7 ting ingen forteller deg om å gå Paleo

paleo.jpg Shutterstock

Jeg hadde hatt et alvorlig tilfelle av blahene i noen måneder. Søvnløsheten min ble verre, hver måned fikk jeg en kvise på samme sted smack-dab midt på venstre kinn, og de siste fem kiloene jeg ønsket å miste, hadde sakte blitt til de siste 10 kiloene jeg ønsket å miste. Alt i alt følte jeg meg grov, og jeg trengte å gjøre noe drastisk for å bryte ut av nedgangen min. Men hva?På jakt etter inspirasjon vendte jeg meg til kilden til alle mine nylige livsbeslutninger: Pinterest. Jeg rullet forbi de utallige ”måtene å være en sparsommelig landsbrud” -nålene og fant en lenke til en 30-dagers Paleo-utfordring.

interesser

Jeg hadde hørt at Paleo mente å spise som en T-Rex eller noe, men det var omfanget av min kunnskap. Bloggen inkluderte imidlertid oppskrifter og treningsvideoer, og virket ganske enkel å følge. Jeg visste at jeg ville slappe av hvis jeg prøvde å gjøre utfordringen på egenhånd - fordi TV og snacks - så jeg spurte venninnen / sjefen Anne om hun ville prøve det med meg (hvordan kunne jeg muligens jukse på kostholdet mitt hvis jeg måtte sjekke inn hver dag med personen som er ansvarlig for lønnsslippene mine?). Det gjorde hun, men hun foreslo at vi skulle gjøre ting enda bedre ved å gå Paleo for fastetiden, den høytidelige 40-dagersperioden før påske, da mange kristne ofrer, ofte matbaserte i form av faste - du vet, når du normalt er burger-elskende katolske venner spiser fast-food fiskesmørbrød på fredager fordi de ga opp rødt kjøtt.

I SLEKT: Den deilige måten å få mer jern på - uten å fylle på rødt kjøtt

Selv om det er mange tilnærminger til å gå til Paleo (ofte kalt hulemann dietten), og ikke alle eksperter er enige om de samme retningslinjene, betyr det vanligvis å kutte ut noen karbohydrater og alt raffinert sukker, korn, belgfrukter og meieriprodukter, samt kjøtt som inneholder tilsatt hormoner og antibiotika og bearbeidede matvarer som inneholder konserveringsmidler. I stedet chower du ned på næringstette matvarer som våre primitive forfedre ville ha jaktet og samlet tilbake på dagen. Selv om det kan høres ganske greit ut, er det et par ting jeg skulle ønske jeg hadde visst før jeg startet reisen.1. Mange måltider og snacks du pleide å tenke på som sunne er utenfor grensene
Jeg pleide å spise peanøttsmør og gelé jevnlig på hel hvetebrød som en rask, næringsrik frokost. Etter at jeg begynte med Paleo, var imidlertid alle delene av den sandwichen verboten - ja, til og med peanøttsmøret siden peanøtter er teknisk belgfrukter. Soya (også en belgfrukter!) Var også ute, så jeg måtte glemme å stoppe for en kaffe om morgenen og klappe meg på ryggen for å be om soymelk i stedet for vanlig (for ikke å nevne at kaffe minus sukker tilsvarer tommelen ned emoji for meg). Og jeg kunne absolutt ikke ha edamame-forretter på favorittstedet mitt til sushi - faktisk måtte jeg hoppe over sushi helt fordi det å spise bare sashimi uten soyasaus virket litt trist (ris er forbudt). Ikke mer mais (et stivelsesholdig korn) betydde ikke mer tortillachips - som jeg ikke burde ha blitt overrasket over, men det er min favorittmat, og jeg hadde fortalt meg selv noen løgner om deres sunnhet. Jeg bestemte meg for at hvis jeg måtte gå gjennom livet uten sjetonger, ville jeg i det minste trenge en drink, så jeg beholdt vin på menyen (selvfølgelig i moderasjon).

Plakat, Produser, Naturlig mat, Frukt, Illustrasjon, Matgruppe, Vegansk ernæring, Oppskrift, Ananas, Vegetarisk mat,

2. Du kan føle deg syk i begynnelsen
Den tredje dagen jeg spiste Paleo, hadde jeg hodepine som ikke ville forsvinne. Jeg følte meg veldig kvalm, og jeg ville ikke spise eller drikke noe.

