Dette er grunnen til at neglene dine blir gule

gule negler årsak og behandling Getty Images

De fire små ordene som får verden til å snurre, “Jeg trenger enmanikyr! ” aldri ring så sant som når du ser ned på din negler og legg merke til at de plutselig blir gule. Eek! Men ikke freak out ennå. Vi tok kontakt med hudlege Shereene Idriss, MD for å finne ut hvorfor dette skjer og hvordan du kan bekjempe det:Årsak 1: Du er besatt av mørkt neglelakk.

- I motsetning til den vanlige tenkningen om at sunne negler er faste og harde, er virkeligheten at negler faktisk er ganske porøse, sier Idriss. Så når neglelakk, spesielt mørkere nyanser, påføres neglen, kan pigmentet absorberes. 'Jernoksidene i disse poleringene oksideres og resulterer i den midlertidige gulrustlignende fargen som til slutt vil løse seg,' sier hun. Heldigvis er det ikke permanent. For å unngå flekker i fremtiden, 'Påfør et klart underlag før du bruker sterkt pigmenterte lakker,' sier Idriss. 'Også, hvis du er plaget av den gule flekken, ta neglelakken av etter en uke eller så, og tør å gå bare av og til.'

I SLEKT:Hvordan hendene og neglene endres i 20-, 30- og 40-årene

Årsak 2: Du glemmer alltid dusjskoene dine på treningsstudioet.

Treningsstudioet er ikke alltid det beste for fingrene og tåneglene, sier Idriss. 'Det er definitivt en sopp blant oss, spesielt når man går barbeint i garderoben.Atletisk foter en ting, og det er ingen overraskelse at navnet stemmer. Sopp og bakterier kan føre til at neglene blir gulgrønne og til slutt får krittlignende sprøhet, sier hun. Hvis du tror du har fått noe fra garderoben, anbefaler Idriss å snakke med hudlege, fordi behandlingen kan variere avhengig av kilden til misfargingen.

Ta bedre vare på neglene dine med denne DIY-hjelperen:

.

Årsak 3: Du er røyker (eller har vitaminmangel).

- Selv om den eksakte grunnen til er ukjent, ses gule negler vanligvis hos de som lider av kronisk lungesykdom eller dårlig leverfunksjon, og langsiktige røykere (når negler kommer i kontakt med tobakkrøyk), sier Idriss. 'Visse vitaminmangel som B-12 og sink kan også føre til misfarging av negler over tid.' (Dans slik du passer med vår High-Intensity Dance Cardio DVD !)Årsak 4: Noen i familien din har også gule negler.

“Dette er ekstremt sjeldent og er kjent som 'gulspikersyndrom', sier Idriss om den arvelige tilstanden. 'Det begynner i middelalderen, og er assosiert med åpenbart gule negler på både hender og føtter, hevelse i bena og luftveissignaler som kroniske pustevansker. Hvis dette påvirker deg eller noen du kjenner, er det av avgjørende betydning for helsen din å behandle de underliggende lungeproblemene og hevelse i bena. Neglene dine kan gå tilbake til det normale fordi endringene skyldes en genetisk mutasjon. ”