7 måter å komme over din ubesvarte kjærlighet - for godt

Vintage filtrert på silhuett av deprimert jente som sitter på vinduet kaipongGetty Images

Hjertet ditt hopper når de går inn i rommet. Du får sommerfugler hver gang de sender en tekst. Du har kanskje ikke slått på innlegget og historievarsler for deres Instagram. Alt ser ut til å gå bra til en dag, du finner ut at personen du er veldig glad i er super i ... noen andre.

Noen ganger er det bare en forelskelse, og du vil gå videre til en ny raskere enn du kan si 'takk, neste.' Men når du legitimt har falt for noen som ikke føler det samme, er det ubesvarte kjærlighet - og det er alvorlig knusende.

Relatert historie

I følge psykologiprofessor Gary W. Lewandowski Jr., Ph.D. , ubesvart kjærlighet kan ha mange former: å ha en forelskelse i en utilgjengelig ( Liam Hemsworth ), knuser på noen i nærheten (den søte treneren på treningsstudioet ditt), forfølger en kjærlighetsinteresse (skyter skuddet ditt, men blir avslått), lengter etter en tidligere kjæreste (ex-oops) og er i et ulikt kjærlighetsforhold (fanger følelser for en FWB).Men uansett form det tar, er ikke gjengjeld kjærlighet ganske enkelt 'gjengjeldt kjærlighet', sier Lewandowski. 'Det er kjærligheten du har til en annen person som ikke elsker deg tilbake.'

Selvfølgelig er det lettere sagt enn gjort å komme over smerten ved uoppfylt kjærlighet (sukk). Heldigvis hjelper disse ekspertgodkjente tipsene deg med å komme deg videre - for godt.

1. Kutt kontakten i 30 dager.

Du kjenner den varme og uklare følelsen du får når forelskelsen din legger ut et nytt bilde på Instagram eller tekster deg tilbake? Det er dopamin - det følsomme neurokjemiske stoffet som er forbundet med å bli forelsket. Når kjærlighet ikke blir gjengjeldt, forsvinner imidlertid den kilden til dopamin, og hjernen din begynner å gå gjennom tilbaketrekning.

'For å komme over disse første [tilbaketreknings] symptomene, gi deg selv minst 30 dager uten kontakt for å starte, og evaluer deretter hvordan du har det etter en måned,' Samantha Burns , lisensiert psykisk helse rådgiver, dating coach og forfatter av råder. Yup, det betyr å følge med på og / eller blokkere dem på sosiale medier også. Dette, forklarer hun, vil hjelpe deg med å motstå trangen til cyberstengel og 'frigjøre mental energi' du kan omdirigere til sunnere vaner.

Disse kjendisene kan alle forholde seg helt til smertene dine:

2. Forbered deg på å gå gjennom sorgens stadier.

'Følelsene og smertene ved å komme over ubesvart kjærlighet kan føles ganske lik å bryte opp fra et etablert forhold,' sier Burns. Å gå videre fra en ensidig kjærlighetssituasjon kan faktisk være 'spesielt smertefullt fordi du ofte legger forelskelsen på en sokkel'. I tillegg, sier hun, 'å sørge for tapet av en fremtid dere forestilte dere sammen', kan skade like mye eller mer enn å avslutte et eksklusivt, engasjert forhold som ikke fungerte av konkrete grunner.

Relatert historie

Burns sier at du sannsynligvis vil gå gjennom noen, om ikke alle, stadiene av samlivssorg: fornektelse, sinne, forhandlinger, depresjon og aksept. Så 'gi deg tid til å velte og behandle følelsene dine,' råder hun. 'Forskning viser at bare det å bli oppmerksom på følelsene dine og merke dem, kan hjelpe deg med å regulere disse intense følelsene.'

Hvor lang tid som trengs, vil vanligvis avhenge av hvor lenge du har vært i ubesvarte kjærlighet. For de som har knust hardt i flere år, anslår Burns at du sannsynligvis trenger minst tre måneder for å komme til et mer nøytralt sted.