'Hver gang du endrer kostholdet ditt drastisk, vil kroppen din reagere,' sier Alexandra Caspero, RD, en diettist i Sacramento. 'Kroppen din må venne seg til en ny måte å spise på.' Anne, som tidligere hadde fullført hele 30-programmet , fortalte meg at fordi jeg brått hadde redusert inntaket av karbohydrater, hadde jeg sannsynligvis 'lavkarboinfluensa'. Kristin Kirkpatrick, R.D., leder for velværeernæringstjenester ved Cleveland Clinic Wellness Institute, sier mangel på god glukose som karbohydrater gir, kan forårsake kvalme og hodepine. 'Det er litt av et sjokk for systemet fordi du tar bort drivstoffet du er vant til,' sier hun. Caspero legger til at folk kan føle lignende abstinenssymptomer etter å ha redusert koffein eller raffinert sukker generelt. Jeg måtte snappe ut av min karbonsone-mentalitet for å få tilbake meg. Så gikk søtpotet inn ...I SLEKT: De beste karbohydratene for vekttap

3. Søtpoteter blir din BFFL
Som mange mennesker hadde jeg blitt ført til å tro at alle karbohydrater var onde. Så da jeg bestemte meg for å kutte dem fra kostholdet mitt, viste jeg ingen nåde. Faktum er at mennesker faktisk trenger karbohydrater for energi. 'Alle karbohydrater omdannes til sukker i kroppen,' sier Kirkpatrick. 'Du trenger det drivstoffet, men du vil hente det fra riktige kilder.' Forskjellen mellom karbohydratene du skal fylle på og de du bør minimere inntaket av, er at førstnevnte inneholder fiber, som hjelper til med fordøyelsen, holder insulinet ditt spiking og hjelper deg til å føle deg mett. Et ikke-skrelt eple er for eksempel en karbohydrat fylt med løselig fiber, sier Kirkpatrick, mens en godbit som iskrem er en karbohydrat, ja, men en som mangler i fiberavdelingen. 'Jo færre karbohydrater som er bearbeidet, jo bedre,' sier Caspero, og legger til at frukt og grønnsaker er sunne karbohydrater, mens vi bør nix 'konsentrerte kilder til søthet', som brus, kaker og kake. Etter min mening er den yummiest 'gode karbohydratet' søtpotet - til og med Oprah elsker dem.Så for å komme over 'influensa', prøvde jeg ut en mengde deiligesøtpotetoppskrifterog innså etter hvert at jeg hadde kastet bort tiden min med å danne ris og pasta når jeg kunne ha slått meg ned med søtpoteter for mange år siden. Hvis denne rotgrønnsaken bare ikke er syltetøyet ditt, kan du kanskje få all turnt over butternut squash eller noe. Men å finne en karbohydrat fylt med fiber vil gjøre Paleo mye lettere for deg (og den dårlige magen!).

Annonsering, Nebb, Grafisk design, Flightless bird, Skjermbilde, Penguin,

4. Du må kanskje slutte å spore kalorier
Jeg har sporet kaloriene mine på My Fitness Pal på og av i omtrent to år. Da jeg begynte å gjøre Paleo, logget jeg på igjen som en ekstra måte å holde øye med ernæringen min. Når jeg virkelig fikk tak i kostholdet, ble måltidene mine mer mettende og mer tilfredsstillende. En lunsj med en halv avokado skåret opp og pakket inn i skiver av nitratfritt stekt kalkunbryst, holdt meg hele timevis lenger enn de typiske matrester som jeg hadde igjen. Som et resultat trengte jeg ikke å spise så mye eller så ofte for å komme meg gjennom dagen. Det var noen få ganger Fitness Fitness Pal min advarte meg om at jeg ikke spiste nok kalorier.

Saken er at jeg følte meg bra, ikke sulten. Kirkpatrick spekulerer i at denne mangelen på sult sannsynligvis var et symptom på ketose, når kroppen forbrenner fett for energi i stedet for karbohydrater. Og Caspero forklarer: 'Fordelen med å spise mindre bearbeidet, næringstett mat er at kaloriene i dem ikke blir så høye.' (Sideanmerkning: MFP advarte meg også regelmessig om at jeg spiste altfor mye fett, men Paleos økte proteinforbruk kommer ofte med en side av fett. Dessuten 'fett er ikke fienden,' sier Caspero.) Det fikk meg til å tenke på nasjonal besettelse med å telle kalorier over hva nøyaktig vi legger i munnen. 'Det er viktigere å få kalorier av høy kvalitet enn å fokusere på et bestemt tall,' sier Kirkpatrick.I SLEKT: 15 sunne høyfibre matvarer som får deg til å føle deg mett og fornøyd

