Den rette (dvs. ikke blodige) måten å fjerne hudmerker på

kvinne berører nakken Tara MooreGetty Images

Ganske mye alle har sett på seg selv i speilet på et tidspunkt i livet og lurt på WTF det rare bump er på huden deres . En muldvarp? En vorte?

En ganske vanlig (som opptil halvparten av alle voksne har, ifølge American Osteopathic College of Dermatology ) er et hudmerke - de hevede hudklaffene som kan dukke opp på nakke, armer og rygg.

Hva er hudmerker - og hvorfor har jeg dem?

Disse hevede støtene og klaffene er også kjent som 'akrokordoner' eller 'kutane tagger' av hudleger. Heldigvis er de helt ufarlige.'De forekommer ofte i friksjonsområder, som rundt nakken, under armene og i lysken, og antas å være forårsaket av irritasjon fra hud som gnider seg på huden eller på klærne,' sier Bruce Katz , M.D., en hudlege i New York City.

Du kan sannsynligvis klandre foreldrene dine - hudmerker er vanligvis genetiske. Overvektige mennesker har en høyere forekomst av dem, siden det er mer hud som sannsynligvis vil gni seg mot seg selv (forårsaker flere tagger). De er også vanlige etter fylte 50 år (så det er noe å se frem til, ikke sant?).

Hvordan ser hudmerker ut?

De ser ut som store føflekker for det utrente øyet, TBH. Du kan bare ha ett eller et par:

Pedunkulert hudmerke eller akrokondon eller myk fibroma. Papilloma bump på mannlig kropp makro skudd. Fibroepithelial polypp på stilken. Godartet epidermis lesjon på nært hold. Tetiana MandziukGetty Images

Eller de kan spire opp som en liten, isolert gruppe støt:

Hudmerker (Acrochordon) JodiJacobsonGetty Images

Hvordan fjerner du hudmerker?

Selv om det er ufarlig, kan hudmerker bli irritert og betent og til og med blø hvis du klør på dem eller fanger huden på noe som en glidelås.

Og mens det er massevis av DIY-metoder som sirkulerer Reddit og Yahoo Answers (som å binde basen av koden med tråd), advarer Katz om at dette er noe du ALDRI bør prøve hjemme. 'Du åpner deg for risiko for arrdannelse og infeksjon,' sier han.

Heldigvis er det ikke vanskelig å få fjernet hudmerker. På derm-kontoret vil en lokalbedøvelse og raskt klippe av spesialsaks saks gjøre jobben, sier Katz. Super frysing samt oppvarming (kjent som cauterizing) dem er andre vanlige alternativer, ifølge AOCD.

Relatert historie

Siden det er en så enkel prosedyre, vil du sannsynligvis ikke ha massevis av ubehag, og du kan komme tilbake til dagen din med i utgangspunktet null restitusjonstid i de fleste tilfeller. Du bør heller ikke se noen merker etter at hudkoder er fjernet.

Hvis hudmerkene dine ikke plager deg, er det helt greit å glemme dem. Men som med alle hudvekster, hvis det er en merkbar endring i utseendet eller veksten, bør du få det sett på av hudlegen.