7 ting du aldri visste om øyevipper

øyevipper.jpg ,

Hvis du er noe som oss, bruker du sannsynligvis mye tid på å prøve å forlenge, klumpe og krølle øyenvippene. Det er lett å glemme at de ikke bare er tilbehør - de beskytter faktisk øynene dine mot irriterende stoffer som støv, svette og til og med solen. Vi ba Minneapolis-baserte hudlege Brian Zelickson, MD, førsteamanuensis i dermatologi ved University of Minnesota, om å oppdage de må-vite fakta som vil holde vippene sunne. og nydelig.

De krever litt TLC
Øyenvippene er laget av de samme komponentene som håret - og akkurat som håret ditt blir skittent, gjør øyenvippene det også. Å beskytte øynene dine kan være skittent arbeid og forårsake støv, svette og mascara. For en mild rensing, trykk en varm kompress til lokkene før du vasker vippene med babysjampo, foreslår Zelickson.

MER: De 10 største feilene i ansiktsvaskDe endrer seg etter hvert som du blir eldre
Hvis du merker en endring i fylden eller lengden på vippene, forestiller du deg ikke ting. Det er naturlig at øyenvippene blir tynne - akkurat som strengene på hodet ditt gjør - når du modnes, sier Zelickson. For å holde dem fulle og vakre, legg til et supplement som oppmuntrer hårvekst, som B-vitaminbiotin, til din daglige tilskuddsrutine.

Krøllere kan ødelegge vippene
Den vanlige frykten forbundet med vippekrøllere er at de vil trekke vippene ut ved roten. Men hva du egentlig burde være bekymret for å bryte dem i to, noe Zelickson sier er en mer vanlig forekomst. I stedet for aggressivt å krympe vippene, puls curler med et lett trykk 10 sekunder før du påfører mascara.

Vippene kan bli for lange
Det kan virke som enhver jentes drøm om å ha lange vipper, men det er mulig for øyenvippene dine å være det også langvarig; det kan bli smertefullt og upraktisk. Svært aktive hormoner (de samme som kan forårsake unibrows!) Noen ganger får vippene til å bli opprørende lengder. Hvis vippene trenger trim, kan du gjøre det selv, men Zelickson anbefaler å se en profesjonell makeup-artist for første gang for å lære tauene. Invester deretter i et par iris saks for å opprettholde din.

Vanntett Mascara irriterer dem
De samme komponentene som gjør at vanntett mascara gjør jobben sin, kan gjøre et nummer på vippekanten din. Mens vippene er designet for å støve bort irriterende stoffer, er de ikke sikre på hva de skal gjøre når de er belagt med vanntette midler som dimetikon-kopolyol og silikon. Avvisning av disse ingrediensene kan forårsake en kløende, vannaktig allergisk reaksjon. Se etter en mer naturlig formel som er fri for konserveringsmidler eller dufter for å holde øynene kløefrie, sier Zelickson.

Vippeforlengere kan være farlige
Mens kjendiser som Kim Kardashian har sunget rosene til øyenvippeforlengelser (den dyrere, langvarige søsteren til din gjennomsnittlige falske), er de ikke så ufarlige som de kan virke. Ingrediensene i lim, som formaldehyd, kan irritere vippekanten. Og hvis de brukes feil, kan de ta med seg virkelige øyevipper når de faller av. Hvis du fortsatt vil prøve dem, anbefaler Zelickson å først finne en hederlig og trygg salong i ditt område med estetikere som spesialiserer seg i utvidelser.

MER: Bør jeg bekymre meg for øyenvippeforlengelser?

Du Kan Vokse lengre, fyldigere vipper
Hvis du virkelig vil ha lengre vipper enn det du ble født med, anbefaler Zelickson vekstløsninger som Latisse. De lover lengre, mørkere og tykkere vipper som varer lenger enn dyre forlengelser. Han foreslår at du bruker den hver dag til vippene er ønsket lengde, og deretter en gang i uken for å opprettholde det nye vippeformatet. Før du bestiller en avtale med huden din for å prøve dem, må du imidlertid vite at kløende øyne i sjeldne tilfeller (fire prosent av pasientene) har vært en rapportert bivirkning.

MER: Eyeliner-trikset som vil forvandle utseendet ditt helt