7 kvinner på den brutale virkeligheten av å gjennomgå cellegift i 20- og 30-årene

Hva det Shutterstock

Alt omkreftsuger, men det eneste som kommer nær sykdommens forferdelse er kanskje behandlingen for den. Kjemoterapi er uten tvil livreddende medisin, men det kan ta en alvorlig toll på livet ditt i mellomtiden. Her åpner syv unge kreftoverlevende seg om de overraskende, ødeleggende og til og med morsomme aspektene ved å nesten drepe kroppen din for å redde den.Hva det Alyssa Zolna

'Det var helt skremmende å gå inn og starte min første behandling fordi alt var ukjent på det tidspunktet,' sier Jessica Rowley, 35, fra Nibley, Utah. “Vil det gjøre vondt? Hva vil bivirkningene være? Vil det til og med fungere? Hvem vet! Det er et sprang av tro. ”

I SLEKT:Den overraskende grunnen til at de fleste får kreft

Hva det Alyssa Zolna

Du trodde at frafallet du måtte signere før fjellklatring var dårlig? 'Før jeg begynte med cellegift fikk jeg et dokument på 36 sider som beskriver alt som muligens kan gå galt, inkludert hjerneblødning, forverring av hjertet og de mest forferdelige sykdommene foruten kreft,' sier Nancy Paleka, 30, fra Detroit, Michigan. “Det fikk meg til å gråte en hel dag. Hvordan i helvete skulle jeg til og med ta den avgjørelsen? ”

Hva det Alyssa Zolna

Kjemoterapi er et bredt begrep for en type behandling, men det er mange forskjellige medisiner som kan brukes, og de har hver sine bivirkninger. 'Et av stoffene mine ble kalt 'den røde djevelen' på grunn av de forferdelige tingene det gjør med deg,' sier Rowley. “Det er den som får deg til å miste håret, men det er så mye verre enn det. Hvis det lekker på huden din, må du ha et hudtransplantat fordi det i utgangspunktet spiser deg levende - og det er dette de pumper direkte inn i hjertet mitt [gjennom en port] hver uke. ”

Hva det Alyssa Zolna

Mens noen kvinner trenger medisiner som føles som flytende ild i årene, som Rowley, blir andre satt på et mildere regime. 'For meg gjør det ikke vondt forbi IV-plasseringen,' sier Camille Austerfield, 26, fra Minneapolis, Minnesota. 'Det brenner ikke gjennom venene mine eller gjør meg øyeblikkelig syk, det er som å ha en pose med saltvann og få influensa tre dager senere.'I SLEKT: ‘Min ryggsmerter viste seg å være lungekreft’

Hva det Alyssa Zolna

'En av tingene som overrasket meg med å få cellegift var hvor kaldt det gjorde meg og hvor mye jeg måtte tisse,' sier Tracy Olsten, 40, fra St. Augustine, Florida. “Jeg lærte på infusjonsdagen å ta et varmt teppe og noen tøfler. Ikke bare hjelper det deg å bli varmere, men det er hyggelig å ha noe som er ditt i det sterile rommet. '

Hva det Alyssa Zolna

'Selv om jeg hadde brystkreft, måtte jeg fortsatt leve livet mitt,' sier Rose Judkins, 39, fra Apple Valley, Minnesota. “Jeg hadde cellegift annenhver uke. Jeg vil ha det på onsdag, være hjemme torsdag og fredag, og så gå tilbake til jobb på mandag. ”

Hva det Alyssa Zolna

'Kreft generelt er en berg-og-dal-bane med følelser, og kjemo er spesielt slik,' sier Jess Hodgson, 29, fra Minneapolis, Minnesota. “Den ene dagen vil du føle deg bra, og den neste så utmattet at du ikke kan stå opp. Akkurat da du begynte å ha mer energi, bringer en annen behandling deg ned igjen og vanligvis verre. Jeg følte meg fysisk og mentalt utmattet mesteparten av tiden. ”I SLEKT:'I'm a 7-Time Olympic Medalist — And An Ovarian Cancer Survivor'

