Ah, så dette er grunnen til at gravide bellies ser ut til å dukke opp over natten

gravid mage Shutterstock

Helt siden vi lærte attredje trimester seks-pakkeer en ting, vi har blitt fascinert av mysteriene til den gravide magen. Hva egentlig har vi forvirret, spesielt: Hvorfor popper en kvinnes mage (dvs. begynner å vises tilsynelatende over natten)?

Vi nådde ut til Amanda Kallen, MD, assisterende professor i divisjonen reproduktiv endokrinologi og infertilitet ved Yale School of Medicine, for å forklare vitenskapen bak hele fenomenet.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Bettina (@ nurse_fitmommy2)Her er hva som skjer: Somlivmorutvides med det voksende fosteret, stiger det over kjønnssymfysen din - altså stedet der kjønnsbenene møtes foran bekkenet. 'På dette tidspunktet kan du begynne å føle - og til og med se - den gravide magen dukker opp fordi den ikke lenger gjemmer seg bak det beinete bekkenet,' sier Kallen, som legger til at dette vanligvis skjer rundt 10 til 12 uker for de fleste kvinner.

Når det er sagt, skjer ikke popen nødvendigvis over natten , selv om det kan se ut slik. Du tror kanskje venninnen din nettopp har begynt å vise seg, men hun kunne ha vært veldig luskete ved å skjule magen (bondetopper!). I tillegg er det en god sjanse for at du ikke ser henne hver dag for å legge merke til gradvise endringer, og det er derfor det virker så plutselig.

Jo flere barn du har, desto mer sannsynlig er det at du spretter raskere, siden musklene som utgjør bukveggen din, er litt løsere takket være de tidligere graviditetene, sier Kallen. Tynnere kvinner pleier også å komme raskere, siden magen er mindre.

I mellomtiden, frem til graviditeten, er det ikke så uvanlig at en kvinne faktisk gjør det å tape noen få kilo - spesielt hvis morgenkvalme er totalt b * tch. Men burde du være bekymret for dette? 'Med mindre du har betydelig vekttap - som i mer enn 10 prosent av kroppsvekten din - er det vanligvis ikke en bekymring for graviditeten,' sier Kallen.

Sherlock Holmes, til din tjeneste.

Macaela Mackenzie er frilansjournalist som spesialiserer seg på helse, kultur og teknologi, og hun bidrar regelmessig til utsalgssteder som Prevention, our, Shape, Allure, Men's Health, John Hopkins Health Review og mer.