Din guide til å tisse høflig - hvor som helst du må dra

proper-peeing-etiquette.jpg bilde via Shutterstock

Uansett hvor du er, hvis det føles som om blæren vrir seg til en kringle og holder et bad, ASAP-skilt, må du bare gå.Og med mindre du er hjemme hos deg, kan tissing bli et spørsmål om etikette. 'Toalettetikette er viktig fordi du er i et privat rom, men det er fortsatt et sted andre bruker,' sier Diane Gottsman , nasjonal etikettekspert og eier av Protocol School of Texas . Når det gjelder å tømme blæren, vil du ikke utilsiktet få noen andre til å føle seg ukomfortable eller vanskelige! Med det i tankene, her er Gottsmans tips for å tenke på manerer mens du går nummer én.

I en Porta-Potty:

Tenk fremover. 'Bare prøv å ikke ta på noe du ikke trenger,' sier Gottsman. Hvis du vet at du skal på et sportsspill eller en musikkfestival der porta-potter florerer, kan du minimere den uunngåelige ick-faktoren ved å bevæpne deg med våtservietter og håndrens. Ikke bare vil du føle deg renere, du vil ikke berøre mennesker med urene post-porta pottesifre, sier Gottsman.

Ikke bruk dem som søppel. Selv om de vanligvis er så skitne, ser de ut som selve dypet i helvete, ikke la flasker, bokser, matinnpakninger eller annet søppel ligge igjen, sier Gottsman. Mens andre kanskje ikke bryr seg, er en porta-potte fremdeles et toalett, så regelen 'la den være så ren som du fant den' gjelder fortsatt.Hold det raskt. Linjer ved porta-potter virker alltid som om de kunne slange rundt en byblokk, så det er høflig å komme inn og ut. 'Ikke bruk mer tid i porta-potten enn nødvendig,' sier Gottsman. Når du har gjort virksomheten din raskt og effektivt, er det snill å fortelle neste person om ting er spesielt ille der inne. 'Et vennlig smil og en advarsel mot hodet er i orden, selv om de kan ha begrensede muligheter i valg av portapotty,' sier Gottsman. Bonus: Hvis du advarer neste person om at porta-potten er veldig skitten, er det i utgangspunktet du som forteller dem at du ikke var den som gjorde rotet - ellers ville du sannsynligvis være for flau til å nevne det, ikke sant?

I SLEKT: Er det skadelig å holde i tissen din?

I havet:Tenk på det som en siste utvei. 'I en perfekt verden ville strandgjengere ha tilgang til rene fasiliteter, rikelig langs stranden,' sier Gottsman. I virkeligheten kan du imidlertid være miles fra et hotell eller et offentlig toalett. Likevel, av respekt for andre mennesker på stranden, bør du bare gå i havet hvis du har gjort din aktsomhet med å oppsøke et bad. 'Etter et andre eller tredje forsøk på å finne et rent toalett, foretrekker jeg å se noen boltre seg i havet - men ikke fortelle noen hva de gjør - enn å se dem avlaste seg bak en sanddyne der noen kan tråkke på det våte sand, sier Gottsman.

Plasser deg ut. Ta en pause fra å leke med vennene dine i bølgene og isoler deg mens du gjør gjerningen. Du kan late som om du prøver et nytt hjerneslag, dra litt bort til et mindre befolket område og deretter slippe løs. `` Det er ikke smakfullt å fortelle noen at de potensielt blir swooshed med urinen din, '' sier Gottsman. Det er heller ikke den mest høflige tingen i verden å holde det for deg selv, men likevel tisse ved siden av dem uansett. Forsikre deg om at ditt kvasi-privatliv ikke er i nærheten av et korallrev, da det potensielt kan skade deres vekst, sier Gottsman. (Og ikke tro at disse reglene kan gjelde for å tisse i et basseng -det er et stort nei!)I SLEKT: Er det skadelig å holde i tissen din?

