8 tegn du har angst som roter med livet ditt

Midsection Of Woman Hands On Table Sharon Pruitt / EyeEmGetty Images

jeg har generalisert angstlidelse (GAD).Når jeg forklarer det for folk, sier de ofte noe sånt som: 'Vel, jeg føler meg også engstelig noen ganger også' - som ærlig talt forteller meg at de ikke virkelig får det til.

Føler seg engstelig av og til har angst er to veldig forskjellige ting - førstnevnte utgjør normale daglige bekymringer, mens sistnevnte begynner med en tanke eller følelse som du blir fiksert på, og fører deg ned i et kaninhull av angst, noen ganger kombinert med legitime fysiske symptomer (som en racing hjerte og rik svetting).

'Angst er en normal del av livet,' sier Crystal I. Lee, Psy.D., eier av LA Concierge Psychologist. 'Men når angsten din ser ut til å omfatte alle aspekter av livet ditt, ikke bare en nåværende angstprovoserende situasjon, kan det hende du har en angstlidelse . '

Angstlidelser rammer mer enn 25 millioner amerikanere, ifølge American Psychiatric Association.Selvfølgelig er min angstlidelse, GAD, ikke den eneste angstlidelsen der ute - andre angstlidelser inkluderer panikklidelse (en plutselig og intens frykt som kommer og går i løpet av få minutter, aka et panikkanfall) og fobi-relaterte lidelser ( en intens frykt for en bestemt ting, som edderkopper eller lukkede rom), per National Institute of Mental Health .

Men alle angstlidelser har en rød tråd: At angsten er konstant og forstyrrer ditt daglige liv - og den trenger behandling. Slik vet du om dine engstelige følelser bare er det - eller om du har å gjøre med en faktisk angstlidelse.

1. De engstelige tankene dine forsvinner ikke.

Hvis du har en angstlidelse, har du en tendens til å bli ekstremt engstelig i situasjoner der dine venner eller familie kanskje bare blir litt engstelige, sier Lee. Som for eksempel under en årlig familiesammenkomst.'Angsten din har også en tendens til å være langvarig eller vedvarende; det ser aldri ut til å forsvinne, sier hun. 'Når vår angst begynner å påvirke ditt daglige liv og din evne til å leve et tilfredsstillende liv, 'det er da det blir et problem, sier hun.

2. Angsten din er kombinert med andre symptomer.

GAD kan også manifestere seg som fysiske forhold, inkludert muskelsmerter, rastløshet og utmattelse, blant andre, sier L.A. Barlow, Psy.D., fra Barlow Professional Services PC.Og ikke bli overrasket om du også opplever gastrointestinale problemer, sier Barlow. Angstlidelser kan føre til gastrointestinalt uro, inkludert diaré, kramper og halsbrann, siden kroppen din alltid er i økt tilstand av angst (det er en grunn til at noen føler seg fysisk syke av nerver - tarm-sinn-forbindelsen er veldig sterk, sier Barlow).

3. Du kan ikke fokusere.

Det er ikke uvanlig at personer med GAD feilaktig blir oppfattet som å haoppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), Sier Lee.

Det er fordi personer med angstlidelser ofte har vanskelig for å fokusere. 'Du er stadig i hodet og blir distrahert av alle besettelser og negativitet som rasler der inne,' sier hun. 'For en utenforstående ser det ut som om du har ADHD.'4. Du bekymrer deg faktisk for å bekymre deg.

Ja, mange angstlidelser utløses av spesifikke bekymringer: GAD kan for eksempel få deg til å bekymre deg for det ukjente, som hva fremtiden din gir; mens en fobi kan få deg til å frykte det umiddelbare, som en edderkopp som faller ned foran deg.

Relatert historie

Men angstlidelser kan også gjøre at du har angst Om har angst, sier Lee. Det høres utmattende ut, men for de med angstlidelser kan bekymring bli syklisk og føre til enda mer bekymringsfull.

5. Du er alltid redd for å ta en 'feil' beslutning.

Hvis du har å gjøre med en angstlidelse, så sier Lee at beslutningskompetansen din blir ganske mye skutt.Angstlidelser 'gjør deg ubesluttsom fordi du frykter å ta feil valg,' sier hun. 'Du faller i en endeløs bekymringsgruppe når du tenker på alle de uendelige mulighetene og resultatene til avgjørelsene dine - og den bekymringen kan være lammende.'

6. Du vil unngå alle tingene.

Det er ikke uvanlig at en person med angstlidelse gjør detunngå situasjoner- uansett viktighetsnivå - for å dempe overdreven følelse av angst, sier Barlow.

Men Lee påpeker at den unngåelsen faktisk også lever i angstlidelser. 'Lettelsen du føler fra å unnslippe angstfremkallende situasjoner forsterker angsten,' sier hun. 'I stedet bør du lære å akseptere og takle angst, som tar kraften bort.'

7. Du synes det er umulig å snooze.

Angst har en måte å ta tankene dine på en tur som forlater degikke i stand til å fange noe øye. (På høyden av min GAD ville jeg være oppe i flere timer midt på natten.) Ifølge Angst- og depresjonsforeningen i Amerika (ADAA) , er det noe nivå av søvnforstyrrelse tilstede i nesten alle psykiatriske lidelser, inkludert angstlidelser.

8. Du ser alltid glasset som halvtomt.

Det er ikke uvanlig at angstlidelser gjør detstrippe deg for enhver optimismeeller håper på fremtiden, sier Lee. 'Som et resultat, når du tenker på de forskjellige resultatene for beslutningene dine, fører de ofte til en konklusjon: Det vil suge,' sier hun. 'Fremtiden virker dyster og håpløs. Du føler deg ute av kontroll. '

Så hva gjør du hvis du tror du har en angstlidelse?

Hvis symptomene dine sjekket mange av boksene ovenfor, er det en god sjanse for at du har å gjøre med en angstlidelse. Men før du tar antakelser, sier Barlow at det er viktig å først sørge for at du utelukker andre muligheter, se på hvordan symptomer på angst (som tretthet eller mageforstyrrelser) kan etterligne andre helsemessige forhold.

Når du har fått en diagnose: 'Det mest nyttige du kan gjøre hvis du sliter med angst er å få profesjonell hjelp,' sier Lee og legger til at søvn, å spise sunt og holde seg aktiv kan bidra til å lindre symptomer på angst. Behandling av angstlidelser kan også omfatte kognitiv atferdsterapi (CBT), mestringsevner og muligens til og med medisiner.

Relatert historie

Det er to hovedkategorier med medisiner som brukes til å behandle angst: antidepressiva og angstdempende medisiner, sier Lee. Antidepressiva blir sett på som langvarige behandlinger for angst, mens angstdempende medisiner er en kortsiktig måte å lindre fysiske symptomer som muskelspenning eller risting.

Ja, angst er en psykisk helsetilstand som kan være ganske svekkende, men 'med riktig inngripen kan et individ leve et veldig tilfredsstillende liv', sier Lee.