Dette er forskjellen mellom hver type eyeliner

Typer eyeliner Getty Images

Fra det øyeblikket du begynte å bruke sminke, ville du mestre eyeliner. Og mens du sannsynligvis gjør det bedre nå enn ved ditt første forsøk, kan du fortsatt slite med å få den linjen akkurat.Gjett hva: Det kan være i typen av eyeliner du bruker. Fra gel til blyant til væske og øyenskygge, du har flere alternativer å velge mellom. De har alle fordelene sine - og begrenser hva de kan eller ikke kan gjøre for deg. Derfor tappet vi makeupartist Sharon L. Gjieli, grunnlegger av Makeup By Lips , for oversikten over hvordan du oppnår perfeksjon av eyeliner med fem typer eyeliner:

Kohl blyant

Kohl blyant Getty Images

Hvis du planlegger å gå på eyeliner ogmaskealene, en kremaktig blyant som trekker seg inn er et must fordi den vil gli rett på. Ulempen er at den ikke gir deg en skarp linje. Gjieli bemerker imidlertid at det er perfekt for å gi vippene et løft. For å gjøre det, vri på blyanten mellom hver vippe. Dette lukker gapet mellom vippene, slik at de ser fyldigere ut. 'Dette er noe jeg anbefaler for hverdagsbruk,' sier hun.

Pro-valg: Givenchy Khol Couture Vanntett uttrekkbar eyeliner ($ 27,). 'Det er rett smør, det glir rett på,' sier Gjieli.

(For mascara, vi likerGod Lash Mascarafra vår Boutique.)Tradisjonell blyant

Tradisjonell eyeliner-blyant Getty Images

Det er den du kjenner og elsker - og kanskje har mest erfaring med. Selv om de ikke er så superkremete, er disse gode for å tegne på en mer presis linje. (Når det er sagt, er de fremdeles flekkbare, hvis det er nødvendig.) Hvis du strekker de øvre og nedre vippene, må du ikke koble dem i det indre hjørnet. Å gjøre det får øynene dine til å se mindre ut, sier Gjieli.

Pro-valg: Lancome Le Stylo Waterproof Long Lasting Eye Liner ($ 27,). Gjieli foretrekkervanntettformler. 'Øynene dine vanner hele dagen, selv om du ikke gråter,' sier hun.

Få et nydelig, moderne røykfylt øye i 4 trinn:.

.

Flytende eyeliner

Flytende eyeliner Getty Images

En flytende foring kan være skremmende, men det er perfekt hvis du skal ha et skarpt, rent utseende eller en vinge, sier Gjieli. For mer kontroll anbefaler hun å kjøpe en filtfôr i stedet for en som følger med en børste. Og vet det flytende liner tar øvelse . Ett triks: bruk en tradisjonell blyant sammen med en flytende eyeliner. Tegn en linje med blyanten, og spores deretter over den med væskeforingen. Over tid vil du forplikte væskelinjen til muskelhukommelse, og du trenger ikke lenger blyanten.Pro-valg: Chanel Writing of Chanel Automatic Liquid Eyeliner ($ 35, nordstrom.com )

Relatert:Den beste øyekremen å bruke i 20-, 30- og 40-årene

Kom eyeliner

Kom eyeliner Getty Images

Du finner enten denne kremete teksturert eyeliner i en blyant eller en dip pot. Den gode nyheten: Gel er ikke så vanskelig å påføre i forhold til en væske. Man må: Hvis du går etter en dukkert, kjøper du en skrå børste - til og med en øyenbryn børste ville fungere — vil gjøre livet ditt lettere, sier Gjieli. For nybegynnere anbefaler hun å tegne prikker eller korte streker på den øvre vippelinjen, og deretter bruke den skrå børsten for å blande fargen inn i en linje. Smør det ut hvis du vil ha et røykfylt utseende.

Pro-valg: Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner ($ 27,)I slekt:6 skjønnhetsprodukter du IKKE bør bruke hver dag

Tradisjonell øyenskygge

Øyenskygge Getty Images

Jepp, disse er designet som farger for å dekke lokket, men du kan også enkelt bruke dem som eyeliner. “Jeg elsker å bruke øyenskygge som eyeliner for jenter med brune øyne fordi de kan bruke hvilken som helst farge de vil, ”sier Gjieli. Det betyr at hvis du vil ha smaragdgrønne øyne, kan du dyppe ned i skyggen din i stedet for å kjøpe en egen eyeliner. For å trekke den av, anbefaler Gjieli å tegne en stram svart linje mot vippene dine først (for å eliminere et gap mellom vippene og fargen), og spritz en skrå øyenskyggebørste med vann til det er fuktig. Dypp børsten i skyggen og skyv over streken.

Pro-valg: Make Up For Ever Artist Shadow Eyeshadow ($ 21,)

I slekt:4 rare behandlinger for cellulitter som faktisk fungerer