9 mulige årsaker til at du føler deg så treg under treningen

Sliten under trening Alyssa Zolna / Unsplash Vis galleri 10Bilder sliten under trening alyssa Zolna / Unsplash 1av 10

Du startet treningen din med å føle deg bra, men noen få minutter suger du vind og er helt ute av damp. Det skjer.Men Hvorfor ? Vi pratet med Janet Hamilton, C.S.C.S., en treningsfysiolog med Running Strong i Atlanta, for å hjelpe deg med å identifisere problemet ditt. Ta en titt på disse ni mulige synderne og gjør deg klar til å fullføre din nestetrening sterk.

sliten under treningsøktene Alyssa Zolna toav 10

Stressende dager ogen dårlig natts søvngå sammen som for stramtyogabukserog kameltå - og begge deler kan trene. 'Når noen sliter med energien sin midt i en treningsøkt, er det første du må gjøre å se på hvordan livet deres har vært de siste ukene,' sier Hamilton. Har du sovet godt og fått fast tid til meg?

Det er viktig å huske at trening også stresser kroppen din - og alt stress er kumulativt. Så hvis jobben din, søvnmangel og forhold alle tar en toll på deg, vil treningen få kroppen til å gråte 'onkel'.

Hamilton foreslår at du legger til en kolonne for notater til dinfitness tracker. I det, skriv ned hvordan du føler deg under hver treningsøkt, stressnivået og hvor mye søvn du fikk natten før. Hvis du regelmessig ser lite søvn, mye stress og elendige treningsøkter, så går du.sliten under treningsøktene Alyssa zolna 3av 10

Allergier ogastma(treningsindusert eller på annen måte) kan gjøre det vanskelig å få luft. Og gjett hva: Kroppen din gjør ikke knebøy uten oksygen, sier Hamilton. Hver celle i kroppen din, organer og muskler krever luft for å overleve og gjøre sine ting.

Hvis du opplever hoste, tungpustethet, tett bryst eller kortpustethet under eller umiddelbart etter avkjøling, må du definitivt snakke med legen din. Du kan ha treningsindusert astma eller bronkokonstriksjon, der luftveiene i lungene smalner som svar på anstrengende trening. Og hvis du vet eller mistenker at du har detallergieller astma, snakk med legen din om måter å åpne luftveiene i treningsstudioet på.

sliten under treningsøktene Alyssa Zolna 4av 10

Vi vil prøve å ikke bli for vitenskapelige her, men når du er i utyrmodus, er det en helt naturlig biologisk prosess å slå 'en vegg'. Slik fungerer det: Når kroppen din omdanner karbohydrater til drivstoff i løpet avhøyintensiv trening, er biproduktene små hydrogenioner, sier Hamilton. Jo lenger og hardere du fortsetter å presse den, jo mer kan de bygge seg opp i systemet ditt.Som et resultat synker kroppens pH-nivå og blir surere. (Det er verdt å nevne at noen pleide å skylde på melkesyre for dette, men laktat kan faktisk hjelpe brensel treningen din.) Når kroppen din blir sur, reduseres alt. Enzymer som forsyner musklene dine med energi blir alle mindre effektive, forklarer hun.

Det er da du føler at du løper gjennom peanøttsmør. Heldigvis, jo mer passform du blir, jo bedre kroppen din dreper de hydrogenionene. Så fortsett!sliten under treningsøktene Alyssa Zolna 5av 10

Hvis du føler deg død etter hver eneste treningsøkt, vil det før eller senere ta igjen deg. 'Hvis duøke treningsøktene dine for rasktt eller ikke gi deg selv nok restitusjonstid, vil du føle deg som dritt tidlig i en treningsøkt, ”sier Hamilton.

