Å bryte med en venn er like alvorlig som å avslutte et romantisk forhold

jeg vil alltid være her for deg ViktorcvetkovicGetty Images

Som den deprimerende klisjéen sier: Ingenting ting varer evig - det er grunnen til at vennskapsavbrudd noen ganger skjer.

Prøv som du kan for å kjempe for det, reparere det og bevare det, selv de vi er praktisk talt familievennskap kan løpe. Dette betyr ikke at de var mindre meningsfulle i sin beste alder, bare at det er på tide for alle involverte å gå videre.

Fordi vennskapsavbrudd er - oftere enn ikke - smertefulle, selv etter at du har innsett at det er på tide å kutte bånd, kan du holde deg og unngå å trekke avtrekkeren. Stol på, du ville ikke være den første personen som gjorde det. 'Men du skylder forholdet ditt [å bryte det av] selv om du ikke er på et bra sted med personen,' sier Andrea Bonior , PhD, klinisk psykolog og forfatter av Vennefiksingen: Den komplette veiledningen for valg og Å miste og holde tritt med vennene dine . Ellers 'blir de igjen tapt og forvirret hvis du ikke sier noe.' Og både du og din snart-best-bestie fortjener sjansen til å komme videre og dyrke vennskapene som gjøre gnistglede.Det er ingen hemmelighet at alt dette er lettere sagt enn gjort. Det er vanskelig å bryte opp, men det er ikke umulig - ikke når du har en ekspert som går gjennom det. Her er alt du trenger å vite om å bryte med venner, holde ting sivilt for resten av vennegruppen din og fortsette.

Det er noen få grunner til å bryte et vennskap.

'Det kjører virkelig spekteret fra livsoverganger, og tar folk til forskjellige steder for å føle at de ikke har mye til felles lenger,' sier Bonior. De mest siterte årsakene har faktisk ingenting å gjøre med et stort, stygt argument. I stedet, Vennskap kommer vanligvis til en slutt fordi det er en kobling som en, eller dere begge, føler er utenfor reparasjon.

Her er noen andre tegn på at du og en venn skal kalle det slutter:

'Folk vokser fra hverandre, og deres daglige liv går ikke lenger sammen,' legger hun til. Som et resultat kan du føle at vennskapet er i ubalanse, med en av dere som gir mer til vennskapet enn den andre.

Noen ganger slutter selvfølgelig vennskap på grunn av splittelse. Kanskje vennens vaner - enten de er relatert til rusmisbruk eller romantiske valg - har vært bekymrende, og de nekter å høre deg ute. Eller kanskje du ikke føler at du kan være ditt beste med dem fordi de regelmessig legger deg ned, sladrer om deg, eller de har forrådt din tillit (alle tegn på giftig vennskap , btw).

Uansett hva som skyver deg til å kutte av ting - selv om du ikke helt kan sette fingeren på det - hvis du rett og slett ikke føler deg bra med deg selv eller vennskapet ditt når dere er sammen, er det grunn nok til å gå hver til sitt.

Venskapsavbrudd kan noen ganger føles jevne mer kompliserte enn romantiske.

Like viktig som vennskap er, har romantiske forhold en tendens til å få all ære mens platoniske er undervurdert. Uten den tunge forventningen om monogami, har folk vanskelig for å avslutte vennskap. Tenk på det: Du må brudd med en partner for å komme videre til noen nye, men det er ingenting som hindrer deg i å unngå et vennskapsbrudd på ubestemt tid, utsette konfrontasjonen og henge med noen andre knopper i stedet.

Relaterte historier

Men du skylder deg selv og vennen din en ren pause hvis du ikke er fornøyd, sier Bonior. På den måten sløser ingen av dere tid - til og med de få sekundene det tar å sende en tekst - til noen som ikke lenger er mottakelige.

Og selv om 'folk ofte undervurderer hvor mye det er for et vennskap skal ende,' er vennskapsavbrudd like ubehagelige og triste som romantiske, påpeker Bonior.

Avbruddssamtaler kan eskalere til argumenter; vennen din kan bli defensiv eller prøve å overbevise deg om å holde deg. Men hvis du ikke føler at du er en god kamp lenger, må du la dem gå - på samme måte som du ville hatt en annen.

Hvordan du avslutter et vennskap kan gå på mange måter.

Hvis du trekker i støpselet, uansett hva du gjør, gjør det lettere for deg selv ved å ikke la døren stå åpen for tvetydighet, sier Bonior. 'Vær så tydelig og så skånsom som mulig.'

Hun sier ikke at du trenger å komme inn i noe som vennen din sa en onsdag morgen for tre måneder siden, men sørg for at de kan gå bort fra samtalen med en klar forståelse for hvorfor du brøt ting av.

