige dosen dinkalsium.

Ulemper: 'Bare fordi det er fettfritt, betyr det ikke at det er karbohydratfritt,' sier Lisa Moskovitz, R.D., grunnlegger av New York Nutrition Group . Hver kopp har 12 gram karbohydrater - selv om dette for det meste er naturlig sukker og ikke vil øke blodsukkernivået ditt som å nippe til brus, er det fortsatt verdt å være oppmerksom på.

Bunnlinjen: Hold deg til skummet hvis du ser på midjen din.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av ᜃ᜔ᜇ̵̊ᜐ᜔ (@ iamcriss89)

2. Helmælk eller to prosent melk melk
Fordeler:
I likhet med skummet melk er helmelk melk fylt med kalsium og vitamin A og D, som alle er viktige komponenter ibeinhelse. Men i motsetning til skummet melk, gjør fettinnholdet i helmelk absorpsjonen av disse essensielle næringsstoffene mye lettere på kroppen. Og mens to prosent melk har mindre mettet fett og kolesterol enn helmelk, sier Moskovitz at den har stort sett de samme fordelene og ulempene som helmelk, og hun vil ikke anbefale hverandre.

Ulemper: Åpenbart betyr det at fettinnholdet i helmelk betyr et høyt kaloritall. Hver kopp har nesten 150 kalorier og 8 gram mettet fett, noe som kan bidra til en økning i kolesterol.

Bunnlinjen: Helmelk er ypperlig for gravide ellerammingkvinner, sier Moskovitz, siden det kan være mer gunstig for opptaket av næringsstoffer.

3. Jeg er melk
Fordeler: Jeg er melk, som naturlig er laktosefri, gir faktisk mer kalsium per kopp enn kumelk. I tillegg inneholder den proteiner, B-vitaminer, jern og fiber.

Ulemper: Takket være østrogen i soyaprotein har det hatt en kontroversiell historie - spesielt for de som har hattbrystkreft. Den nyeste forskningen har i stor grad avstengt soyakreftforbindelsen så lenge den forbrukes i moderasjon. 'Det er stor forskjell mellom å drikke et glass soyamelk og gå ut og kjøpe soyaisoflavener og megadosering,' sier Gans. 'Det kan ikke anbefales.'

Bunnlinjen: Hvis den gamle kreftforbindelsen roter med din sjelefred, er det mange andre laktosefrie alternativer. Ellers kan du nyte soyaen din.

4. Mandelmelk
Fordeler: Dette nøtteaktige laktosealternativet er ekstra snill mot midjen din - en kopp har bare 30 kalorier og 3 gram karbohydrater. I tillegg er det en god kilde til antioksidanter somvitamin E..

Ulemper: Å stramme beltet på fettinnholdet betyrmandel-melkmister også på noen andre næringsstoffer. 'Det kan være lavere i kalorier, men det er også lavere i protein, og klokkes bare inn på 1 uhyggelig gram protein per kopp,' sier Moskovitz.

Bunnlinjen: Mandelmælk gir en god, stor boost av smak til morgenkaffen din med java uten å legge til massevis av kalorier - nå dette over smaksatte kremer eller bytt det ut i oppskrifter. 'Jeg bruker det ofte som erstatning for fløte i supper som gulrot, butternut squash, potet eller gresskar supper, for å kutte tonnevis av kalorier og mettet fett,' sier Moskovitz.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Almond Breeze (@almondbreeze)

5. Cashew melk
Fordeler: Også i nøttemelkfamilien er cashewmelk ganske sammenlignbar med mandelmelk i kalori og fett. Den har også 50 prosent mer kalsium enn kumelk uten alt mettet fett.

Ulemper: 'Akkurat som med mandelmelk, er cashewmelk uten protein, så husk det når du planlegger resten av måltidene den dagen,' sier Moskovitz.

Bunnlinjen: Cashew melk er litt søtere og kremere å smake, så hvis du ikke er interessert i mandelmelkens nuttiness, kan dette være et bedre valg.

6. Rismelk
Fordeler: Hvis du har en følsom mage, har rismelk en tendens til å være et allergivennlig alternativ. 'Det er vanligvis lettere å fordøye og en tryggere innsats for å unngå potensial allergiske reaksjoner sammenlignet med nøtterbasert melk, ”sier Moskovitz.

Ulemper: Rismelk inneholder massevis avsukker(vi snakker hele 10 gram i en kopp) og 25 gram karbohydrater per porsjon.

Bunnlinjen: Rismelk er ikke det beste valget hvis du ser på sukkerinntaket ditt. (Dette er nøyaktig hvorfor du bør lese etiketter for å se etter luskede sukker, sier Gans.) “Original betyr ikke nødvendigvis usøtet. Bare 'usøtet' betyr usøtet, 'sier hun.

7. Kokosmelk
Fordeler: Den tropiske melkepakken inneholder mye smak og er et flott tillegg når du lager mat. Ernæringsmessig er det en god kilde til kalsium,Vitamin d.og B-vitaminer.

Ulemper: Mest kokosmelk du ser har blitt søtet, så du må passe deg for tilsatt sukker. Kokosnøtter inneholder også naturlig mer mettet fett enn du får fra andre nøtter og nøttemelk. 'En porsjon kan ha så mye som 3,5 gram mettet fett i arteriene,' sier Moskovitz.

Bunnlinjen: Hvis du legger til kokosmelk i en oppskrift som ellers ikke har sukker, er du ganske trygg. Ellers må du fortsette å sjekke merkelappene.

8. Kamelmelk
Fordeler: I tillegg til å være lavere i mettet fett enn andre melkekilder som kumelk, er kamelmelk også en fantastisk probiotisk . Hei, lykkelig tarm. Den inneholder også en naturlig kilde til blodsukkerregulerende insulin.

Ulemper: Det er ikke massevis av ulemper her, annet enn det faktum at det er litt høyere på kaloritellingen (107 kal i en kopp) enn noen andre melkesorter.

Bunnlinjen: Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du gjøre kamel til den nye kua.