7 Helse- og skjønnhetsfordeler med peppermynteolje

7 Helse- og skjønnhetsfordeler med peppermynteolje Shutterstock

Flytt deg,gresskar krydder, det er peppermynte tid! Ja, ja, det er bra i en latte og alt, men vet du hvor det er enda bedre? I skjønnhetsproduktene dine - og det er mange studier og mye vitenskap som kan støtte hvorfor. Her avrunder vi forskningen på hvorfor du skal bruke vinterens ikoniske duft hele året.

1. Det ' s et naturlig middel mot kløe

I en studie , deltakere som led av kløe , eller et fancy ord for kløe, ble delt inn i to grupper. Den første fikk beskjed om å hydrere og deretter bruke peppermynteolje, mens den andre fikk beskjed om å bruke petrolatum for å hydrere. Resultatene? Betydelige forbedringer for peppermynteoljebrukere og ikke så gode resultater for petrolatumbrukere.

I SLEKT: 7 tips som holder gropene dine luktende friske hele dagen

2. Det fremmer hårvekst

I en studere der dyr ble gitt 3% peppermynteolje, minoksidil, jojobaolje og saltvann, viste peppermynteolje de mest lovende effektene for 'en betydelig økning i hudtykkelse, follikkelnummer og follikkeldybde' i studien. Og hei, selv om du ikke ser veldig merkbare resultater, vil det gjøre at trådene dine lukter guddommelige.3. Den har antibakterielle egenskaper

Ut avhåndvask? Peppermynteolje kan stå i. I en studie det var effektivt til å drepe 22 bakterier og 11 sopp.

Lær alt du trenger å vite om kviser hos voksne:

.

4. Den har den høyeste SPF-verdien av essensielle oljer

Gjenta etter oss: Du trenger fortsatt solkrem! Du trenger fortsatt solkrem! Dette er ikke årsaken til at du slår den ned her der og overalt i stedet for din daglige SPF, men når testet blant andre essensielle oljer for SPF-effektivitet hadde den den høyeste SPF-verdien, noe som absolutt er en fin fordel (selv om vi vil si det igjen, trenger du fortsatt solkrem).

I SLEKT: Hva er det i ansiktet ditt?

5. Det k eeps neglene dine blanke

Husker du de soppdrepende egenskapene vi snakket om? De kom godt med i en nylig studie om peppermynteolje, som viste at den spilte en rolle i å holde stygge soppinfeksjoner (du vet - de du kan være tilbøyelige til å plukke opp i treningsdusj ) og bukt.

6. Folk sverger til sin evne til å redusere kviser

De av oss med kviser kan alle være enige om at vi vil gjøre omtrent hva som helst for å nisse det fra å blusse opp. Interessant, en tråd på Acne.org viser fordelene med peppermynteolje som et middel mot oljeproduksjonen. Og det gir mening fordi, sombetennelsereduseres i huden, blir mindre olje fanget og tett, noe som fører til mindre oljeoppbygging.

I SLEKT: $ 4-produktet som fullstendig ryddet opp i kviser

7. Det kan øke energinivået og humøret ditt

Kanskje duften av peppermynte som svever gjennom gatene på de korteste dagene i året, er tross alt en god ting. I aromaterapi, peppermynteolje benyttes for å øke energi, skjerpe fokus og til og med øke humøret ditt.