6 triks som hjelper deg å bli en av de menneskene som kan sovne på få minutter

Hvordan sovne raskere Getty Images

Å kaste og snu i flere timer mens du sliter med å sovne, kan få deg til å føle deg som en zombie om morgenen. Men kort av å poppe en Ambien, er det noe du kan gjøre som virkelig vil hjelpe deg sovner raskere ?'Spørsmålet alene innebærer liksom en idé om at det på en eller annen måte er under vår kontroll,' sier W. Chris Winter, MD, forfatter av Søvnløsningen: Hvorfor søvnen din er ødelagt, og hvordan du løser det . 'Vi snakker ikke slik når vi snakker om sult eller tørst eller andre ting kroppen vår trenger for å overleve.'

Hovedårsaken til at søvn kan virke så unnvikende er at vi rett og slett gir den for mye kraft. Men disse tipsene kan hjelpe deg med å vise søvn hvem som er sjef, og til slutt få resten du er ute etter - ingen sauer kreves.

1. Ikke prøv så hardt

Legge i sengen med åpne øyne Getty Images

Har du noen gang vært laserfokusert på noe i livet ditt (som å møte Mr. eller Miss Right) bare for å finne ut at ting ser ut til å være i tråd med det øyeblikket du slutter å bry deg? Søvn er på samme måte, sier Winter. Jo mer du vil ha det, jo lenger vil du kaste og snu i en rastløs tilstand av søvnløshet. Påminn deg selv om at søvn er en kroppslig funksjon akkurat som sult, sier Winter. Du kan sørge for å ha en vanlig søvnplan, få mye trening og unngå distraksjoner som holder deg våken, men til slutt er kroppen din enten klar til å sove eller ikke.

I slekt:Hvordan ha narkolepsi messer med mitt kjærlighetsliv

2. Klipp lysene

Blått lys når du sover Getty Images

Hvis du noen gang har mistet strømmen i huset eller leiligheten din, har du kanskje funnet ut at du sov bedre den kvelden. Du ble sannsynligvis sliten da solen gikk ned og våknet da den kom opp igjen. Kanskje du ikke engang trengte en vekkerklokke. Det er fordi når din viktigste lyskilde er solen, synkroniserer kroppens indre klokke seg med sine naturlige lys-mørke sykluser, sier Winter. 'Når solen går veldig sakte ned, er det en naturlig utløser formelatonin(hormonet som utløser søvnutbrudd) sekresjon, og det er veldig kraftig. 'Dine melatoninnivåer skal øke et par timer før det er tid for sengetid og gå ned igjen om morgenen. Men en ny studere av forskere ved University of Colorado fant at i vår kunstige lys- og enhetsfylte verden har hormonnivåer en tendens til å falle etter at vi allerede har vært våken en stund, og ikke slippe med solen som de burde. Du kan imidlertid tilbakestille den interne klokken. For å få effekten, demp lysene og unngå elektronikk som sender ut blått lys i minst en time før du legger deg, trekk ned nyanser og fjern glødende klokker eller enheter fra soverommet ditt. (Trykk på tilbakestillingsknappen — og forbren fett som gal med Body Clock Diet !)

3. Ta et varmt bad

Avslappende badekar Getty Images

Kroppens stresshormon kortisol og kroppstemperaturen vil synke når du sovner. Når du kommer ut av et varmt bad eller en dusj, begynner kroppen din å avkjøles raskt, noe som etterligner kortisoldråpet ditt og induserer søvnighet, sier Winter. I tillegg er det bare veldig avslappende, noe som sannsynligvis spiller en stor rolle, sier han. For best resultat, skru opp varmen tilrundt 82 graderog suge en halv time til en time før tiden du vil sovne.

I slekt:Hvordan sove deg til vekttap

4. Sett på noen sokker

Varme koselige sokker Getty Images

Å ta på varme, fuzzy sokker er ikke bare superkoselig. Bruk av sokker til sengs vil varme opp føttene dine, og til slutt forårsake utvidelse av blodkar i føttene, noe som hjelper til med å omfordele varmen til resten av kroppen din og sender et signal til hjernen din at det er på tide å sove, undersøkelser finner.Super stresset i det siste? Denne yogastillingen kan hjelpe:

..

5. La tankene dine vandre

Vandrende sinn Getty Images

Å distrahere deg selv fra å tenke på hvor ille du skulle ønske du sov, kan være en spillveksler for folk som sliter med å sovne, sier Winter. Å gi hjernen din noe annet å fokusere på (som ikke vil stresse deg) gjør ofte underverker. Å telle sau er ikke den eneste veien å gå, skjønt, sier Winter. I stedet planlegger du drømmeferien i hodet eller fantaserer om Ryan Gosling som lager deg middag i en hytte i skogen. Før du vet ordet av det, vil du våkne opp til lyden av alarmen din.

I slekt:10 hemmeligheter hotellansatte vil ikke fortelle deg

6. Bare pust

Mindfulness meditasjon for å sovne Getty Images

Undersøkelser viser atmindfulness meditasjon, som lærer deg å fokusere på pusten din og det nåværende øyeblikket, kan bidra til å bekjempe søvnløshet ved å senke stressnivået og hindre deg i å drøfte om hva kanskje skje. Men å meditere når du kommer i seng vil sannsynligvis ikke løse søvnproblemene dine umiddelbart. Akkurat som du ikke ville prøve å lære å spille gitar rett før du skulle komme på scenen for å opptre, er oppmerksomhet noe du trenger å øve på regelmessig, så når det er på tide å sovne, vil hjernen din vite hva du skal gjøre, sier vinter. 'Din evne til å stille tankene dine er en ferdighet du kan øve på; det er ikke genetisk. '