Den rette måten å ta ting sakte i et nytt forhold

Sakte skrevet på veien Cornelia Scherer / EyeEmGetty Images

Etter alle de dårlige første dateene, vanskelige oppkoblingene og frekke AF-spøkelser, du endelig møtte noen med forholdspotensial. Det eneste problemet? Du vil ikke bevege deg for fort (vært der, gjort det), og du vil ikke kjede deg når du tar det sakte.

Men - vær med meg her - det er ikke de eneste alternativene dine. Du kan ta det sakte og holde ting interessante. 'Å ta det sakte gir deg sjansen til å bli kjent med hverandre og se om dere har lignende interesser og liker å tilbringe tid sammen,' sier Elisa Gizzo , tilknyttet ekteskaps- og familieterapeut ved Andrea Cornell Marriage and Family Therapy i New York City. 'Å ha det gøy er nøkkelen.'

Men før du kommer til de morsomme tingene, bør du vite nøyaktig hva det å 'ta det sakte' betyr for personen du går sammen med. Selv om det kan virke åpenbart, har forskjellige mennesker forskjellige definisjoner, forklarer Terri Orbuch, Ph.D., professor ved Oakland University i Michigan, og forfatter av Å finne kjærlighet igjen: 6 enkle trinn til et nytt og lykkelig forhold .For noen, sier hun, å ta det sakte kan bety å vente på å bli et par, mens andre mennesker kan tenke på det som å vente på å ha sex. Og for andre sier Orbuch at 'å ta det sakte' kan bety å vente på å bli engasjert eller følelsesmessig sårbar.

Dette kan tydeligvis bli forvirrende. Så før du gjør noe (til enhver hastighet), må du sørge for at du og datoen din er på samme side. Selv om det kan føles litt skremmende å være så direkte med noen du nettopp har begynt å date, 'gjør det ikke vondt å være ærlig om det du leter etter,' sier Gizzo. 'Ofte, hvis to mennesker er i to forskjellige livsfaser og klare for forskjellige nivåer av engasjement, er det bedre å vite før de vokser nær hverandre.'

Tenk på det som en mini-versjon av 'samtalen', og - fingrene i kors - det går bra. (Men selv om det ikke gjør det, i det minste fant du ut det snarere enn senere.) Når dere begge er klare til å ta det sakte, kan du holde ting interessante:

1. Prøv nye ting sammen.

Relatert historie

Når du tar det sakte, har du all tiden i verden til å faktisk få dette— nyt dating . Det er fordi du sannsynligvis går på mer legitime datoer med personen din, så du har flere muligheter til å gjøre dem morsomme og spennende (les: ikke middag og en film). 'Det er gøy å utforske nye ting,' sier Gizzo. 'Og å prøve noe nytt sammen kan plassere dere begge i en posisjon der dere er nybegynnere i aktiviteten, og dere kan knytte sammen hvor' malplassert 'eller naturlig den nye aktiviteten føles.'

For ikke å nevne at ifølge Gizzo treffer en ny aktivitet 'hjernens nyhetssøkende belønningssystemer', noe som skaper en følelse av spenning og glede - du vet hvordan dating skal være.

2. Del noe du liker med din nye partner.

Å finne ut kompatibilitet er ganske jævla viktig, så Gizzo foreslår at du deler interessene dine - enten det er fjellklatring, komedie, prøver nye matvarer - med personen du dater for å hjelpe deg med å avgjøre om det er en kamp. Dette vil hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel på en date, samtidig som partneren din blir kjent med deg og din verden. Vinn-vinn.

3. Still disse spørsmålene.

La oss være ekte, og start hver konvo med 'hvordan var dagen din?' kan bare få deg så langt i et forhold. Til egentlig finne ut om du og denne personen har et langsiktig potensial, anbefaler Orbuch å stille spørsmål som vil fortelle deg noe viktig om den andres meninger og verdier.

Relatert historie

Hun foreslår å stille spørsmål som: 'Hvis du vant lotteriet, hvor skulle du reise til og hvorfor?' 'Hva er du mest stolt av?' og 'Hva er din definisjon av suksess?' Dette vil hjelpe deg med å etablere følelsesmessig intimitet.

4. Finn kreative måter å holde kontakten på.

Selv når du med vilje legger ekstra tid og krefter på å treffe noen, vil du fortsatt være opptatt med jobb, venner, familie - listen fortsetter. For å holde ting interessant mellom møtene, bruk teknologi til din fordel. Orbuch anbefaler å sende hverandre 'morsomme, romantiske tekster om dagen' og 'tegneserier eller vitser' som dere kan le av neste gang dere er sammen. Memer får hjertet til å bli tyngre, ikke sant?

Relatert historie

5. Ikke bruk teksting som en krykke.

Visst, teksting er veldig praktisk, men det er ikke den beste formen for kommunikasjon når du bare blir kjent med noen. 'Hold tekstmeldinger til et minimum og fokuser mer på å sette datoer for å tilbringe kvalitetstid sammen,' sier Gizzo.

Både Gizzo og Orbuch oppfordrer datere til å snakke i telefon og videochatt for å utdype forbindelsen. I tillegg får du bruke mer tid på å kose deg med den andre personens selskap, i stedet for å overanalysere betydningen av den siste teksten.

Uansett hvordan du bestemmer deg for å holde ting interessante mens du tar det sakte, bør hovedprioriteten være å ha det bra - uansett hva det betyr for deg. `` Tilnærming dating med et åpent sinn og med den hensikt å ha det gøy, '' sier Gizzo.