8 gode bruksområder for pillen annet enn å forhindre graviditet

prevensjon bruker Getty Image / Lars Klove

Denne artikkelen ble skrevet av Amber Brenza og levert av våre partnere på Forebygging .

Du vet det hormoner har stor innvirkning på ditt daglige liv (eller i noen tilfeller er det praktisk å tro det). Har du en koloni med kviser på haken din? Hormoner. Berømt for lunsj før middagstid til tross for at du spiser frokost klokka 10? Hormoner. Bawled ukontrollerbart under Sarah McLachlans ASPCA-reklame? Hormoner. Så det er ganske dumt å tenke at p-piller - som i utgangspunktet er hormonregulatorer - bare kan brukes til, vel, prevensjon. Her er åtte ting som p-piller kan gjøre som ikke har noe å gjøre med graviditetsforebygging. ( Balanse hormonene dine og gå ned til 15 pounds på bare 3 uker !)

1. Det kan gjøre endometriose tålelig
Med dette smertefull tilstand , vev som normalt vokser inne i livmoren (og kaster i løpet av mensen) vokser også utenfor det, ofte på eggstokkene, tarmen og blæren. Dette overflødige vevet forårsaker hevelse, betennelse og arrdannelse, noe som fører til ekstrem smerte. P-pillen vil redusere alvorlighetsgraden av månedlige menstruasjonssymptomer, sier Alyssa Dweck, MD, assisterende klinisk professor i fødselshjelp og gynekologi ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai, noe som betyr at det vil bli mindre månedlig livmoroppbygging, mindre kaste, og for de med endometriose, enda mindre migrasjon og vekst av livmorvev i kroppen. Som alle legger opp til mindre smerte.I SLEKT: De 10 mest smertefulle forholdene

2. Det kan bevare blodet ditt
Hvor mye rødt du ser i hver måned, varierer fra kvinne til kvinne, men normal blødning vurderes alt fra noen spiseskjeer til 80 ml (omtrent en tredjedel av en kopp), ifølge Cleveland Clinic. Hvis strømmen din er mye tyngre enn det, kan det potensielt øke sjansene dine for anemi, noe som resulterer i tretthet og mangel på energi . Pillen kan hjelpe ved å redusere månedlige tidevann. 'I utgangspunktet tynner pillen ut livmorhinnen, og mindre foring betyr mindre blødning hver måned,' sier Dweck.

3. Det kan spare deg for penger på foundation (og voksing)
Den kolonien av kviser som er nevnt tidligere, kan ofte ryddes opp av prevensjonsmidler. Det samme gjelder de få løshår på haken . Disse to plagene er ofte forårsaket av et overskudd av androgener, en type hormon (testosteron er en), i kroppen. 'Når du bruker p-piller, lager leveren et protein som forhindrer testosteron i å flyte rundt i blodet ditt, og senker kviser og uønsket hårvekst,' sier Dweck.

I SLEKT: 7 ting du aldri skal gjøre før eller etter sex

4. Det kan tilby noe kreftbeskyttelse
Femten års pilleinntak kan redusere risikoen for å utvikle eggstokkreft med 50 prosent; for kreft i endometrium, skyter det tallet til 70 prosent, ifølge en studie i tidsskriftet Beste praksis og forskning Klinisk obstetrikk og gynekologi . Ovariecancer beskyttelse kommer fra å stoppe eggløsningen, sats Dweck. Tanken er at gjentakelse av eggløsning over mange år kan øke sjansen for eggstokkreft , men pillen forhindrer det, sier hun. Forebygging av livmorkreft er lik — siden pillen tynner ut livmorslimhinnen, betyr mindre vevsoppbygging en lavere risiko for å utvikle sykdommen. Det skal imidlertid sies at p-piller kan øke risikoen å utvikle bryst- og livmorhalskreft, på grunn av høyere nivåer av østrogen.

5. Det kan beskytte mot betennelsessykdom
Bekkenbetennelsessykdom (PID) er en seksuelt overført infeksjon i de kvinnelige reproduksjonsorganene. Venstre ubehandlet, kan det forårsake kronisk bekkenpine eller infertilitet. Og mens p-piller ikke beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner som kan forårsake PID, kan pillen fortsatt tilby beskyttelse ved å fortykke livmorhalsslimet, noe som gjør det vanskeligere for infiserte bakterier å gjøre det til livmoren, egglederne, eller eggstokkene.

I SLEKT: 5 grunner til at det gjør vondt der nede

6. Det kan hjelpe med polycystisk ovariesyndrom
Normalt frigjør en kvinnes kropp minst ett egg hver syklus, men med polycystisk ovariesyndrom , blir de modne eggene ikke frigjort og blir i stedet i eggstokkene, noe som kan føre til infertilitet. Andre symptomer på PCOS inkluderer uregelmessige perioder og overflødig kroppshår. Fordi hormonforstyrrelser er årsaken til dette problemet, kan prevensjonsmidler bidra til å regulere nivåene, slik at kroppen din frigjør egg i tide og holder seg til en vanlig menstruasjonssyklus.

7. Det kan hjelpe deg å slappe av i løpet av menopausen
Normalt er prevensjon assosiert med kvinner i fertil alder, men å holde seg på pillen mens du går gjennom overgangsalderen kan gjøre overgangen litt enklere. 'Det hjelper å holde hormonnivået balansert og kontrollerer noen menopuase symptomer som hetetokter, nattesvette og uregelmessig blødning, sier Dweck. ( Finn ut om hormonbehandling er virkelig trygg .)

8. Det kan holde deg sunn i influensasesongen
Kvinner som tar p-piller med østrogen kan ha mer beskyttelse mot influensavirus enn andre, ifølge en ny studere publisert i American Journal of Physiology - Lung Cellular and Molecular Physiology . Forskere fant at østrogennivået i p-piller reduserte mengden influensavirus som replikerte i infiserte celler nesten 1000 ganger, sammenlignet med cellene som ikke ble utsatt for østrogen. De økte østrogennivåene hadde ikke den samme effekten på mannlige deltakere, ettersom deres normale østrogennivå allerede er mye lavere enn hos kvinner. Og fordi hormonnivået hos kvinner før menopausen ikke på p-piller svinger hele måneden, det er ikke nok å være kvinne nok til å tilby influensabeskyttelse. (Her er 9 kraftmatvarer som øker immuniteten .) Men det anbefales ikke at kvinner begynner å ta p-piller for å beskytte seg mot influensa. 'Hvis kvinner tar østrogenlignende hormoner av andre årsaker, kan en ekstra fordel være mindre utsatt for influensa i influenssesongen,' sier Sabra Klein, Ph.D., studieforfatter, i en pressemelding.