Den skumle sannheten om vekttapsprodukter som inneholder biepollen

shutterstock_195344897.jpg Dimitar Sotirov / Shutterstock.com

Som alle som noen gang har vært på diett vet, er det utrolig fristende å ønske å tro på smeltefett-raske løfter gitt av vekttapstilskudd - spesielt når etiketten viser naturlige ingredienser. Men seriøst, ikke fall for påstandene. Det siste eksemplet på kostholdsbedrag har å gjøre med produkter som inneholder sunne bipollen. Food and Drug Administration (FDA) nylig utgitt en advarsel på deres nettsted at noen vekttapstilskudd laget av bipollen kan true helsen din ... og til og med føre til døden.

Det er ikke biepollen som er det faktiske problemet - men for å være tydelig har dette stoffet samlet fra blomster ingen påvist evne til å øke vekttapet, ifølge FDA. Det som er veldig farlig, er det faktum at FDA fant to sortdeklarerte kjemikalier i noen kosttilskuddmerker. En av disse kjemikaliene er kjent for å øke oddsen for hjerteinfarkt og hjerneslag, og den andre er et avføringsmiddel som ikke engang er godkjent i USA. Begge kan være skadelige for mennesker som allerede har uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk eller bipolar lidelse. Til dags dato har FDA mottatt rapporter om mer enn 50 bivirkninger - inkludert hjertebank, økt blodtrykk, diaré, brystsmerter, kramper, selvmordstanker og til og med en død.

I advarselen sier FDAs nasjonale helsesvindelskoordinator Gary Coody: 'Når folk kjøper disse tappede vekttapsproduktene for bipollen, tar de uvitende ett eller flere skjulte medikamenter som er utestengt fra markedet.' Noen få merker FDA testet og kalte ut: Ultimate Formula, Fat Zero, og sist Zi Xiu Tang.Ergo: Lytt til din indre b.s. detektor, og slipp pund på den sunne måten — forbispise mer næringsriktog rampe opp dintrening. Og hvis du noen gang blir fristet til å ty til et vekttapsprodukt, må du først lære dethvordan å skille om det er for godt til å være sant.

MER: FTC for å slå ned på villedende annonser for vekttap