Dette er den sunneste typen løk (Nei, de er ikke like)

rødløk vs hvitløk som er sunnere for deg Getty Images

Oppskrifter krever ofte bare 'løk' uten å spesifisere typen, og det er lett å standardisere til vanlige, hvite eller gule. Men er det det riktige valget for helsen din?Det viser seg at det er ett utvalg av løk som er bedre for deg enn de andre. Et 2017 studere publisert i Food Research International fant at rødløk var mest effektivt til å drepe humane kreftceller sammenlignet med andre løk takket være deres høyere nivåer av antioksidanter quercetin og anthocyanin.

I SLEKT: Den sunneste måten å lage en kylling på, ifølge en ernæringsfysiolog

'Anthocyanin er medvirkende til å gi farge til frukt og grønnsaker, så det er fornuftig at de røde løkene, som har den mørkeste fargen, vil ha den mest kreftbekjempende kraften,' sier studieforfatter Suresh Neethirajan, Ph.D.

Slik kutter du opp en løk til din neste kreftbekjempende suppe eller stek:

.

Imidlertid er ikke rødløk de eneste med disse fordelene. `` Alle løk er potente kreftjegere takket være deres høye konsentrasjoner av antioksidanter antocyanin og quercetin, '' sier Karen Ansel R.D.N., forfatter av Healing Superfoods for Anti-aging: Hold deg yngre, leve lenger . Røde løk er tilfeldigvis enda bedre til å bekjempe kreft takket være deres høye mengder anthocyanin, noe som øker effektiviteten av quercetin i angrep på kreftfremkallende frie radikaler, legger hun til.Heldigvis bytter rødløk lett inn i stedet for hvitt. Prøv å erstatte den fargerike varianten når som helst dine vanlige oppskrifter krever hvite eller gule løk for et ekstra løft av kraftige antioksidanter (og smak).