Og når det skjer, må du bremse rullingen. Gi deg selv minst tofulle restitusjonsdagerper uke, samt et par “lettere” treningsøkter. En god regel å følge: Ikke gjør mer enn to ball-til-veggen-treningsøkter på rad.

sliten under treningsøktene Alyssa Zolna 6av 10

Denne tilstanden betyr at blodet ditt har for få oksygenbærende røde blodlegemer og begrenser mengden oksygen kroppens celler får, sier hun. Når cellene dine ikke har nok oksygen, kan de ikke fungere på topp. Å hafor lave jernnivåer, som kan skje hos kvinner som kutter ut jernrikt kjøtt og animalske produkter eller har tunge perioder, forårsaker oftest anemi.Andre tegn på anemi inkluderer søvnløshet, svimmelhet, kramper i bena, blek hud og lett blåmerker. Høres kjent ut? Snakk med legen din ASAP og bli testet.

sliten under trening Alyssa Zolna 7av 10

Den minste dukkert i væskenivået gjør blodet ditt tykt og sur, så det er vanskeligere for hjertet å pumpe og komme dit det trenger å gå, sier Hamilton. I mellomtiden, hvis du ersvette bøtter,du svetter ut mer enn vann. Du taper ogsåelektrolyttersom er avgjørende for muskelcellenes evne til å snakke med hverandre og styrke treningsøktene dine.

For å sørge for at du er tilstrekkelig hydrert under treningsøkten, striper du ned i garderoben og veier deg selv før og etter hver svetteøkt. Hvis du har mistet mer enn to prosent av kroppsvekten din (hvis du veier 140 pounds, det er 2,8 pounds), må du drikke mer væske, sier hun.Sliten under trening Alyssa Zolna 8av 10

OK, så lav skjoldbruskkjertelfunksjon kan tappe energien din når som helst, men hvis du ofte er trøtt under treningsøktene og ikke finner noen annen årsak, er det verdt å snakke med legen din om mulige problemer med skjoldbruskkjertelen, sier Hamilton.Hypotyreose, der den lille sommerfuglformede kjertelen i nakken din ikke kaster ut nok skjoldbruskhormon, kan forårsake ekstremt lave energinivåer samt vektøkning, depresjon og muskelsmerter.

Og selv om det er ekstremt vanlig - en av åtte kvinner vil takle et slags skjoldbruskkjertelproblem i løpet av livet - om lag 60 prosent av de som lider ikke er klar over at skjoldbruskkjertelen har skyld i symptomene, ifølge

Sliten under trening Alyssa Zolna 9av 10

Dette er en stor en blant kvinner som ertrene i et forsøk på å gå ned i vekt, sier Hamilton. Mens du trenger å forbrenne mer kalorier enn du tar inn for å miste fett, må du også konsumere nok kalorier (spesielt fra karbohydrater) for å gi økt trening og faktisk forbrenne kalorier i treningsstudioet.

Så hvis du opplever at du sliter med treningsøktene og bare tilfeldigvis slanker, prøv å støte på kalori- og karbohydratinntaket ditt (seriøst, unngåekstremt lav-karbo ketogene dietter). De fleste kvinner trenger 1200 til 1400 kalorier per dag for å ha sunne energinivåer, sier hun.

utmattet under trening Alyssa Zolna 10av 10

Med mindre du har et eksisterende problem med blodsukkeret ditt - eller du er på et av disselavkarbokosthold—En dukkert i energi skyldes sannsynligvis ikke lave blodsukkernivåer. Men det kan skyldes lav glykogen nivåer, sier Hamilton.

Glykogen er kroppens form for lagrede karbohydrater, og det henger ut i musklene og leveren. Glykogenet i musklene er kroppens foretrukne energikilde. Men når du først har gått gjennom alt glykogenet, for eksempel under en treningsøkt som varer en time eller mer, vender kroppen din seg til glykogenet i leveren for å gi deg økt trening. Dessverre tar det tid og er ikke så effektivt.

'Det er som å løpe til supermarkedet i stedet for til kjøkkenet ditt for mat,' forklarer Hamilton. Den eneste måten å få mer glykogen i musklene dine er å ta på noen enkle karbohydrater.Sportsdrikkerog energiblokker er gode for å gi et øyeblikkelig løft, sier hun.

Neste10 kvinner forteller hvordan de lærte å elske å løpe - etter at de virkelig hatet det