7 ingredienser for hudpleie du kan være allergisk mot

rød-flekkete-hud.jpg Shutterstock

Har du noen gang brukt en ny skrubb eller fuktighetskrem - bare for å sitte igjen med rød, kløende hud? Ingrediensene i produktene dine kan være skylden. 'De fleste ingredienser som eksfolierer, renser eller striper huden, kan være potensielt irriterende,' sier Ron Robinson, en kosmetisk kjemiker og grunnleggeren av BeautyStat.com .

Hva mer er, noen mennesker er mye mer følsomme for visse allergifremkallende ingredienser enn andre, sier Dendy Engelman , M.D., en brett-sertifisert hudlege i New York City. 'Det er ingenting pasienten gjør galt,' sier hun. 'Ofte er det genetikk eller det de ble utsatt for - eller ikke utsatt for - i barndommen.'

Før du prøver et nytt hudpleieprodukt, må du være oppmerksom på disse vanlige irriterende stoffene.Øre, kinn, frisyre, hud, panne, øyenbryn, rosa, håndledd, stil, øyevipper,Shutterstock

1. Salisylsyre
'[Denne] syren er den samme aktive ingrediensen i aspirin,' 'forklarer Engelman. 'Og tre til fem prosent av befolkningen er også følsomme for aspirin.' Salisylsyre brukes vanligvis til å behandle flekker, men det er mulig å oppleve elveblest eller betennelse ved bruk av det. Engelman anbefaler benzoylperoksid å målrette kvisekontroll i stedet hvis salisylsyre irriterer deg. Arithmetic Acne Control Complex ($ 30, ) gir en lav dose benzoyl, så den er perfekt for sensitiv hud.

I SLEKT: Hvordan eksfoliere hver eneste kroppsdel ​​- på riktig måte

2. Aluminium
Aluminium finnes ofte i deodorant og antiperspirant fordi det bidrar til å redusere svette, sier Engelman. Men fordi det er et salt, kan det forårsake rødhet, kløe og til og med hevelse. 'Et annet alternativ er magnesiumolje, som bruker ninasiumklorid for å forhindre svetting, eller aluminiumfrie deodoranter.' Vi liker Ancient Minerals Magnesium Oil ($ 20, amazon.com ) eller Desert Essence Natural Roll-On Deodorant ($ 5,75, ).

3. Glykolsyre
'Denne syren er så liten at den er veldig god til å trenge inn i huden,' sier David Bank , M.D., en hudlege i Mount Kisco, New York. 'På effektivitetssiden er det flott. Men den raske inngangen kan gjøre det mer irriterende. ' Resultatet er milde bivirkninger - rødhet og tørking. '[Et bedre alternativ for sensitiv hud] er melkesyre, som er fysisk større, slik at den frigjøres gradvis over tid.' Prøve Filosofi Mirakelarbeider Mirakuløs Anti-Aging Melkesyre Cleanser & Mask ($ 35,).

Hår, Frisyre, Væske, Rygg, Bading, Muskel, Langt hår, Flis, Skjønnhet, Svømmebasseng,Shutterstock

4. Sulfater
'Når folk bruker ordet sulfater, refererer de spesielt til natriumlaurylsulfat,' sier Bank. 'Disse vaskemidlene finnes i rensemidler og sjampo og forårsaker rødhet og tørrhet på sensitiv, eksemutsatt hud.' For en mildere behandling, anbefaler han sulfatfrie produkter, som Aveeno sulfatfri sjampo ($ 6,49, aveeno.com ) eller hvilken som helst sjampo som inneholder natriumlaurethsulfat i stedet.

5. Retinol
'Retinol er fortsatt gullstandarden for anti-aldring, reversering av solskader og stimulering av kollagen,' sier Bank. 'Den største ulempen er at det kan være på den tørkende og irriterende siden.' Han legger imidlertid til at det sjelden er giftige reaksjoner, men du kan oppleve ubehagelig irritasjon. Lancer Younger: Pure Youth Serum ($ 275,) er et mildere anti-aldringsalternativ.

I SLEKT: Hvordan få øye på (og behandle) eksem

Finger, Frisyre, Hud, Panne, Øyenbryn, Øredobber, Øyevipper, Stil, Smykker, Håndledd,Shutterstock

6. Konserveringsmidler
'[Disse] kommer til å være i nesten ethvert produkt som inneholder vann,' sier Engelman. De vanligste å se etter på etiketten er parabener, imidazolidinylurea, Quaternium-15, DMDM ​​hydantoin, fenoksyetanoil, metylklorisotiazolinon og formaldehyd. Disse ingrediensene forhindrer selvfølgelig opphopning av bakterier (noe som gjør at produktene varer lenger), men de kan forårsake en allergisk reaksjon - hevelse eller elveblest - hos en liten prosentandel av befolkningen. Hvis du er allergisk, kan du velge helt naturlige merker som John Masters Organics og.

7. Dufter
'Dufter er den viktigste årsaken til allergier på huden,' sier Bank. 'Fragrance' refererer egentlig ikke til parfyme, men kjemiske forbindelser som får produkter til å lukte bedre. 'Dufter er i så mange ting i dag,' sier Engelman. 'Selv om det står' uparfumert ', er de inkludert for å maskere lukten av formuleringen.' De som er allergiske kan lide av hevelse i huden, kløe, og i alvorlige tilfeller kan øynene dine til og med hovne opp. Robinson anbefaler duftfrie alternativer som ikke bare lover 'ingen lukt', men sier på etiketten at de ikke har tilsatt dufter.

Hvordan behandle en reaksjon
Først og fremst, spill det trygt. 'Hvis du tror at huden din er følsom, bruk en lappetest på baksiden av armen før du bruker et nytt produkt i ansiktet eller kroppen din,' sier Robinson. 'Hvis det ikke oppstår utslett eller rødhet etter 24 timer, må du bruke produktet som beregnet.'

Hvis du fremdeles opplever irritasjon, anbefaler Engelman milde aktuelle steroider som kortison eller orale antihistaminer, som Allegra eller Zyrtec, for å redusere hevelse, rødhet og kløe. 'Hvis reaksjonen er mer alvorlig, kan det være nødvendig med orale steroider for å redusere den allergiske responsen,' sier hun. Og hvis du noen gang opplever hevelse i lepper, tunge eller svelg, pustevansker eller elveblest, kontakt øyeblikkelig legehjelp.

I SLEKT: Gir drikkevann deg virkelig glødende hud?