På en bar:

La den være så ren som du fant den. 'Det er ingen tvil om at andre offentlige toaletter er rotete,' sier Gottsman. 'Det er ikke din jobb å politiet og rydde opp i et offentlig bad, men du vil heller ikke gjøre det verre.' Det betyr at selv om det er vev strødd rundt, bør du likevel deponere ditt i en søppelkasse, og du bør definitivt ikke skylle noen sanitærprodukter. Kast dem i den lille beholderen og sørg for at de er helt der inne, ikke halv inn, halv ut, sier Gottsman.Bruk toalettpapir til å skylle, ikke foten. En stor ting å huske på med toalettetikette: Selv om du kanskje vet hvor skitten flusheren er og kan løfte foten for å nå den, har ikke noen det alternativet. Mange barer fungerer som restauranter, så folk i alle aldre bruker kanskje det badet. 'Yngre barn og eldre bruker ofte hendene sine, så du bør være høflig,' sier Gottsman. Bruk toalettpapir på spyleren, og kast den i en søppelkasse. Og hvis du prøver å bruke foten din og er beruset eller i høye hæler (eller begge deler), kan du skade deg selv.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Hold telefonen i vesken. En liten tisseøkt er det perfekte tidspunktet for å bla gjennom Instagram eller se deg om etter gode brunsjsteder, ikke sant? Feil. 'Det er bare uhygienisk å bruke telefonen mens du tisser,' sier Gottsman. 'Det sender også flere meldinger, avhengig av hvem som ser deg. Det kan virke som om du desperat venter på en tekst, eller bare kommer over som veldig lite sofistikert. ' Bare stash telefonen og vent til etter at du har vasket hendene dine for å piske den ut igjen. Og definitivt ikke ring noen mens du suser bort. 'Når du hører en rødme i bakgrunnen, er den lite tiltalende og ganske lite smakfull,' sier Gottsman.

I SLEKT: Hvorfor du alltid våkner til tisse - og hvordan du får det til å stoppeI kontoret toalettet:

Tisse og gå. Hvis du drar inn på badet og ser en kollega, anerkjenner dem høflig, så kommer du til virksomheten. 'Du bør utveksle en kort, hyggelig kommentar i stedet for å starte en lang samtale,' sier Gottsman. Det gjelder også hvis du er ferdig når noen du trenger å chatte med, kommer inn på badet. 'Ikke tøff rundt for å ha en samtale med noen,' sier Gottsman. 'Badet er ikke et møtested.'

Hvis du drysser når du tinker ... Når du holder markøren over setet, er sjansen stor for at du får litt overflødig urin på den. 'Ikke legg igjen et vått rot for noen andre å rydde opp,' sier Gottsman. 'Bruk vev og tørk ned områdene du feilvurderte.' Eller du kan bare plukke deg bak på setet fra begynnelsen siden det erikke nesten like mye bakterierpå det som du skulle tro.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Vask godt. Flinkhåndvasker nøkkelen til riktig hygiene, men det beroliger også dine kolleger at du er en ren person, sier Gottsman. Folk er tilbøyelige til å legge merke til om du alltid valser ut etter bare et kortvarig sprut på hendene uten såpe.

Ikke kikk rundt. Hvis du er tiss-sjenert eller bare nysgjerrig generelt, kan du få lyst til å se under bodene for å se hvem andre er der. Kjemp det. 'Du ser kanskje bare på sko, men hvis en annen person også ser på, er det skummelt å se noens hode kikke tilbake på deg,' sier Gottsman.

At a Date's Place:

Kjør vannet. Husk at hver eneste person på denne planeten tisser! Det er ingen logisk grunn til å være skamfull med en fyr du liker å høre deg. Men selvfølgelig er forlegenhet ikke logisk. 'Hvis du ikke vil at noen skal høre deg i et privat hjem, eller hvis du plutselig får tisseangst og ikke kan gå, gjør lyden av rennende vann ofte susen,' sier Gottsman. Bare prøv å begrense dette til tider da det er helt nødvendig, siden en del av å være en god gjest også er å være bevisst på verktøy.

Sett setet ned. 'Det er høflig å forlate toalettet i best mulig tilstand,' sier Gottsman. Dette inkluderer det enkle trinnet å senke lokket etter at du har spylt. Etikette handler ofte om de mindre detaljene som viser hvor gjennomtenkt du er uten å virkelig koste deg mye. 'Å legge lokket på gjør at alt ser pent og pent ut,' sier Gottsman. Hver liten bit hjelper når det gjelder å imponere en dato, ikke sant?

Lås døren. Fordi du ikke vil takle dette:

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Gifter høflighet av giphy.com

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io