8 uheldige forekomster av hårkrølleskader på bilder

Hud, Organ, Muskel, Nærbilde, Fersken, Kjøtt, Maling, Arr, Instagram

For voluminøse og sexy låser, a krølltang er sannsynligvis ditt ride- eller dø-stylingsverktøy, men bordene kan raskt snu når det gjelder å arbeide med varme. Å ta vare på en yucky krøllejernforbrenning kan være en kjedelig (og smertefull) prosess. Når vanvittige mengder varme kommer i kontakt med huden, krymper cellene i området opp og dør. Området vil da se en stor immunrespons, som forårsaker rødhet, hevelse og ømhet.

Disse knuste “Oh my gosh, det ser så smertefulle” brannsår ut bevise at krølltangen ikke er noe å rote med:

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Andaloro Tile (@andaloro_tile)Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av iamperlat (@iamperlat)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Rebecca French 🎨 (@hair_by_beekachoo)

Vanligvis er forbrenning fra hårverktøy av første klasse, noe som betyr at de kan gro på tre til syv dager fordi bare det første laget av huden er skadet. Hvis det oppstår blemmer og forbrenningen forblir smertefull og hovent over en uke, har du kanskje å gjøre med en andregrads forbrenning, som det tar opptil tre uker å helbrede fordi den har nådd forbi det første laget av huden, sier Francesca Fusco, MD, en medisinsk og kosmetisk hudlege i New York.

Selv om noen skader er gjort, ikke få panikk. Her er de beste måtene å håndtere en krølltangsforbrenning (#beentheredonethat):

Gjør: Cool It Down
Rett etter at forbrenningen har skjedd, bruk et kompress på området ved hjelp av et kaldt håndkle for å ta bort noe av varmen og berolige betennelsen. Hvis huden er øm og rød neste dag eller to, ta en OTC-ibuprofen for å minimere hevelse og smerte.

Ikke: Bruk is eller kjør den under vann
'Du vil ikke nødvendigvis legge is på den fordi is faktisk kan feste seg til huden og fjerne den,' sier Valerie Goldburt , M.D., en kosmetisk kirurg og hudlege i New York. 'Det siste du vil gjøre er å fjerne hud som er brent.' Å kjøre ødelagt hud under kaldt vann kan også føre til at huden avtar seg, noe som kan forlenge helbredelsesperioden og øke sjansene for permanent arrdannelse.

Gjør: Hold det rent, tildekket og fuktig mens huden din leges
For å forhindre risiko for infeksjon, bruk antibiotisk salve som Neosporin Dual Action Salve ($ 4, target.com ), og hold det brente området dekket med løs gasbind. 'Å holde en brenning fuktig gjør at nye hudceller kan fylles ut raskere og holder huden fleksibel, og forhindrer sprekker, skabb og arrdannelse,' sier Fusco. 'Brannskader som oppstår i bøyningsområder som albuer og knær, tar lengre tid å gro og krever flittig påføring av salve slik at konstant bøyning ikke trekker i såret.' Vaselin fungerer, men en hudlege kan også foreskrive sterkere kremer for mer alvorlige tilfeller.

Ikke gjør det: Skrell eller velg huden
Selv om de kan se superbrutto ut, skorper er faktisk veldig avgjørende under helingsprosessen. De lar huden under vokse raskere, og å plukke dem vil bare irritere og skade hudceller, som kan sette spor etter at den er grodd.

Gjør: Fortsett å behandle området etter at forbrenningen har grodd
Arrdannelsekan skje, så å holde det berørte området hydrert vil gjøre underverker for å minimere denne muligheten. 'Det tar opptil tre måneder før området virkelig gro,' sier Goldburt. Hvis huden fremdeles er mørk og misfarget på det tidspunktet, kan en hudlege anbefale alternativer for arrbehandling. En vi liker: ScarAway Silicone Daily Discs ($ 21, apotek.com ).

Ikke gjør det: Glem solkrem
Goldburt ser forbrenning av krøllejern som påvirker nakken og ørene til pasientene sine mest, som er områder som normalt utsettes for sollys. En forbrenning skal tildekkes under helbredelsesstadiene, men hvis den repareres nok til å bli utsatt, må du påføre SPF for å unngå ytterligere skade. 'I det øyeblikket du har litt sol på toppen av et område som er brent, kan det føre til vedvarende misfarging,' sier Goldburt. “Det er veldig viktig å ha solkrem på det, selv om det er vinterdøde. Hvis du ser dagslys, er det sol, og den lille mengden sollys kan holde det misfarget så mye lenger. ”

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io