7 helsemessige fordeler av krydret mat hver varm saus elsker å vite om

High Angle View of Red Chili Peppers Vesna Jovanovic / EyeEmGetty Images

Når det gjelder sunn mat, får krydret mat noen ganske blandede anmeldelser. På den ene siden er det snakk om at det fremskynder stoffskiftet ditt. På den annen side kan det føre til sur refluks. Så ... hva gir?Vel, hele 'krydret mat forårsaker acid reflux' er ikke helt nøyaktig. 'De fleste som har tilbakeløp eller gastroproblemer, spiser ikke krydret mat fordi de er bekymret for at det kan få dem til å føle seg verre,' sier Bonnie Taub-Dix , RD, skaperen av BetterThanDieting.com og Les den før du spiser den . Men selv om det kan virke motstridende, kan det å spise krydret mat redusere syreproduksjonen.

Likevel, hvis du har unngått krydret mat, anbefaler Taub-Dix ikke å ta et vanvittig måltid med en gang. Start sakte! 'Ditch saltet og tilsett blandinger av forskjellige krydder og krydder [til måltidene dine],' sier hun. Det ekstra krydderet gir deilig smak til en rekke grønnsaker og proteiner, noe som gjør dem enda mer fristende å spise.

Det viktigste helseproblemet? Krydret mat er kjent som rik på salt, sier Taub-Dix, noe som kan ha negative effekter på hjertehelsen. Når du kjøper krydret mat eller produkter i butikken, sjekk etikettens ingrediensrekkefølge. Ideelt sett vil du ha selve krydderet, som jalapeño, habanero eller chilipulver helt øverst - med salt lavt på listen, eller ikke i det hele tatt.

Ok ... men hvorfor gidder å gå gjennom alle disse problemene? Er krydret mat faktisk sunn? Som det viser seg, inneholder krydret mat noen fordeler.1. Det øker stoffskiftet .

    Taub-Dix sier krydret mat som hot chili peppers inneholder den aktive forbindelsen capsaicin , som bidrar til å øke stoffskiftet som en del av et sunt kosthold.

    Relatert historie

    'Jeg vil ikke stole på det som et vekttapsmetode, skjønt' sier hun. Hvis du spiser noe som ikke er så sunt, kan ikke du legge til varm saus på toppen.

    Ikke en fan av munnbrennende krydder? Forbindelsen finnes også i mildere krydder som gurkemeie og spidskommen, sier hun.    2. Det demper sukkerbehov.

    Har du noen gang lyst på søtsaker, selv om du ikke er eksternt sulten? Taub-Dix sier krydret mat fungerer som tannkrem: Du vil sjelden reise til byen på søtsaker når munnen din er fersk.

    'Etter å ha fått den varme og krydret smaken i munnen, vil du vanligvis ikke ha informasjonskapsler etterpå,' sier hun. 'Jeg har fått pasienter til å si at når de har chilisaus eller jalapeño, er de fornøyde fordi det føles som om de har truffet stedet.'    Og når vi snakker om krydret mat ... se Chrissy Teigen smaksprøve noen sprø chipsmaker:


    3. Det reduserer betennelse.

    Betennelse ligger bak en rekke alvorlige sykdommer, og Taub-Dix sier at capsaicin har kraftige betennelsesdempende egenskaper. 'Vi vet at å redusere betennelse har en positiv effekt på å bekjempe hjerteproblemer og kreft,' sier hun.

    4. Det kan øke immunforsvaret ditt.

    Mens det å spise fistfuls av varme Cheetos ikke vil avverge forkjølelse, er ideen at krydder inneholder antioksidanter og antimikrobielle egenskaper som beskytter mot bakterier i kroppen, ifølge Taub-Dix. Varmt sitronvann med en skvett cayenne à la Beyoncé-rensingen er kanskje ikke det verste i verden når sniffles begynner.    5. Det kan ... krydder opp libido.

    Relaterte historier

    Føler du det ikke i kveld? Ha en varm date med noen varme vinger. Ifølge Taub-Dix øker inntak av krydret mat testosteron, hormonet knyttet til libido.

    Hvis du leter etter en partner som kan følge med, en studie fra tidsskriftet Fysiologi og atferd fant ut at de som graverer mot krydret mat har høyere nivåer av testosteron til å begynne med.

    6. Det kan hjelpe deg å holde deg vanlig.

    Så det er ikke akkurat krydret mat i seg selv som får deg til å gå, men alt tugget vil du gjøre for å oppveie den brennende smerten, ifølge Taub-Dix. 'Det utløser deg til å drikke mer vann, noe som hjelper med forstoppelse,' sier hun.    7. Det kan redusere symptomer på depresjon.

    Taub-Dix sier krydret mat kan frigjøre nevrotransmitteren serotonin i hjernen, noe som bidrar til å øke humøret og lindre depresjon. Husk imidlertid at psykiske helseproblemer kan være svekkende hvis de ikke blir behandlet. Så søk profesjonell hjelp hvis du tror du kan ha et problem, og ikke stole på krydret mat som en kur.