Akkurat hvordan du bør rengjøre sminkebørstene dine, ifølge en sminkeartist

Sminkebørster på farget bakgrunn Jurgita Vaicikeviciene / EyeEmGetty Images

Som å vaske håret, oppvasken din eller til og med klærne dine, er det å vaske sminkebørstene dine en av de irriterende oppgavene du sannsynligvis ikke gjør ofte nok. Men tro ikke du bare kan kjøre dem under varmt vann eller gni dem med desinfiseringsmiddel og kalle det en dag; det er en teknikk for å sikre at du blir kvitt bakteriene og tar vare på bustene dine. Her er nøyaktig hvordan ekspertene sier at du skal gjøre det.Du bør vaske børstene dine minst en gang i uken.

I følge kjendis makeup artist Allan aponte , børstene du bruker mest - dvs. vanligvis foundation og concealerbørster - bør rengjøres en gang i uken, mens alt annet vanligvis er greit å bare rengjøres en eller to ganger i måneden.

Børster som du blir våte eller bruker flytende produkter med, er også viktigere å holde rene fordi `` fuktige omgivelser gir mulighet for en gjengroing av bakterier og sopp, '' sier hudlege Joshua Zeichner, MD, direktør for kosmetisk og klinisk forskning innen dermatologi ved Mount Sinai Hospital. i New York City. Dette er spesielt viktig hvis du har sensitiv eller kviserutsatt hud.

Vask bare tuppen av bustene dine.

I stedet for å dyppe hele børstehodet i en bolle med vann, foreslår Aponte at du bare får endene av bustene dine våte under lunkent, rennende vann. 'Å senke hele børstehodet vil til slutt løse opp limet som holder børsten sammen,' forklarer Aponte.

Bruk en mild, duftfri sjampo.

Aponte foretrekker babysjampo fremfor vanlig såpe fordi den 'fortsatt skummer opp og blir kvitt smuss og oljer, men den tørker ikke ut bustene.' Hans favoritt er. Hell i et forhold mellom to og ett vann og sjampo i en bolle. Dypp bustene i blandingen, og børst dem deretter fra side til side i håndflaten til de skummer opp før du skyller under varmt vann. Fortsett denne skum- og skyllesyklusen til vannet som renner gjennom børsten blir klart.Aquaphor babyvask og sjampoAquaphor amazon.com $ 9,99$ 8,77 (12% avslag) HANDLE NÅ

Ikke bruk en tørketrommel på makeupbørstene.

Når børstene dine er rene, klemmer du ut overflødig vann med et papirhåndkle og legger dem flate på en benk, med bustene hengende over kanten for å tørke. 'La aldri børstene tørke oppreist, da vannet kan gå nedover fatet som holder bustene sammen og løsne limet,' forklarer Aponte.

Du bør bytte ut børstene minst en gang hvert år.

Kanskje enda oftere hvis du bruker børstene oftere. Aponte sier at det er noen tegn å se etter, inkludert hvis den har mistet formen, hvis bunnen av børstehodet rister, hvis bustene dine hele tiden tapper, og hvis det har mistet fylden.