Blue Waffle Disease er ikke engang noe - men folk blir fremdeles utbredt av det

Diana Fuji

IDK om deg, men det virker som en ny seksuelt overført sykdom dukker opp annenhver dag - så når en ny angivelig begynte å gjøre rundene i 2010, virket det ikke at usannsynlig.

Den aktuelle da? Blå vaffelsykdom -i utgangspunktet en STDsom gjorde at deler av kvinnens vulva ble blå (ja, egentlig).

Relatert historie

Det hele startet som et agn-og-bryter-meme, ifølge CNN . I dette tilfellet ble folk vist et bilde av en faktisk blå vaffel (frokostmaten) med teksten 'veddemål at du ikke finner meg på google bildesøk', per nettsted Kjenn ditt meme . Når de søkte på bildet, fikk de nysgjerrige nok til å Google det et grafisk bilde av en blå, syk utseende (altså en vaffelignende tekstur) skjede. Og kaos - først og fremst blant tenåringer som vet ikke jack om kjønnssykdommer til å begynne med – fulgte.Så vent ... blå vaffelsykdom er helt falsk, ikke sant?

Ja, det er 100 prosent falskt. 'Blå vaffel-STD er ikke en ekte STD fordi det ikke er noen smittsom prosess som vil føre til at skjeden blir blå,' sier Dalia Davood, M.D. , en advokat ved advokat Lutheran General Hospital i Park Ridge, Illinois. 'I mine år med praksis og studier har jeg ikke sett noen dokumentert medisinsk litteratur der noe av denne typen har skjedd.'

Planlagt foreldre gikk til og med inn for å rydde opp i 2012: 'Blå vaffel er helt, 100 prosent urban legende. Den eksisterer ikke, 'skrev organisasjonen på et blogginnlegg.

Relatert historie

PP ryddet til og med opp noen av de andre symptomene - blå vaffel ble også antatt å forårsake uvanlig eller stinkende utflod, sammen med kløe eller svie, og sa at mens disse symptomene kan være forbundet med en tilstand som kalles vaginitt (i hovedsak en irritasjon i skjeden) ), er hele 'skjeden din blir blå' delen helt falsk.

Dessverre tok blå vaffelsykdom fart igjen i 2013 - denne gangen takket være New Jersey-rådskvinne Kathy McBride som uttalte under et bystyremøte i Trenton at hun trodde det var et reelt problem byhelsepersonell måtte takle, ifølge NJ.com.

Finn svarene på mer ikke-dumme spørsmål om din vaginale helse:

'Det har allerede kostet 85 menneskeliv, og det er en sak her i Trenton,' erklærte hun, og siterte at en bekymret borger ga henne informasjon. 'Det er et virus som er ti ganger større på dette tidspunktet enn AIDS-viruset.' Kathy opptrådte med de beste intensjoner - men den 'bekymrede borgeren' viste seg faktisk å være en aprilgryter.

Men en gang til for folket i ryggen: Den blå vaffel-STD er ikke noe. Det var ikke ekte i 2010 eller i 2013 — og i 2018 er det fortsatt ingenting å bekymre seg for. Faktisk, i stedet for å bekymre seg for en sykdom som gjør kjønnsorganer til en annen farge, bør seksuelt overførbare sykdommer enhver seksuelt aktiv person være klar over ofte ikke ha noen symptomer i det hele tatt, sier Rebecca Kolp, M.D. , fødselslege og gynekolog ved Massachusetts General Hospital.

Ok, så den blå vaffel-STD er helt falsk - hvilke STD-er skal jeg passe på da?

Å, du vet, humant immunsviktvirus (HIV), herpes, humant papillomavirus (HPV, som kan forårsake kjønnsvorter samt kreft i livmorhalskreft / vaginal og vulva hos kvinner), gonoré, klamydia og syfilis .

'Noen av de mest alvorlige sykdommene har ingen umiddelbare ytre tegn,' sier Kolp. “HPV kan forårsake kjønnsvorter, som du kan se eksternt. Herpes forårsaker ofte et smertefullt åpent sår på utsiden av skjeden, og gonoré og klamydia kan være ledsaget av en vaginal utflod, sier han. Når det gjelder syfilis, i utgangspunktet har STD ingen tegn , men over tid kan kvinner utvikle smertefri sårdannelse i skjeden eller vulva.

Relatert historie

Hvis den blå vaffelen STD har lært deg noe, er det imidlertid å søke medisinsk råd hvis du i det hele tatt har noen bekymringer om din seksuelle helse, selv om du ikke helt kan sette fingeren på hva som er galt.

“Hvis du merker dramatiske endringer i utseendet på kjønnsorganene dine, føler at du kan ha blitt utsatt for en STD eller har noen symptomer - som smerte, utflod, svie eller kløe, for å nevne noen få - planlegg en avtale med legen din. for å få nærmere evaluering og avgjøre årsaken, ”råder Davood.

Og hvis du leser noe som advarer deg om farene ved den blå vaffelen STD - i dag, i morgen eller om ti år - er det total BS. Jeg lover, skjeden din vil aldri bli blå og vaffelignende.