Prøv: “Du har sannsynligvis lagt merke til at jeg ikke har hatt så mye tid å tilbringe sammen i det siste. For å være ærlig, føler jeg livet mitt beveger seg i en annen retning i disse dager, og jeg ønsket å være ærlig med deg og fortelle deg at jeg ikke vil henge så mye. Jeg er glad vi har hatt et vennskap, men jeg tror ikke vi passer godt lenger. '

Hvis dere to ikke allerede og merkbart hadde gått fra hverandre, kan det hende du får litt tilbakeslag. Vennen din kan love å endre seg og gjøre det bedre for deg. Hvis du tror du kan regne ut ting og stole på at de vil gjøre sin del i å reparere vennskapet, flott.

Men hvis du ikke er villig til å bruke mer tid på dette vennskapet og er sikker på at du vil slutte, må du ikke rokke. Si: 'Se, det er ikke noe mer for oss å gjøre her. Jeg ville bare fortelle deg at jeg ikke ser etter at ting skal være annerledes; Jeg forteller deg bare at jeg er på et annet sted. '

Å takle et vennskapsbrudd er tøft, men ikke umulig.

Relatert historie

Nå, hvis en venn slutter med du , en av de beste tingene du kan gjøre er å ta litt tid til selvrefleksjon. Prøv å finne mønstre i dine andre vennskap eller tidligere vennskap, foreslår Bonior. «Hvis du merker at du har hatt vennskap som ender på en lignende måte om og om igjen, er det viktig å være oppmerksom på hva som kan skje. Det kan være at du velger folk du ikke er kompatibel med. Det kan være at dere alle er varme og tunge i et vennskap en stund, og så dukker dere ut når ting blir kjedelige, sier hun. 'Eller det kan være at du gjør noe i forholdet som forårsaker konflikt. '

Husk at vennskap naturlig vokser og avtar. Det er ingen hard og rask regel som sier at folk må ha de samme vennene hele livet. 'Og når de slutter, negerer det ikke de positive sidene,' sier Bonior. 'Bare fordi et vennskap ble avsluttet, betyr ikke det at du må late som om det aldri har eksistert, eller utslette det fra livshistorien din fordi du fremdeles kan finne det veldig verdifullt.'

Å lene seg til egenomsorgsritualer kan hjelpe med dette. Journal, meditere, snakk med en annen venn eller en terapeut om hva du har verdsatt og vil ta fra dette nå tidligere vennskap, foreslår Bonior. Ja, du vil savne dem massevis, men du vil finne ut av å gjøre dette vil gjøre det lettere for deg å komme videre.

Det har en tendens til å være mye skam og forlegenhet rundt sorg når det gjelder vennskapsavbrudd, men de er betydelige tap. Du kan bagatellisere følelsene dine og tenke, 'vel, det er ikke slik at jeg nettopp ble skilt eller noe,' men vennskap har mye følelsesmessig vekt - noe du kanskje ikke skjønner før det er over. Så, 'gi deg selv tillatelse til å føle og ikke slå deg selv hvis det påvirker deg mer enn du forventet,' sier Bonior.

Et samlivsbrudd trenger ikke å gjøre ting ubehagelig for resten av vennene dine.

Realistisk skjønt, må du justere på nytt. Fordi du begge trenger tid og plass til å helbrede, kan det hende du må gå tilbake fra visse hendelser fordi det vil være ubehagelig. Eller kanskje noen av dere ender opp med å bryte ut i mindre grupper litt. Men hvis du og din tidligere venn til slutt kan komme til et sted hvor du kan holde deg kald i gruppeinnstillinger og respektere hverandres plass, gjør det kjent for en gjensidig venn at du ikke har noe imot å gå til den gruppebrunsj så lenge de er kule med det også.

'Bare vær forsiktig så du ikke setter felles venner i ubehagelige situasjoner,' sier Bonior. Ikke la dem velge mellom dere to, og ikke press dem til å se ting fra ditt perspektiv. 'Vær oppmerksom på at folk har rett til å opprettholde vennskapet de ønsker å følge med, og de ser kanskje ting fra en annen linse enn du er,' legger hun til.

Så lenge du kan opprettholde respekt for hverandres beslutninger, bør du ikke ha noe problem med å opprettholde de andre vennskapene dine.

Assisterende redaktør Aryelle Siclait er assisterende redaktør på vårt sted hvor hun skriver og redigerer artikler om forhold, seksuell helse, popkultur og mote for vertikaler på tvers avWomensHealthMag.comog trykt magasin.