Den riktige måten å rengjøre navlen på

belly-button.jpg Shutterstock

Et blikk på en skitten navle er alt som trengs for at du skal skjelve, hoppe i dusjen og begynne å skrubbe.

'Helseleverandører har fjernet' vekst 'fra mageknapper som viste seg å være en blanding av bakterier, smuss, svette, såpe, kremer og lo,' sier Alexandria V. Booth, MD, en brett-sertifisert hudlege med HealthCare-partnere medisinsk gruppe. 'Snakk om et pinlig legebesøk - de går inn for det de tror er hudkreft og finner ut at det bare er år med skitt.'

Navlen din skal rengjøres akkurat som alle de andre kroppsdelene; Ellers kan området utvikle kjeftig lukt og infeksjoner, ofte sammen med rød, kløende og skabbete hud - spesielt hvis du har navlepiercing. Selv om sjeldne, steinlignende masser kalt omphaloliths, omphalith, omphalokeratoliths, eller umboliths kan vokse til å fylle opp hele navlen og bli smittet, betent og såret.Men selv om din 'innie' ikke vokser til en smusspakket 'outtie', er sjansen stor for at den fortsatt er skittenere enn du skjønner: Den gjennomsnittlige navlen svermer av 67 forskjellige arter av bakterier, ifølge forskning fra North Carolina State University.

Igjen grøsser vi.

Så hvordan forhindrer du et pinlig besøk til legen din? Eller din kompis som knebler mens du kysser magen? Booth sier at bare dusjing vil fjerne noen bakterier, lo og hva som helst, men hvis du har en 'innie', bør du også grave inn en gang i uken med en vattpinne som har såpe og vann eller spritalkohol på. Hvis du har en 'outtie' (enten du er født med den eller utviklet den fra en strukket graviditetsmage), bør en såpevaskeklut gjøre jobben, sier hun.

Dessverre, hvis navlen din allerede er ute av kontroll (noe som betyr at du ikke kan bli kvitt lukten eller infeksjonen ved å rengjøre den selv), kan det hende du må gå videre og besøke din primærhelsetjeneste eller hudlege slik at hun kan grave i med riktig utstyr. Ikke bekymre deg, men vi garanterer at hun har sett verre.

Mer fra våre :
10 rare ting som ødelegger immuniteten din
Den absolutt beste måten å tørke på nettene dine
Tungen din prøver å fortelle deg noe viktig om helsen din