Ammingste raser med noen ammende mødre - men fungerer det?

ammingste Getty Images

Amming er vanskelig, og melkeproduksjonen din er ikke alltid så hjertelig som du vil at den skal være. Det er grunnen til at du kan finne deg i en hektisk googling av ting som 'måter å øke melkeproduksjonen' og 'hvordan får jeg mer melk?' midt på natta. Og når 'ammingste' dukker opp øverst i søkeresultatene, kan du bli fristet til å klikke på kjøp.

Men er ammingste legitimt - eller totalt svindel?

Realiteten er at det ikke er massevis av vitenskap bak disse teene. 'Bevisene er ikke veldig sterke på disse teene, de er mer anekdotiske,' sier helseekspert for kvinner Jennifer bredere , M.D.I slekt:Slik bar Nikki Reed brystpumpen sin med til Golden Globes

Julie Lamppa , A.P.R.N., en sertifisert sykepleier jordmor ved Mayo Clinic, er enig og bemerker at forskning ikke tydelig støtter at de faktisk jobber. 'De kliniske forsøkene som viser at ammingste eller urter hjelper til med å øke melketilførselen, har en tendens til å være små prøvestørrelser og er dårlig utformet,' sier hun. Sikkerheten tilurtetilskudd(inkludert ammingste) for mødre og deres babyer er heller ikke helt klart. Imidlertid 'hvis mega-dosering unngås, har de sannsynligvis en relativ sikkerhet,' sier Lamppa.

Ammingste inkluderer vanligvis fenegreek, som antas å øke melkestrømmen, sier Wider. Men igjen er beviset på at dette fungerer stort sett anekdotisk. Imidlertid kan fenegreek fungere som østrogen i kroppen din, så det er ikke trygt hvis du har en historie med hormonsensitive kreftformer. Du bør heller ikke ta det når du ergravidfordi det kan utløse livmorskontraksjoner, sier Wider.

Lær hvordan det er å amme med implantater:

.

Hvis du vil prøve en ammingste, snakk med legen din og barnets barnelege. Ammingste blir generelt sett på som trygge for babyen din, sier Ashanti Woods, M.D., barnelege ved Baltimores Mercy Medical Center, men det er lurt å sjekke inn.

Det er imidlertid viktig å ikke overdrive det. Hvis du tar mer enn instruert, kan du faktisk avta melkeproduksjonen din og får andre rare bivirkninger som tilskrives fenegreek, som halsbrann , magesmerter og B.O., sier Woods. 'I noen tilfeller kan babyens urin utvikle en søt, lønn av lønn hvis mor tar for mye te,' sier han, også på grunn av forbindelser i fenegreek. Dette er ikke skadelig for babyen, sier han, men det er definitivt merkbar.

I slekt:5 kroppslukt du aldri bør ignorere

For å øke melkeforsyningen din, sørg for at du holder deg godt hydrert, pleie babyen ofte og unngå å fylle på med flasker, sier Wider. Når det gjelder ammingste, er det sannsynligvis greit å bruke dem, men det er best å sjekke inn hos legen din først. 'Poenget er at vi trenger store, veldesignede klinikkforsøk for virkelig å se på effekten av urtetilskudd for melkeproduksjon,' sier Lamppa.

Korin Miller er frilansskribent som spesialiserer seg på generell velvære, seksuell helse og forhold, og livsstilstrender, med arbeid som vises i Men's Health, our, Self, Glamour og mer.