8 rare ting du aldri visste om øyenbrynene

øyenbryn-art.jpg Shutterstock.com

Av Natasha Burton for D aily Makeover

Mange av oss bruker mye tid (og penger!) På å opprettholde øyenbrynene, fra voksing til plukking til tråding for å fylle dem inn. De fleste vet imidlertid ikke hvorfor vi har disse buede hårflekkene på pannen vår i i første omgang - hvilket formål tjener de egentlig? Hva sier formen og sammensetningen av brynene dine egentlig om deg?

Vel, ikke lurer på mer! Les videre for å finne ut 8 morsomme, rare fakta om øyenbrynene. Du vil aldri se på deg på samme måte igjen!1. De er designet for å hjelpe oss å se.
Den virkelige funksjonen til brynene våre (bortsett fra å få oss til å se glam ut, selvfølgelig) er å holde fuktighet utenfor øynene når det regner eller når vi svetter. Den buede formen hjelper med å avlede væske til siden av ansiktene våre, og holder disse peepers klare.

2. Det er mye hår der inne!
I følge Bosley hårtransplantasjonsselskap har den gjennomsnittlige personen ca 250 hår per øyenbryn. Noen rapporter viser imidlertid at bryn som aldri er plukket, kan ha så mange som 1100 hår totalt. (Wow!)

3. Brows har en levetid.
Den gjennomsnittlige levetiden til et øyenbryn er fire måneder, noe som betyr tiden det tar for hvert hår å falle ut og ny vekst å fylle ut.

4. De er avgjørende for ansiktsgjenkjenning.
En studie utført av MIT fant at folk hadde flere problemer med å korrekt identifisere ansiktene til folk de kjente da de ble presentert for bilder av dem som mangler øyenbrynene. Dermed konkluderte forskere med at bryn kan være viktigere for ansiktsgjenkjenning enn øynene selv.

5. Nettleser er stemmestyrte ... slags.
Brows hjelper oss med å signalisere følelser, men de er også på autopilot: Når stemmen din stiger, øker øyenbrynene dine og omvendt. Ikke bare det, men når du gir et uttrykk uten å tenke, som når du er overrasket, beveger øyenbrynene seg på en måte som er symmetrisk til hverandre. Omvendt, når du lager det som kalles et 'ment' uttrykk, som mistenksomhet og nysgjerrighet, vil brynene dine rase asymmetrisk.

6. De gir mennesker en spesiell fordel.
Mange pattedyr har bryn og bruker dem til å uttrykke følelser, men vi er den eneste arten som har øyenbryn mot bar hud - som tilsynelatende gir oss en evolusjonær fordel fordi våre uttrykk er lettere for våre medmennesker og kvinner å se og tolke. .

7. Vi er ikke de første som forskjønner brynene våre.
Når vi plukker og definerer brynene våre, tar vi faktisk del i en lang, lang historie med ansiktspleie. Hver kultur og tidsperiode har hatt en annen måte å forme brynene sine på: I Firenze under renessansen barberte folk øyenbrynene helt, mens den koloniale eliten i det 18. århundre Amerika foretrakk å bøffe brynene sine med grå museskinn (ew! ).

8. Brynene dine sier mer om deg enn du vet.
I følge boka Amazing Face Reading av Mac Fuller, J.D., definerer typen øyenbryn du har hvem du er. Buede øyenbryn indikerer noen som er menneskerettede og trenger eksempler fra den virkelige verden for å forstå et problem, mens rette øyenbryn innebærer at noen er mer direkte, faktiske og logiske og trives med tekniske detaljer. Vinklede øyenbryn, sier Fuller, viser noen som liker å ha rett og prøver å være mentalt i kontroll, uansett situasjon.


Mer fra Daily Makeover:
5 måter å se bedre ut naken
Drikk DETTE for å gi huden din en makeover
Avgjørende skjønnhetsråd du må følge etter 30