Å være en 'Queer Femme' handler om mer enn bare måten du kler deg på

unge kvinner nyter utendørs svetikdGetty Images

Visst, du har sett 'femme' brodert i svirete bokstaver på midriffbærende avlinger. Kanskje du til og med har rocket en selv! Men visste du at 'femme' innebærer 'queer femme'? Og at 'femme' har en rik historie i LGBTQ + -samfunnet? Jeg fyller deg ut.Hva betyr femme nøyaktig?

På fransk betyr 'femme' ganske enkelt 'kvinne', men på engelsk er det en identitet som gjelder skeive kvinner som presenterer kvinnelig. (Selv om det * ikke * er det samme som å være feminin. Mer om det på et sekund.)

Femme er også langt mer enn et estetisk: Femme gestuserer mot en indre styrke, så vel som rikdommen av feminin energi som har eksistert gjennom historien, sier Symonne Kennedy, LMSW , en psykoterapeut på Gender & Sexuality Therapy Center i New York City.

Men som mange andre identitetsuttrykk (tenk: “skeiv” eller “ikke-binær”), er nøyaktig betydningen av femme varierer sannsynligvis femme til femme.

Relatert historie

For eksempel sexolog og Gabrielle Alexa Noel , bifilsk advokat og grunnlegger av butikken Bi Girls Club sier: 'For meg handler det å være femme om å undergrave ideen om at en kvinne alltid trenger å kle seg i det menn synes er attraktivt.'Mens Kai Werder, traumeinformert sertifisert sexpedagog og forfatter av zine Utover Ja & Nei: Intimiteten til samtykke , sier: 'Femmeidentitet handler for meg om å se mer verdi i omsorg mellom mennesker og samfunn enn produktivitet eller forbruk.'

Sååå ... er det å være femme det samme som å være feminin?

Nei. 'Femme og feminine er ikke synonyme,' sier Bahiyyah rødbrun , PhD, skeiv afroamerikansk antropolog. “Femme er en stil av kvinnelighet, men det er en bestemt type kvinnelighet. '

For queer high-femme legende og forfatter, Olivia Zayas Ryan , forskjellen er mellom hvordan hun kledde seg på college og hvordan hun kler seg nå. Tidligere kledde hun seg feminint, men hun kledde seg for andre (spesielt menn). Nå, sier hun, “Jeg kler meg feminint, men jeg gjør det for meg selv. Og jeg gjør det til tross for hvordan folk forventer at jeg skal kle meg ut som en kvinne som noen ganger også er sammen med kvinner. Og det er femme. 'For å virkelig forstå ordet, må du forstå historie av ordet.

'Mye av femmehistorien kommer fra biseksuelle kvinner, trans-femme sexarbeidere, drag queens og dykkekultur på 40- og 50-tallet,' sier Werder, som bemerker at den ikoniske teksten. Stone Butch Blues av Leslie Fienberg (som du kan last ned gratis her ) gir innsikt i denne rike historien.

I lang tid var 'femme' et nedslående ord, spesielt innenfor LGBTQ + -samfunnet. “Det var denne falske ideen om at du var en ekte lesbisk som du ikke likte Vogue eller andre femininitetsmarkører assosiert med kvinne, sier Maroon. Å være en skeiv lesbisk var ikke bare et utseende eller en måte å kle på seg på. Det var en politisk uttalelse som sa: Jeg bestemmer hvordan seksualiteten min ser ut. Ingen andre. Femmes forble avvikende i det skeive samfunnet til slutten av det tjuende århundre da lesbiske feminister og aktivister 'arbeidet for å bekjempe ideen om at en seksuell orientering ser ut,' sier hun.Relatert historie

I disse dager er femmes mye mer akseptert av queer-samfunnet. Men Kennedy sier å identifisere som 'femme' er en måte å gjenspeile LGBTQ + -historien.

Og for å være tydelig er femme * en iboende queer identitet. 'Rette mennesker kan ikke være femme,' sier Werder. Selv om Maroon bemerker at 'det er mange femme drag queens som ikke identifiserer seg under LGBTQ + paraplyen, så vel som femme lesbiske som ikke identifiserer seg som queer.'

Men å være femme kan bety å måtte komme ut igjen og igjen ...

'I vår nåværende verden ser mange en femme-presenterende person og antar at personen må være en rett kvinne,' sier Kennedy. Mens ingen noen gang behov å komme ut, queer femmes hvem ønsker å være ute, trenger ofte å komme ut om og om og om igjen.'Queer femmes blir ofte satt i den posisjonen at de enten må hevde eller forsvare sin særehet eller trekke seg fra å bli forvekslet som rett,' sier Kennedy. Noen ganger er dette så subtilt som en kollega som spør: 'Tar du med kjæresten til høytidsfesten?'

Relatert historie

Andre ganger er det like undergravende som, “Er du sikker på at du er homofil? Det gjør du ikke loooook homofil. ” Noel og Ryan (som, morsomt faktum, dater), bemerker at når de er på date, antar folk alltid at de bare er biffler. Og ikke, yanno, kjærester # femme4femme.

For queer femmes, 'Denne usynligheten og behovet for å gjentatte ganger erklære din identitet eller komme ut kan skape mye smertefull avvisning,' sier Kennedy. For ikke å nevne, det er utmattende AF.Hvis du er en queer femme som leser dette, forhåpentligvis vil du trøste deg med å vite at du ikke er alene. Men hvis du ikke er og har funnet ut at du antar eller ikke tror andres seksualitet på grunn av hvordan de kler seg, gjør alle de skeive femmene i verden en tjeneste og slå den av.

Jeg vil lære mer om femmeidentitet. Hvordan kan jeg gjøre det?

Start med å følge femmene som er intervjuet i denne artikkelen. Mens din femmeidentitet tar glede i sminke mens du slår opp søkefeltet, anbefaler Ryan å gi noen drag-dronninger en følge.

Werder pleide å være vert for en podcast kalt Femme, samlet som fremdeles er tilgjengelig uansett hvor du får podcaster. De har også nylig gjennomført et intervju om ordet med sertifisert sexpedagog Cameron Glover på IGTV, det er fremdeles tilgjengelig for visning .

Noe solid lesning:

    Maroon legger til: 'Ingen forskning på femme ville være komplett uten en studie av ballroom-kulturen på 1980-tallet og couture-kulturen.' For dette, Paris brenner og serien Pose er best, som begge er tilgjengelige på Amazon Prime.