5. Det er super tidkrevende
De fleste går inn i Paleo og er klar over at matvarregningene vil hoppe i det minste litt siden økologisk frukt og grønnsaker og gressmatet, antibiotikafritt kjøtt vanligvis koster mer. Men jeg skulle ønske jeg hadde visst at Paleo ville ta så mye av tiden min. Denne livsstilen er ikke for de som er avhengige av mat og drikke. Siden takeaway vanligvis ikke er et alternativ for folk som holder seg til planen (selv om du finner en restaurant som hevder å bare bruke organiske ingredienser, kan du ikke være sikker på at de lager alt i Paleo-vennlige oljer, som olivenolje), det er mye måltid prep involvert, spesielt til middag. Skal ikke lyve: Jeg var ikke alltid spent på å begynne å steke en kylling etter en lang arbeidsdag.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

På de mørkeste dagene lurte jeg på om personalet på min favoritt kinesiske bæreplass var bekymret for forsvinningen min. (Hvis du leser dette, Jade Garden, jeg har det bra - jeg lover.) På denne måten ...6. Du begynner å spise før du møter venner til middag
March Madness var i full gang rett i det tykke av Paleo-reisen min, og teamet mitt var (kort) i miksen. Gruppespillklokker på en lokal bar krevde at jeg lot som om jeg ikke var begeistret da svinekjøttsmørbrød, stekte sylteagurk og øl etter deilig luktende øl krysset bordet.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Men jeg slet ikke bare med spillklokker. Som jeg nevnte ovenfor, er det vanskelig å dyrke en Paleo-vennlig restaurant. Så jeg ville ikke være den jenta, jeg fulgte alltid med på hvilket sted middagsvennene mine ønsket, og prøvde å plukke noe fra den generelle menyen. Mer enn en gang glemte jeg før jeg bestilte at de fleste restauranter drukner husets salat i ost, selv om ost ikke er nevnt på menyen. Mer enn en gang opplevde jeg en kjedelig burger som led av en alvorlig mangel på oomph uten ketchup og en bolle. En (ikke den lyseste) servitrisen fortalte til og med at hun ikke kunne 'imøtekomme' forespørselen min om en 'bolle' av salat ... til tross for at jeg også hadde bestilt en sidesalat, så de hadde tydeligvis salat på kjøkkenet. For å unngå skuffelse spiste jeg ofte før jeg møtte venner og oppførte meg som om jeg pleide å amme bare et glass hvitvin mens de fylte sine dumme, irriterende ansikter. (Hvis noen av vennene mine der ute leser dette, tuller jeg selvfølgelig bare. Slags).

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

7. Du vil ikke kunne holde kjeft om det
Jeg vil gjerne fortelle deg at hele tiden jeg var på min hulekvinne-reise, var jeg lysende og entusiastisk. Jeg vil gjerne fortelle deg at, mer i tråd med naturen, gjorde jeg yoga på noe solfylt tak hver morgen og ga fremmede tusenfryd på gaten. Men det var tider da jeg var rett og slett veivedrang. Jeg husker tydelig at jeg sendte sms til Anne om at jeg var så over det da Paleo-sjokoladekaken jeg pisket opp fra en oppskrift jeg fant på Pinterest, viste seg å være en fornærmelse mot både sjokolade og kake. Først ville jeg lufte ut til alle som ville høre på hvor vanskelig min nye spiseplan var. Men da jeg begynte å føle meg bedre fysisk, kunne jeg ikke slutte å synge Paleos ros. Selv med de irriterende delene er Paleo fremdeles den beste avgjørelsen jeg har tatt på lenge. Jeg sovnet innen fem minutter etter at hodet traff puten, den irriterende kvisen ble borte, og jeg droppet seks pund. Jeg følte meg ikke lenger svak slik jeg gjorde da de fleste måltidene mine inkluderte bearbeidede karbohydrater, meieriprodukter eller pakket mat. Og jeg ville også at vennene mine skulle få vite - om de spurte eller ikke. De fleste sa at de var bekymret for at Paleo var for restriktiv og kjedelig til å prøve seg selv. 'Jeg kunne aldri leve uten ost' er noe jeg hørte om og om igjen. Det var hyggelig å hjelpe til med å fjerne noen av mytene. For eksempel elsker jeg ost også, men det fikk meg ikke til å føle meg bra i det hele tatt, så jeg brøt med det - og det var ikke engang så vanskelig.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Nå som fastetiden er over, har jeg bestemt meg for å spise Paleo minst 75 prosent av tiden. Det ville være fantastisk å fremdeles være hardcore om det, men det er for vanskelig å opprettholde i sosiale situasjoner, og jeg er (#humblebrag) ganske den sosiale sommerfuglen. I tillegg må jeg tro at våre forfedre ville ha skylt ned brontosaurusbiffene sine med øl hvis de kunne ha det, så jeg hedrer deres minne fullstendig ved å heise noen få på deres vegne nå.

-

Telisha Bryan er forfatter og kopieredaktør i New York.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io