Dette er hvor mange karbohydrater som faktisk er i et øre av mais

Fersk gul mais ernæring Getty Images

Ikke for å bli helt kornete, men det er virkelig ingen tegn til sommergrillsesongganske som den søte lukten av sydende kolber på grillen. Fra husking til lagring til grilling, denne a-mais-ingly allsidige veggie er like lett å tilberede som den er velsmakende og næringsrik. For alt du trenger å vite, snakket vi med William James Lamont Jr., professor i grønnsaksavlinger ved Pennsylvania State University, og Christina Arokiasamy, forfatter av Det malaysiske kjøkkenet: 150 oppskrifter for enkel hjemmelaget mat , som også underviser i matlagingskurs og hvordan man velger den beste maisen.Hva er de forskjellige maistypene?

Typer mais Getty Images
 • Gul mais
 • Hvit mais
 • Tofarget mais

  Husk at korntypen ikke betyr så mye som hvordan den ser ut før du kjøper den. Arokiasamy spiser hvit og gul mais med hovedretter, og bruker blå mais i saus.

  Når er det mest moden?

  Mais sesong Getty Images

  Det er en grunn til at vi spiser mais hele sommeren. Dette varme været stiften er på topp fra 1. juli til slutten av september.

  I slekt:'Jeg drakk en smoothie til frokost hver eneste dag i en uke - her har jeg lært'

  Hvordan plukke den beste maisen

  Hvordan kjøpe fersk mais Getty Images

  På gårdsstander plukkes maisen tidlig om morgenen for salg den dagen, så du vet at den er fersk, sier Lamont. De nyere variantene holder seg søtere lenger før sukkeret konverteres til stivelse og maisen blir tøff og deig å spise. Det blir litt mer komplisert i et supermarked, siden du ikke vet hvor lenge det har vært i transitt.

  Hvordan gjøre det? Arokiasamy sier at nøkkelen til å finne den søteste maisen er å trekke bladene en centimeter tilbake på tuppen (ikke trekk den for mye tilbake, ellers ødelegger du den for neste kunde). Den skal fylles med fyldige kjerner og bør også pakkes veldig tett.  Men ikke bare se på det. Kjenn på duskene som pakker inn kolber. Det er viktig at de er fuktige 'som en god fuktighetskrem for håret ditt,' sier hun. Hvis de er gule og tørket ut, er maisen forbi sitt beste.

  Når det gjelder organisk versusikke-GMOvarianter, det er til slutt ditt valg, sier Lamont. Nyere søtmaisvarianter har innebygd motstand mot ormekompleks, noe som betyr at produsenter ikke trenger å bruke spray som avviser ormer.

  Bruk disse tipsene for å få de beste ferske produktene fra ditt lokale bondemarked:  .

  .

  Hvordan tilberede mais

  Hvordan tilberede mais Getty Images

  Du måhusk it! Ta tak i flaggbladene eller spissen av øret og strip av skallet. Plukk de resterende silkene av. Lett peasy.  I slekt:7 matvarer som vil holde deg energisk i timevis, ifølge ernæringsfysiologer

  Hvordan lagre mais

  Hvordan lagre fersk mais Getty Images

  Oppbevar den i kjøleskapet der den varer i to til tre dager. For best resultat, spis søt mais så snart som mulig. Husk at mais lett absorberer enhver lukt som ligger i kjøleskapet. På grunn av det må den pakkes tett i en container eller Saran Wrap.

  (Start din nye, sunne rutine med vår 12-ukers total-kroppstransformasjon !)

  Hvordan lage mat med mais

  Hvordan lage mais Getty Images

  Mais har en naturlig søt smak, så rettene trenger ikke å være for forseggjorte. Sug eller fukt ørene for å beholde fuktighet. Damp den deretter for å forsterke sødmen til kjernene, og bevare næringsstoffene (mer om det nedenfor!).  For pålegg foreslår Arokiasamy disse publikum-behagelige alternativene:

  • Tilsett smør, chilipulver, limesaft, gurkemeie, salt og pepper.
  • Smelt miso og smør sammen og tilsett deretter pepper. (Miso er salt nok alene, slik at du ikke trenger å legge tilmer salt). Drypp på mais.
  • Bruk urter du har i hagen din, og bland dem i blanderen med en avokado for en smørlignende konsistens. Smelt den over maisen.
  • Bruk hakket basilikum, persille, koriander og dryss pepper og salt. Drypp med ekstra jomfru olivenolje. Begge alternativene er gode for de med en meieriintoleranse .
  • For en enkelGrillvennlig salat, plukk av alle kjernene og bland den med svarte bønner som har ligget i bløt over natten. Skjær opp tomater, kumquats og kikerter og krydre det med spidskommen, koriander og gurkemeie. Kle den i en yoghurt- og limesaftblanding.

   Ikke glem også kraften til grillen! Legg kornet i bløt med noen få skall som fortsatt er intakte i fire til fem timer. Legg den på grillen med våte skall, slik at den ikke blir svart av kull. Når skallene tørker ut og sverter, har kjernene inni den signaturen søt-røykfylt smak. For best resultat, bør kjernen aldri berøre grillen.

   Og det kan også fungere til dessert. For maisis, kok maisen i skallet for å forhindre blåmerker og for å holde den intakt. Etter å ha blandet kjernene, tilsett kokosmelk, kokoskrem eller melkekrem og honning. Tilsett en klype salt for å øke søtheten. Legg den deretter i en tallerken og frys den i fem timer og server.   I slekt:'5 ting jeg lærte da jeg forberedte måltid hver søndag i en måned'

   Hva er mais næringsverdi?

   Fersk gul mais ernæring Getty Images

   Ett medium øre av søt gul mais inneholder 77 kalorier. Den har bare ett gram fett, 17 gram karbohydrater, 2,4 gram fiber og tre gram protein. Mais har også naturlig høyt innhold av magnesium, tiamin og folat.