De 12 beste såpene for skjeden og vulvaen din, ifølge Gynos

Produkt, Hudpleie, Personlig pleie, Merke, Lotion, Amazon / Jewelyn Butron

La oss få en ting rett fra hoppet: Skjeden din renser seg selv. Det betyr alle de 'feminine hygiene' -produktene der ute -dusjing, feminin rensing - er i utgangspunktet BS. Vent, så da * hvordan * rengjør du huden rundt skjeden trygt? Med disse følsomme hudsåpene, selvfølgelig.Din vulva —A.k.a. den følsomme huden rundt skjeden som utgjør kjønnsleppene, klitoris, vaginal åpning og åpningen til urinrøret - kan rengjøres , og såpene du velger for det området er en BFD. 'Vevene [der] er litt forskjellige,' sier Bethanee Schlosser, MD, lektor i dermatologi og obstetrik og gynekologi ved Northwestern University. 'Det er mer skjørt når det gjelder irritasjonspotensial, utvikling av allergi og fysisk traume fordi huden ikke er så' tykk 'for å si det sånn som ekstern hud.'

Produktene du bruker i dette området er også viktige fordi de kan komme inn i skjeden, som trenger å opprettholde en viss pH-balanse for å være sunn, sier Jessica Shepherd , MD, en ob-gyn i Dallas. 'En normal vaginal pH er vanligvis mindre enn 4,5 på pH-skalaen, noe som betyr at det er et surt miljø. ' Opprettholdelse av at normal vaginal pH forhindrer gjengroing av bakterier og gjær som kan forårsake infeksjon, legger Dr. Elsker velvære .

Derfor er douching så ille for vagusen din - den kan kvitte seg med de gode bakteriene der inne og øke skjedenes pH, noe som fører til gjærinfeksjoner, bakteriell vaginose , og bekkenbetennelsessykdom. Dette kan være spesielt problematisk for svarte kvinner, siden forskning har vist at de har en tendens til å ha mindre Laktobasiller bakterier i kroppen, som er nødvendig for å opprettholde en normal vaginal pH. Som et resultat er det to til tre ganger større sannsynlighet for at de får bakteriell vaginose.

Så hvordan holder du dette området rent uten å kaste vaginalfloraen din? Tbh, du kan helt rengjøre vulvaen din med bare varmt vann i dusjen. Men hvis du vil føle deg ekstra frisk, er det greit å legge til såper som er skånsomme nok til bruk rundt det området. Og du trenger ikke gjøre noe ekstra eller bruke sterkere såpe hvis du har utflod eller er på mensen. Bare vask som du pleier å gjøre!Noen tips for å plukke en vag-og-vulva-vennlig såpe? En mild rensemiddel er best, og du trenger egentlig ikke noe som hevder å balansere pH. Mens en såpe kan kaste av deg din sunne vaginale pH, kan den ikke fikse en usunn. Men hvis du bruker noe mildt, som alternativene nedenfor, og unngår å gå inn i skjoldet mens du rengjør, bør du ikke ha noen problemer. Og definitivt ikke ta tak i noe som hevder å eksfoliere (ouch!). Også viktig: Hopp over de grove vaskeklutene og loofahene - hendene dine er de eneste verktøyene du trenger rengjør vulvaen din , sier Dr. Schlosser.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne (de fleste av oss er ikke!), Er det en liste over 12 ob-gyn- og hudlege-anbefalte rengjøringsmidler, såper og kluter som ikke irriterer deg der nede.

1 Basis Sensitive Skin Bar$ 8,43

På grunn av de beroligende og fuktighetsgivende effektene av kamille og aloe vera, som begge er pakket inn i denne baren, er det alltid på Lauren Streicher, MD, klinisk professor i obstetrik og gynekologi ved Northwestern Universitys liste over anbefalinger for vulva såper.to Vanicream Cleansing Bar $ 25,19 HANDLE NÅ

Denne krembaserte renseren pakker all fuktighet som sensitiv hud ber om. Og selv for de som ikke har vulvaer særlig reaktive mot irriterende stoffer, sier Dr. Streicher at dette allergivennlige alternativet vil sørge for at de holder seg slik.

