7 Forstoppelsesmidler som er verdt å prøve når du bare ikke kan kaste

Leppe, hake, øyevipper, organ, skjønnhet, svart hår, jakke, langt hår, blågrønn, trinnskjæring, Shutterstock

Forstoppelsekan være en skikkelig smerte rumpa. Men å slå det kan være lettere enn du tror. Å gjøre noen gode vaner for helsen din til en del av rutinen din er også bra for tarmene dine, sier Maged Rizk, MD, en gastroenterolog ved Cleveland Clinic. Hvis rørene dine er tette, prøv først enkle livsstilsendringer for å hjelpe deg med å gå nummer to før du går videre til de tunge hitters.

'Måten jeg vil rangere forstoppelsesmidler på, ville være fra førstelinjebehandlinger til siste-linjebehandlinger,' sier Rizk. Tenk på førstelinjen som livsstilsendringer du kan gjøre og siste linje som alternativer du har etter at du har prøvd disse tilpasningene.

Og først, et notat om hva gjør ikke det arbeid: Uansett hvor fristende det kan være å ta en, bare si nei til avføringsmidler. 'De kan være effektive på kort sikt, men på lang sikt kan de forårsake tarmavhengighet, noe som betyr at tarmen ikke vil trekke seg sammen uten stimulant,' sier Rizk.Her er syv strategier - rangert i rekkefølgen du bør prøve dem før du går videre til neste. En metode for å lindre forstoppelse er ikke nødvendigvis bedre enn en annen. Noen ganger kan det hende du trenger medisiner for å fjerne ting.

Først... Finger, Produkt, Væske, Væske, Font, Logo, Håndledd, Drikkevarer, Spiker, Tommel, Shutterstock

Alt fra medisiner for bihuleproblemer til pillene du får for høyt blodtrykk, kan ha effekter på mage-tarmkanalen, langsom motilitet (bevegelse gjennom tarmen) og føre til tørketrommel og forstoppelse, sier Rizk. Det kan også medisiner mot kroniske smerter, sier han. Vær spesielt forsiktig med antikolinergika - medisiner som kan tørke ut deler av kroppen din (som bihulene), men som også kan føre til forstoppelse. Er du ikke sikker på bivirkningene av pillene du bruker? Spør legen din.

Neste ... Leppe, finger, hånd, skjønnhet, øyevipper, gardin, håndledd, komfort, langt hår, lår, Shutterstock

Dehydreringer en av de vanligste årsakene til forstoppelse. 'Når du er tilstrekkelig hydrert, trenger ikke kroppen din å spare vann,' sier Rizk. 'Når kroppen din er dehydrert, fører det til økt absorpsjon av vann i tykktarmen og kan føre til tørre, harde avføring.' Såsjekk tissen din(hvis du er fylt på nok H20, bør den være tydeligere enn gul), og få åtte briller om dagen.

Hvis det ikke fungerer ... Menneskelig ben, lår, strømpe, blond, go-go-dans, langt hår, danser, dans, modell, hofte, Shutterstock

Det er sant: Du kan løpe deg mot bedre tarmvaner. Selve arbeidet med å trene rister på mage-tarmkanalen din - en god ting når det gjelder å slå forstoppelse. 'Hver gang du løper, forårsaker du for eksempel vibrasjoner og får GI-kanalen til å bevege seg, slik at tyngdekraften kan fungere og ting beveger ting sammen,' sier Rizk. Noen gang hørt omløpernes diaré? Sak i punkt.

Etter det, bør du prøve ... Naturlig mat, Vegansk ernæring, Fullmat, Frukt, Produsere, Logo, Lokal mat, Granny Smith, Matgruppe, Frøfri frukt, Shutterstock

Det er ingen vei rundt det: Kostholdet ditt og baugen din er intrikat forbundet. For å øke hastigheten langs et fast system, sikte på mellom 25 og 50 gram fiber om dagen, inkludert brød, korn og frukt og grønnsaker, sier Rizk. Fiber løsner avføringen litt, så i stedet for at de blir kompakte og tørre, blir de mindre kompakte, sier han. Velg gresk yoghurt også: 'Matvarer som inneholder naturlige bakterier kan også fremme god tarmhelse,' legger Rizk til. Og husk å holde proteinet ditt i sjakk. Jo høyere proteininnholdet og jo lavere karbohydratinnholdet i maten, jo mer av et problem får du med forstoppelse, sier han.

Og så... Ledd, midje, underliv, undertøy, blonder, lår, koffert, mage, utsmykning, hofte, Shutterstock

Det viser seg at gutta bakSquatty Pottyvar på noe. 'Det er forskjellige posisjoner på toalettet som kan forbedre hvordan vi har avføring,' sier Rizk. 'Slik vi gjør det i USA er ikke den naturlige måten å ha en.' Hvorfor? Dels fordi den anorektale vinkelen din - bøyningen mellom endetarmen og anusen - ikke er rett når du bare setter deg ned. På grunn av det kan ikke tyngdekraften gjøre sitt, forklarer han. Ved å sette føttene opp på en avføring mens du sitter på John, utnytter du tyngdekraften og retter ut den vinkelen, noe som gir bedre avføring, sier han.

Når du kaster er det også viktig. 'Gi deg selv riktig tid til å ta avføring,' sier Rizk. Det er vanligvis litt etter at du har spist - når mage-tarmkanalen din er aktiv. Hvis du for eksempel går på do etter frokost til en vane, vil kroppen din lære å tilpasse seg.

Hvis ingen av dem jobber ... Mat, ingrediens, produsere, tomat, bolle, grønnsak, fullmat, naturlig mat, busktomat, plommetomat, Shutterstock

Hvis livsstilen endres somøke fiberinntaketog svetteøktene dine virker ikke for å frigjøre ting - og du har fremdeles sjeldne avføring som forårsaker oppblåsthet eller ubehag i magen - Rizk foreslår en avføringsmykner. De inneholder docusate, et sufectant som hjelper til med å gjøre kutten våtere og derfor lettere å passere.

Til slutt ... Finger, hud, negle, rosa, tommel, plast, gest, helsevesen, farmasøytisk medisin, medisin, Shutterstock

Ingenting ser ut til å løse problemet? Rizk sier at det er mange andre medisiner der ute som kan lette forstoppelse. Du kan bruke sukker og salter som ikke er absorberbare, sier han, eller se legen din for resept. Reseptbelagte medisiner, som Lubiprostone og Linaclotide, kan noen ganger være et alternativ. Methylnaltrexone er også et reseptbelagt medisin som kan behandle forstoppelse forårsaket av smertestillende medisiner, sier han.