Hva det Alyssa Zolna

'Det første tegnet på at jeg mistet håret var vondt i hodebunnen, som når du bærer håret opp i en hestehale for lenge,' sier Brittany Long, 32, fra Highland, Utah. “Smertene ga meghodepine. Jeg trodde det var fordi håret mitt var for tungt, så vennene mine klippet det i en nisse, noe som hjalp i et par dager. Til slutt, etter to-ukers markering, begynte håret mitt å komme ut. Først var det bare noen få tråder her og der, og hår som ble lagt igjen hvor som helst jeg satte hodet. Så hver gang jeg løp fingrene mine gjennom håret kom det større hårklumper. Noen stikker det ut, men når det kom til dette punktet, lot jeg mannen min barbere hodet. Det var veldig emosjonelt for meg! Jeg hadde nettopp vokst håret til den lengden jeg elsket, noe som tok år, og jeg følte at jeg mistet identiteten og kvinneligheten på en måte. ”

Hva det Alyssa Zolna

“Håret mitt som falt ut første gang, var ødeleggende. Jeg hadde langt, sexy hår som jeg tok for alltid å vokse, og da føltes det samme håret plutselig som edderkoppnett som fanget meg i dusjen, ”sier Paleka. “Jeg var ikke redd for å være skallet, det var det tapet av kontroll over kroppen min som var den vanskeligste delen. Jeg kuttet den av for å få kontroll igjen. ”Hva det Alyssa Zolna

'Matbehovet mitt var så mye mer intens med cellegift enn det de noen gang var med graviditet,' sier Rowley, en mamma på fem. For henne var det hovedsakelig myntmat. Judkins sier at hun ønsket hamburgere etter en behandling, et ønske hun kunne unne seg takket være hennes kvalmemedisiner.

I SLEKT: ‘Min søster ville fremdeles være i live hvis hun ikke hadde ignorert kreftsymptomene’

Hva det Alyssa Zolna

'Etter en runde med den mest alvorlige kjemoen du kan få (den utslettet beinmargen min), innså jeg at jeg hadde mistet all smak for mat, og hvis jeg kunne smake på noe, hadde den en metallsmak,' sier Long. 'Det tok uker før jeg likte å spise noe igjen.'

I tillegg kan det være farlig å spise eller drikke favorittmatene dine under kjemo, ettersom hjernen din lærer å knytte smaker til sykdom, sier Austerfield. 'Jeg gjorde meg av av bacon (ja, bacon!), Tørket mango og alt appelsinsmak på den måten.'Hva det Alyssa Zolna

'Du mister alt håret ditt, inkludert øyenvippene, øyenbrynene og alt sør,' sier Hodgson. “Men det var hyggelig å ikke måtte barbere beina! Etter stamcelletransplantasjonen min, ville jeg fortelle folk at jeg hadde en $ 100.000 brasilianerbikini voks. ” Paleka legger til at kjemoen også fikk neglene til å falle ut.

Hva det Alyssa Zolna

En av bivirkningene av mange cellegiftmedisiner er forstoppelse - et problem som kan være spesielt vanskelig for kvinner å snakke om, sier Paleka. På grunn av dette havnet hun i E.R. i åtte timer, vridd av smerter fra berørte tarmene. Etter det hadde hun en daglig espresso for å sikre at ting fortsetter å gå som det skal.

Forklar hvordan du gjør en bryst-selvundersøkelse:.

.

