7 ting du ikke visste om courgette - men helt burde

courgette og sommer squash ernæring Getty Images

Når du tenker på sommeren, er den første maten som sannsynligvis kommer til å tenke, vannet frukt som bær og vannmelon. Men det er en annen fruktgruppe du bør vurdere å legge til i listen: sommerkvash. (Ja, de er teknisk sett en frukt!) Allsidig og velsmakende, sommer squash inneholder et seriøst slag i næringsavdelingen, noe som hjelper deg å holde deg frisk når du liker all den moroa i solen.Her er alt du trenger å vite om disse fruktene-forkledd-som-grønnsaker:

Hvor mange typer sommer squash er det?

Hvor mange typer sommer squash er det Getty Images

Sommer squash er vanligvis delt inn i fire grupper — courgette (grønn og gul), crookneck, pattypan og straightneck, sier Rebecca Lewis, RD, egen diettist ved. De er kjent for å ha tynnere, mer delikat hud enn vinterkvash og holder seg ikke veldig bra, så de blir best plukket og spist i løpet av få dager etter høsting.

I SLEKT:7 sinnsykt deilige måter å spise zoodles til middag på

Når er det i sesong?

Når er sommer squash i sesongen Getty Images

'Sommersquash liker varmt, men ikke supervarmt vær,' sier Chad Luethje, kjøkkensjef på Red Mountain Resort i Utah. 'For de av oss i ørkenen betyr det at juni eller begynnelsen av juli er prime time. I andre deler av landet vil August trolig bli ansett som høysesong. '

Hvordan velge den ferskeste squashen i butikken

Hvordan velge den ferskeste sommer squashen i butikken Getty Images

Smaken av sommer squash er best når de er små og nyplukket. Velg squash som er i størrelsesorden fire til åtte inches lang - noe som er større enn det, og squashen blir bitter og ikke ideell for matlaging, sier Detroit-basert registrert diett Tony Stephan . De skal også ha glatt, fast, fargerik hud uten rynker eller blåmerker, og skal føles tung for størrelsen. 'Noen få flekker er i orden, men de skal aldri være myke,' sier Luethje.Leter du etter enkle sunne middagsalternativer? Ta en titt på disse 7 deilige måtene å spise zoodles på:

.

.

Hvordan lagre courgette og sommer squash

Hvordan lagre sommer squash Getty Images

Oppbevar sommer squash i en produsentpose og stikk den i den skarpere skuffen i kjøleskapet - uvasket, da vanndråper fra forvask fremmer forfall. Huden blåmer lett, så håndter forsiktig. 'Sommersquash holder seg i sju til ti dager i kjøleskapet,' sier Luethje. 'Se opp for slimete flekker eller mykning, som er tegn på at den blir for gammel.'I SLEKT:Den rette måten å lage spaghetti squash på

Hvordan lage sommer squash

Hvordan tilberede courgette Getty Images

Etter å ha skylt squashen under kaldt rennende vann, start preppingsprosessen ved å kutte av stammen. Å holde huden på er avgjørende, siden den inneholder mange viktige næringsstoffer, sier kjendiskokk Jehangir Mehta , eier av Graffiti Earth restaurant i New York City. 'Når du skjærer, skjær' nakkestykkene litt feitere og 'kroppsstykkene litt tynnere, slik at alle delene blir like tykke,' foreslår han. Derfra kan du kutte squashen din i den størrelsen og formen som er nødvendig for den spesifikke oppskriften du jobber med.

(Supper deg mager med våre Stor bok med supper og smoothies !)Hvordan lage mat med courgette og sommer squash

Hvordan lage sommer squash Getty Images

Det er mange måter å bruke sommer squash på: Du kan strimle og strø dem på smørbrød og salater, skjære dem i strimler og parre med hummus, og til og med skjære dem i terninger og legge dem tilfrokost smoothie, sier California-basert registrert diett Sarah Greenfield . På grunn av det høye vanninnholdet - sommerkvash er 95 prosent vann, sier Lewis - er det best å lage dem ved hjelp av tørrvarmemetoder (tenk: steking, grilling eller sautering) for å holde sopp til et minimum. Men ikke la det hindre deg i å dampe eller bake dem når stemningen slår til, så lenge du holder deg på sopppatrulje.

Hva er næringsverdien?

Courgetteernæring Getty Images

Fordi sommerkvash er for det meste vann, kan du øke volumet på måltidene uten å sende kaloriinntaket fra rikere skala når du legger dem til tallerkenen. (En kopp skiver courgette inneholder for eksempel bare 19 kalorier Det faktum at de er uhydratiserende gjør dem også lettere å fordøye (det samme gjør fiberen de inneholder) - perfekt for matretter med mageproblemer.

Stephan anser det også som en lavkarbo-erstatning for pasta, enten du lager zoodler eller lasagne. Det er fordi 100 gram sommer squash inneholder bare syv gram karbohydrater, mens to gram pasta gir over 40 gram karbohydrater, sier Stephan. 'Det er også rikere på proteiner sammenlignet med standard hvetepasta,' sier han.I SLEKT:8 Courgettebåter som er så mye bedre enn zoodles

Andre ernæringsmessige fordeler: En middels squash har 55 prosent av vårt daglige anbefalte vitamin C-inntak, en antioksidant som kan øke immuniteten og hjelpe kroppen til å bekjempe stress. Sommer squash gir også viktige B-vitaminer, for eksempel folat, som er avgjørende for dannelsen av nye celler i kroppen, sier Stephan, samt kalium , som er viktig for riktig nerve- og muskelfunksjon - for ikke å nevne andre viktige mineraler som magnesium, kalsium og jern . Lang historie kort: Hvis squash kunne ydmyke seg, ville de sannsynligvis gjøre det.