3 Cetaphil Gentle Cleansing Bar $ 7,65 HANDLE NÅ

Du finner ingen harde ingredienser i denne Dr. Streicher-rekorden. Cetaphil lover ikke å strippe huden av fuktighet og holde den næret hele dagen takket være at den er såpe og vaskemiddelfri.Men hvis du er spesielt følsom, sier Dr. Schlosser å huske at uparfumert ikke betyr duftfri, noe som betyr at denne baren fremdeles har parfyme som maskerer lukten av ingrediensene, noe som kan være irriterende.

4 Cetaphil Gentle Skin Cleanser Amazon$ 20,31 HANDLE NÅ

Hvis en pumpe fungerer bedre med dusjesituasjonen din, har dette rensemidlet, som baren, blitt vist på huden for ikke å forverre eller skape problemer for vulvaen, ifølge Dr. Streicher.

5 Såpefri lipidfri rensemiddel Amazon Aquanil$ 15,99 HANDLE NÅ

Aquanil regner seg som en 'fuktighetsgivende krem' som kan brukes med eller uten vann. Det er oljefritt, såpefrit og duftfritt, noe som gjør det til et godt valg av ob-gyns, sier Dr. Streicher.6 CeraVe Hydrating Cleansing Bar Soap Amazon HANDLE NÅ

Dette rensemiddelet er laget med ceramider 'som er en del av' limet 'som stikker cellene sammen når det gjelder å fremme en naturlig barrierefunksjon, sier Dr. Schlosser. De super-milde ingrediensene forsterker og beskytter vulvarområdet for å holde det sunt.

7 Eucerin Ultra Sensitive Dry Skin Soothing Care Eucerin Eucerin HANDLE NÅ

Dette er en som Dr. Schlosser sier er så skånsom at du kan bruke den på huden så sart øyelokket ditt - noe som gjør det ideelt for vulva. (Btw: Hvis du ikke vil legge det på ansiktet ditt, bør det ikke være i nærheten av huden rundt skjeden din.) Dette rengjøringsmiddelet er konserveringsfritt, parabenfritt, duftfritt og alkoholfritt, som vil begge lindrer vulvarirritasjon og holder det fra å oppstå igjen.

8 Aveeno Gentle Moisturizing Bar Cleanser Amazon HANDLE NÅ

Dette valgets største høydepunkt, ifølge Sherry Ross, MD, en ob-gyn i Santa Monica og forfatter av She-ology , er det faktum at det er duftfritt. Det irriterer ikke huden med unødvendige parfymer.9 Dove Sensitive Skin Beauty Bar Amazon Hvor er det$ 11,99 HANDLE NÅ

Dr. Ross er også en fan av denne allergivenlige baren, som, sier hun, er 'mild for vulvaen.' Den vasker av uten rester, og etterlater huden myk og fuktig.

10 Avansert rensekropp og ansiktsrens Amazon Eucerin $ 12,99$ 8,79 (32% avslag) HANDLE NÅ

Dette rensemidlet er en som Dr. Ross sier at du kan 'trygt bruke for feminin hygiene' siden den fremdeles er skånsom nok for ansiktet ditt. Selv om det kanskje ikke er så mildt som ultra- følsom Eucerin plukker over, det er fortsatt et godt valg siden det er duft og såpefri.

elleve SweetSpot Labs Feminine Wet Wipes SweetSpot Labs$ 25,00 HANDLE NÅ

En dusj er alltid bedre enn en tørk, men hvis du er i en klemme, er dette et godt valg for å friske opp trygt. Dr. Shepherd anbefaler disse våtservietter, siden de er pH-balanserte og uparfumerte, noe som betyr at de er mindre sannsynlig å forårsake irritasjon hvis du har sensitiv hud.

12 Love Wellness Do It All Wipes Amazon Elsker velvære HANDLE NÅ

Disse klutene er et flott alternativ fordi de også inneholder aloe vera og kamilleekstrakt, som er beroligende for vulva, sier Dr. Horton.