Hva det Alyssa Zolna

'Takket være' kjemohjernen 'er minnene mine mye av den tiden veldig tåke, sier Rowley. “Under behandlingen kunne jeg ikke huske noe, og jeg har normalt et ganske godt minne. Jeg glemmer å hente datteren min fra dansekurs; Jeg ville glemme en samtale jeg hadde for 20 minutter siden; Jeg kunne ikke holde datoene og navnene rette. ”

Hva det Alyssa Zolna

Å være skallet vakte sinte blikk og stirrer, hovedsakelig fra andre kvinner, sier Paleka og legger til at hun fikk kommentarer som 'Jeg ville ikke gå ut offentlig og se slik ut ...' eller 'Har du ikke parykk?' Det ble antatt at selv om hun ikke hadde hår, ville hun fortsatt holde seg til den tradisjonelle skjønnhetsstandarden til lange, flytende låser. Dette førte fram Palekas indre opprør. “Jeg følte meg enda mer tvunget til ikke å bruke hatt eller skjule skallethet på grunn av de negative kommentarene, da jeg følte at jeg absolutt ikke hadde noe å skamme meg over. Å være skallet kan faktisk være virkelig frigjørende og vakkert, ”legger hun til.

Hva det Alyssa Zolna

Alle kvinnene delte frykten for å dø, dårlig helse og smerte, men de sa at kjemo utløste også en del odderangst. 'Jeg mistet ikke håret før jeg nesten var ferdig med behandlingen, men jeg var livredd for at folk skulle finne håret på dem eller etterlot seg et spor av hår, det gjorde meg veldig selvbevisst om hva håret mitt gjorde til enhver tid, ”Forklarer Rowley.

I SLEKT:'Jeg fikk diagnosen livmorhalskreft tre måneder etter fødselen'

Hva det Alyssa Zolna

'Chemo fikk meg til å føle meg mindre feminin og utenomjordisk, og ikke på en god måte,' sier Austerfield. “Ikke bare mister du alt håret ditt, men du blir også veldig blek og følelsene dine er overalt. I tillegg, hvis du må få en port [et rør plassert direkte i brystet for lengden av behandlingen for å administrere legemidlene] som kan gjøre deg ekstra selvbevisst. Jeg følte meg som en fremmed i min egen kropp. ”

Hva det Alyssa Zolna

Selv om å sitte oppe, mye mindre å gå, kan føles som det siste en kjemopasient ønsker å gjøre, er det viktig å få blodet i bevegelse. “Å gå rett etter behandlingen hjalp enormt. Selv om det var rett rundt blokken, fikk det meg til å føle meg så mye bedre, sier Rowley. 'Jeg måtte tvinge meg selv til å komme meg ut og gå, trene og bevege meg, men det fikk restitusjonen til å gå raskere og gjorde det mindre sannsynlig at jeg ble syk,' legger Hodgson til. (Klem i en avslappende trening med Rodale’s Med Yoga DVD !)

Hva det Alyssa Zolna

'Kjemikalien etterlot meg nevropati, noe som gjør tærne og fingrene mine nummere og smertefulle, spesielt når de utsettes for varme eller vann,' forklarer Paleka. 'Det suger å ikke kunne ta et varmt bad, men hei, jeg trenger aldri å vaske opp eller andre lignende gjøremål igjen.'

Hva det Alyssa Zolna

'Behandlingen stekte eggene mine, og nå har jeg hormoner fra en 60-åring,' sier Hodgson, som hadde 25 cellegift etterfulgt av en stamcelletransplantasjon. “Jeg er en kvinne under 40 år som er i full overgangsalder - som tar en toll på helsen din, familien din og forholdet til ektefellen din. Heldigvis er det leger som spesialiserer seg på dette. Jeg anbefaler alle kvinner som går gjennom kreftbehandling for å se en spesialist innen kvinners helse. '

Hva det Alyssa Zolna

“Jeg ble overrasket over hvor lang tid det tar å komme over kreft; det slutter ikke når kjemoen gjør det, sier Long. “Ting som hjalp meg var å få besøk! Det hjalp til med å få fart på dagene og tok tankene mine litt av meg. Jeg hadde også en Facebook-side der jeg la ut oppdateringer, gode og dårlige. Å dele mine tanker og følelser hjalp meg virkelig å komme igjennom det hele. ”