7 mulige årsaker til at du hoster

kvinne hoster i vev Shutterstock

Føler at du har hostet for-ev-er ? Sannheten er at den gjennomsnittlige hosten varer i 18 dager (hva hva?), Og mens det er sesongen for å passere bakterier, er det mange andre grunner til at du kan hacke opp en lunge. Fremover, din 101-klasse om å skille mellom de vanligste typer hoste og hvor lenge de generelt varer.1. Forkjølelse eller influensa (en til to uker)
Hvis du har å gjøre med en våt hoste, i tillegg til symptomer som en rennende nese , sår hals,hodepine, nysing eller feber (kan du høre nesemedisinen som spiller i hodet ditt ennå?), er det sannsynlig at du har plukket opp en av vinterens to favorittbugs - forkjølelse eller influensa, sier Kathrin Nicolacakis, MD, en lungelege ved Cleveland Clinic. Du vil se en mengde kombinasjonshoste og forkjølelsesmedisiner på apotekhyllen med forskjellige hostedempende eller slimløsende midler for å rense eller dempe lungene, men sjekk med apoteket før du medisinerer med en av de hardt hitters. Det er tryggere å behandle symptomer en etter en for å redusere risikoen for legemiddelinteraksjoner, og du bør bare bruke et hostedempende middel om natten hvis du går glipp av søvn, siden det er en god ting å rense lungene.

2. Bronkitt (noen få dager til noen få uker)
Det er den bjeffende, hackende hosten som raskt gjør deg til kontorfiende nummer en . Bronkitt (en betennelse i bronkierørene) starter ofte som en mild forkjølelse og utvikler seg til den ekkel, noen ganger smertefulle, våte hosten som ikke slutter (og gir nydelig slim i nyanser av brunt, grønt og gult). Behandlingen er vanligvis hvile og varme væsker for å bryte opp slimet som klamrer seg til lungene eller en inhalator for å åpne luftveiene. 'Hvis bronkitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon, trenger du antibiotika for å rydde opp i ting,' sier Nicolacakis.

3. Lungebetennelse (noen uker til en måned)
Når luftsekkene i lungene blir smittet (enten på grunn av et virus, bakterier eller sopp), kan du bli satt på sidelinjen med milde til alvorlige symptomer, inkludert slim eller tørr hoste, feber ogkortpustethet. Andre varemerke tegn: hoste opp misfarget slim fra lungene og ha null energi, sier Nicolacakis. Eldre voksne eller små barn kan trenge sykehusopphold for medisinsk hjelp. En røntgen av brystet blir vanligvis beordret for å diagnostisere infeksjonen, og et antibiotikakurs (hvis det er bakterielt) kan fjerne feilene og hoste ut av lungene.

4. Etter nasal drypp (kronisk)
Personer med PND kan vanligvis føle slim fra bihulene som glir ned på baksiden av halsen, noe som utløser en våt hoste (vanligvis om natten når du blir sparket tilbake) og en kvalm mage i a.m. fra booger-strømmen. 'For noen mennesker er det åpenbart at dette skjer, og de har andre allergisymptomer som nysing eller kløende nese - mens andre bare viser mer subtile tegn,' sier Nicolacakis. Antihistaminer eller en nasal steroid (begge tilgjengelige OTC) kan bidra til å fjerne bihulene, og det er lurt å slå på enluftfukterom natten, spesielt om vinteren, siden tørrhet kan forverre problemet.5. Astma (kronisk)
Når luftveiene smelter og hovner opp, blir pusten tøff (tenk: hvesing og tetthet i brystet), og en tørr hoste kan komme ut. 'Lungene dine har bedre luftstrøm på dagtid og sent på ettermiddagen, så denne typen hoste skjer vanligvis om natten eller om morgenen,' sier Nicolacakis. Dokumenter diagnostiserer vanligvisastmagjennom puste- eller lungefunksjonstester og bruk inhalerte steroider eller et medikament som kalles albuterol for å forebygge og behandle symptomer.

6. Gastroøsofageal reflukssykdom (kronisk)
Syrer som reiser fra magen tilbake til spiserøret ( hei, halsbrann ) kan også utløse tørr hoste. (Det kommer vanligvis ut etter å ha spist et stort måltid eller om morgenen og kvelden når du ligger og syre kan strømme mer fritt.) Noen få utvalgte mennesker kan faktisk utvikle hosten uten noe annet åpenbart halsbrann symptomer , noe som kan gjøre det vanskelig å diagnostisere med mindre en lege sender et kamera ned i halsen. Hvis du eller din M.D. tror at GERD kan være bak alt det halsrydding og hacking, kan du tilpasse spisevanene dine (dvs. begrense fet eller krydret mat, sprit og koffein), så vel som syre refluksmedisiner.

7. Mindre sannsynlig: KOLS, lungekreft eller kronisk hjertesykdom
Hvis du har en veldig sta hoste som ikke reagerer på behandlingen (vi snakker to til tre måneder eller lenger), er det en god idé å se legen din for å utelukke noen av de mer sjeldne, skumle årsakene til kronisk hacking som KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom, vanligvis forårsaket av røyking eller andre inhalerte irriterende stoffer),lungekreft, eller til og med hjerteproblemer. “Spesielt kvinner tenker ikke så mye på hjerteproblemer, så hvis du har en familiehistorie av hjertesykdom eller har andre risikofaktorer som høyt blodtrykk, vil du absolutt oppsøke lege, sier Nicolacakis.