Men 'tid er egentlig ikke det beste målet' for helbredelsesprosessen, ifølge Lewandowski. 'Snarere har det nesten alt å gjøre med det som skjer i løpet av den tiden,' forklarer han. '... Har du tatt deg tid til å jobbe med utvinning? Engasjert i mestringsstrategier? '

3. Slutt å 'støte på dem' for helvete.

Mens du kanskje har brukt måneder på å arrangere 'uformelle' innkjøringer med forelskelsen din, er det nå på tide å unngå dem som pesten. Dette vil hjelpe deg med å 'sette sunne grenser og ikke hele tiden omgi deg med utløsere', ifølge Burns.

Relatert historie

Hvis forelskelsen din er en del av din vanlige sosiale sirkel, foreslår Burns å lage planer med forskjellige vennegrupper eller til og med få nye venner. 'Hvis du jobber sammen, unngå kaffestasjonen eller lunsjrommet der du vanligvis flørter eller prøver å fange oppmerksomheten deres,' legger hun til. Når du må samhandle, hold forholdet 'bare fokusert rundt arbeidsspørsmål', slik at du ikke gir deg falskt håp.

4. Fortell din forelskelse du trenger plass.

Hvis du allerede kjenner følelsene dine, har du ingenting igjen å tape. Kan like godt være en dårlig som er rettferdig om hva du vil og trenger fra forholdet (eller mangel på det) fremover. 'Fortell dem at du trenger å ta tid og plass til å helbrede og komme videre, og at du vil nå ut hvis og når du er klar,' sier Burns. 'Ikke la dette stå til debatt, og ikke føl deg behov for å rettferdiggjøre dine handlinger.' Du vet hva du trenger bedre enn noen andre, så stol på deg selv og be om det.

5. Gjenkjenne ubesvart kjærlighet for hva det er.

'Uopptatt kjærlighet er kjærlighetsaktig, eller kjærlighetslys,' forklarer Lewandowski. Selv om den deler noen kvaliteter med gjengjeld kjærlighet, oppleves den ikke så intenst som ekte romantisk kjærlighet. ' Det er gode nyheter, sier han, for bare å vite at det er potensial for noe bedre, kan hjelpe deg å komme videre.

6. Påminn deg selv om hvorfor du er fantastisk.

'Ikke la ubesvart kjærlighet få deg til å tvile på deg selv eller hva du fortjener fra en partner,' anbefaler Burns. '... Påminn deg selv hver dag om det du definere din egen verdi. ” Hun foreslår å erstatte negative tanker med en positiv bekreftelse eller et mantra, for eksempel: 'Jeg er verdig kjærlighet, verdi og respekt, både fra meg selv og fra en partner.' (Og hvis et mantra ikke er din greie, kan du alltid spille Carly Rae Jepsens 'Party for One' på repetisjon.)

7. Snakk med en profesjonell.

Mange mennesker kan gå videre fra svette. Men for andre er det bare så mye en sosial media-rensing og egenomsorgsrutine kan gjøre. 'Hvis du sliter, er profesjonell støtte alltid et nyttig alternativ,' sier Burns.

Relaterte historier

Lewandowski er enig og legger til at terapi sannsynligvis vil være gunstig for alle hvis 'opplevelser forbundet med den ubesvarte kjærligheten er alvorlige nok og forstyrrer den daglige funksjonen.' Hvis du er for deprimert til å gå ut av sengen om morgenen, sliter du med å sove på grunn av angst, eller hvis vennene og familien legger merke til at noe er ute, er det sannsynligvis på tide å få profesjonell hjelp.

Selvfølgelig, hvis tradisjonell terapi ikke er i budsjettet, vil du kanskje prøve et mer kostnadseffektivt alternativ, for eksempel enterapiapp.

Det er ikke lett å komme over kjærlighetsløs kjærlighet, men kom igjen, det er mye bedre enn å pinne over noen som ikke fortjener deg. Og når den rette personen kommer, er du klar.