7 måter å sikre at smoothien din ikke er 1000 kalorier

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Du er smart nok til å vite detbutikk kjøpte smoothieskan være sukkerbomber i forkledning, men du vil aldri gjør de feilene hjemme, ikke sant? Gjør deg selv tøff for kjærlighet, for det er veldig enkelt å overdrive det når du kaster ting i enblender, selv når disse tingene er kraftmat somwhey proteinognøttesmør.

'Bare fordi du kaller det en smoothie, gjør det ikke automatisk et godt valg,' sier Lisa De Fazio, RD, forfatter av den kommende vår store bok med smoothies og supper (ut 8. november, uansett hvor bøker selges) . 'Å fylle på feil ingredienser kan sjokkere deg med en 12.000 kaloridrikk!'

Den første regelen om å leve det smoothie-livet:måle alt. De Fazio bemerker at mange blenderkanner har målinger etset rett på seg. Utover det vil disse syv reglene vise deg hvordan du holder koppen din i sjakk:smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Ikke begynn medjuice, til og med 100 prosent fruktjuice, sier De Fazio. Å legge til hel frukt i blandingen din vil gi deg merfiber. Bedre valg: Kokosnøttvann (fullt av elektrolytter) eller melk (meieri eller ikke-meieri).

I SLEKT:Den beste og verste salatpåfyllingen, ifølge R.D.s

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Og snakker om meieriprodukter, selv omhelmelkgjør et sunt comeback, en smoothie er ikke det beste stedet for det. 'Du trenger det ikke for tykkelse eller mettende fett, som du kan få fra andre, bedre kilder,' sier De Fazio. Ved hjelp av2 prosent melksparer deg for ca 25 kalorier og seks gram fett per kopp.

I SLEKT:4 fancy retter selv late jenter kan mestre

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

gresk yogurt, nøtter eller pulver - sørg for at smoothien din har en, men bare en. I tillegg til fett, hjelper protein med å avstøte effekten av raskt fordøyende karbohydrater og sukker, slik at smoothien din er tilfredsstillende lenger, men OD’ing på den er en av de enkleste måtene å samle ekstra kalorier på. Ting somchiafrøog malt lin er flott, men tenk lite igjen. En teskje er vanligvis rikelig (og vil fortsatt være fullpakket med omega-3).

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Det er et totalt rookie-trekk å bare bruke bær og bananer. Smoothies kan være en fin måte å få grønnsaker på, og bladgrønnsaker påvirker ikke engang smaken. Sikt etter halvannen kopp totalt. Å, og frossen frukt fungerer best, men hvis du bare har hermetisert, må du sørge for at den er pakket i vann, ikke tung sirup (aka sukker). (Tenk om hvordan du spiser med våre Body Clock Diet !)

I SLEKT:De 9 sunneste tingene du kan bestille hos Starbucks, ifølge ernæringseksperter

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Du trenger ikke sukkerholdige ingredienser eller melk eller yoghurt med smak for å tilsette smak. Bare bruk det De Fazio kaller 'smoothie-krydder': kanel,gurkemeie, og kakaonibs, for å nevne noen. De tilfører ernæringsmessige fordeler sammen med kalorifri smak. 'Cacao nibs er sjokolade i sin minst bearbeidede form, og en fin måte å få tak i uten sukker,' sier hun. Mesteparten av tiden trenger du heller ikke tilsatt søtningsmidler. Hvis du gjør det, bruk honning eller ekte lønnesirup (bonus B-vitaminer ogkalium!).

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

En av de gode tingene med smoothies er hvor allsidig de er - de lager en like god frokost mens du er på fartensnack etter trening. Men hvis de virkelig erstatter et måltid, vil du ha rundt 300 til 500 kalorier (dette tallet er for en voksen kvinne som prøver å gå ned i vekt; du kan gå opp til 500 hvis du ikke er det), men bare 150 til 200 kalorier for en matbit.

I SLEKT:De 16 beste matene å spise når du er alvorlig hengende

smoothie tips med lite kalori Shutterstock

Ukokt havre kan være en fin måte å tilsette litt påfullkorns karbohydraterog tyk opp frokostkoppen, men ikke bruk øyeblikkelig havre, som vanligvis er mer bearbeidet og ofte inneholder tilsatt sukker.