7 helt ikke dumme kakespørsmål du har vært for flau til å stille

poop Shutterstock

Kiddie-bøker lærte oss at alle popper, men vi vet alle at ikke alle liker å snakke om det. Likevel, uansett om du er bekymret for å se en rar farge i bollen eller anstrenger deg for å slippe en duuce, har du sannsynligvis funnet deg selv til å tenke på poo-spørsmål minst et par ganger i livet ditt.

I SLEKT:Hva baugenfargen din sier om helsen din

Så vi avrundet de mest presserende problemene som berører våre lesere og ba medisinske eksperter om å veie inn på alle de galeste vanskelighetene dine - ordspill.

Hvorfor kan jeg ikke tømme tarmene på en gang? poop spørsmål Shutterstock

Det kan være fordi avføringen din ikke er myk nok, sier Deborah A. Fisher , M.D., lektor i medisin ved Duke University School of Medicine og medlem av American Gastroenterological Association . 'Den vanlige grunnen til at folk har problemer, er fordi de har harde avføring, og det er vanligvis relatert til det de spiser og drikker,' sier hun. 'Hvis du har mye anstrengelse ellerforstoppelse, det er veldig mye livsstilsrelatert. ”Den viktigste faktoren å være oppmerksom på er hvor mye væske du får. 'Å være dehydrert vil gjøre avføringen vanskeligere og kan gjøre dem vanskeligere å utvise,' sier Fisher. “Den andre tingen er [å tilsette] fiber — bulkmidler trekker mer væske inn i [avføringen din] og gjør det lettere å utvise. Og så aktivitet - hvis du er mer stillesittende, blir du mer forstoppet. '

Er det en riktig måte å kaste seg på? poop spørsmål Squatty Potty

Er du eninformasjonsmarkednarkoman? Da kan du allerede gjøre ting riktig og bruke en Squatty Potty ($ 33,squattypotty.com) for å heve beina mens du er på porselenstronen. Undersøkelser har vist at å sitte med en strammere vinkel mellom låret og bekkenet (aka en hukstilling) er en bedre måte å avlaste deg selv, sier Patricia Raymond, MD, en gastroenterolog i Virginia Beach, Virginia. `` Den endringen i vinkelen bidrar til å gi folk et bedre bekkenbunnspress, '' sier hun. Du trenger ikke å springe etter noen dyre ting - en vanlig fotskammel eller en bunkebunke fungerer like bra.

Hat også å bryte det til deg, men tid på badet er ikke din sjanse til å innhente alle uleste e-postmeldinger. - Det viktige er ikke å sitte på kommoden i lange perioder, sier Fisher. Dette kan faktisk øke risikoen for hemoroider eller gjøre eksisterende verre.

Jeg blir forstoppet noen ganger, men å spise mer fiber gjør meg gassy. Er det noen andre måter å opprettholde regelmessighet på? poop spørsmål Shutterstock

Fisher påpeker at ikke allefiberer skapt like — den syntetiske typen (finnes i produkter mot forstoppelse som Metamucil) kan faktisk være et bedre alternativ enn den naturlig forekommende typen. Det er fordi syntetisk fiber (som psylliumskall) absorberer vann i tarmene og er i stand til å passere gjennom systemet ditt enkelt. Frukt og grønnsaker må brytes ned av tarmene dine (det er det som fører til et tilfelle av fartene), men syntetisk fiber kan passere rett uten å bli brutt ned.

Vann er en viktig del av å holde deg på timeplanen, sier Fisher. Og hvis du tar et fiberprodukt, er det enda viktigere å smøre H2O, 'for ellers får du en betongstein i tykktarmen og du føler deg verre, ikke bedre,' sier hun.

Raymond gir også en god unnskyldning for å be noen passere brødkurven neste gang du er ute på middag. 'Noen pasienter som er forstoppede, kan ha nytte av å legge til ekstra olje i kostholdet sitt,' sier hun. 'Det forbedrer faktisk avføring og er en fin måte å ta et avføringsmiddel på - å nyte godt brød fra din lokale matbutikk og dyppe det i olivenolje med krydder.'

I SLEKT:7 forstoppelsesmidler som er verdt å prøve når du bare ikke kan kaste

Er det normalt å kaste bare to eller tre ganger i uken? poop spørsmål Shutterstock

Med mindre du regelmessig løper på toalettet og skriker (du vet, som i den dress-passende scenen i Brudepiker ), denhyppigheten av baderutinen diner sannsynligvis helt greit. 'Normal er veldig bredt,' sier Raymond. 'Normal registreres faktisk som tre ganger om dagen til tre ganger i uken.'

Fisher uttrykker det slik: 'Reklame gjennom årene har gjort at det virker som om du ikke har en daglig avføring, er du i beste fall ikke amerikansk, og i verste fall veldig syk, og det er virkelig ikke sant. Finn ut hva som er normalt for deg. '

Hvorfor er min kake hvit? poop spørsmål Shutterstock

Leirfarget kak er et stort rødt flagg, sier Raymond. 'Hvitfarget avføring eller leirefarge er for oss,' sier hun. 'Det vanligefargen på baugener et sted i den gule til brune kategorien, og stort sett all den fargen kommer fra gallen din, laget av leveren din og holdt av galleblæren hvis du fortsatt har en. ' Hvis baugen din er på den hvite siden, antyder det at du har en blokkering i gallegangen, sier Raymond.

Er det normalt at hemorroider blør når jeg kaster? poop spørsmål Shutterstock

Hvis det ikke er din månedstid,blod i toalettskålenkan definitivt være bekymringsfullt. Og det kan være mange grunner til at det er der. 'Hemoroideser sannsynligvis den vanligste årsaken til synlig rektal blødning, sier Raymond. `` Når det er sagt, er jeg i en gruppe på fem gastroenterologer, og hvert sjette år diagnostiserer vi noen i tjueårene, trettiårene eller førtiårene med endetarmskreft som har blåst av lysrød endetarmsblødning som hemoroider i noen ganger over et år. [Hvis det skjer] trenger du en sigmoidoskopi [en kolonundersøkelse av et fleksibelt rør] for å forsikre deg om at det ikke er noe vesentlig [som skjer] og at det bare er hemoroider. ' I utgangspunktet, hvis du merker blødning ofte, spesielt i toalettskålen og ikke bare på papiret, må du kontakte en lege for å sikre at det ikke er et mer alvorlig problem.

I SLEKT:Hva du skal gjøre hvis du ser blod i en (eller flere) av disse 5 kroppsvæskene

Hvorfor er baugen min liten? poop spørsmål Shutterstock

Som vi har fortalt menn i hundrevis av år, betyr ikke størrelse noe. 'Formen og bekreftelsen eller kaliberet til baugen din skyldes vanligvis hvor raskt ting beveger seg rundt tykktarmen,' sier Raymond. 'Jo langsommere det går, jo mer sannsynlig er det å være' type 1 'avføring, som er de små kaninpiller. Jo raskere det går, desto mer sannsynlig er det å værediaré. Det er ikke noe galt i at avføringen din er [liten] så lenge du ikke anstrenger med åre som spretter ut av sidene på nakken. ' Likevel, hvis avføringen din plutselig er flat eller slank i en jevn periode, må du sjekke den ut. Raymond sier det kan bety at det er en hindring som kan føre til at dette skjer.