6 tegn du drikker for mye kaffe

kaffe Shutterstock

Denne artikkelen ble skrevet av Allison Young og levert av våre partnere på Forebygging .

Vi er ikke her for å banke på kaffe. Vår dag gjennomsyrer ikke uten et morgenkrus med joe. Pluss at det er knyttet til noen ganske søte fordeler , fra sunn levetid til redusert risiko for demens. Men dobbeltskuddet ditt kan også tjene noen ikke-så-velkomne bivirkninger - noen kan du ikke engang koble tilbake til java. Vi sier ikke at du må slutte med kaffe (som om), men det er tilpasninger til ditt daglige ritual som kan tone ned ettervirkningen. (Leter du etter en ny favorittkaffe? Prøv Forebygging: Ikke brenn ut Stekte økologiske kaffebønner !)

1. Du er litt forsterket

Java jitters er en ting. Ikke bare er kaffe et sentralnervesystem stimulerende, men koffein blokkerer adenosinreseptorer mens det jekker opp adrenalin, dopamin og glutamat, en kombinasjon som kan forårsake en kamp-eller-fly-vanvidd. `` Aktivering av sympatisk nervesystem kan føre til angst, rystelser, økt hjertefrekvens, irritabilitet og kanskje til og med sinneutbrudd, '' sier Michael Yassa, Ph.D., lektor i nevrobiologi og atferd ved University of California, Irvine og direktør for de Center for the Neurobiology of Learning and Memory . (Finne ut hvor mange kopper kaffe er for mange .)Kaffe fix: 'Å bytte til koffeinfritt hjelper, da det reduserer koffeininntaket, men ikke eliminerer det helt,' sier Yassa, som advarer mot kaffe for alle med hjertesykdom.

2. du krasjer i løpet av dagen

Rekvisita til kaffe for fordelene ved å hente det - det kan ta deg fra trøtt til kablet på et blunk. Men når støtet slites av, kan du krasje ned. EN studere publisert i tidsskriftet Nevropsykofarmakologi fant også ut at koffein kunne ødelegge produktiviteten og føre til at harde arbeidere slapp av. 'Mange mennesker stoler på koffeinfiksering for å hjelpe dem til å føle seg våken om dagen, men det er virkelig falsk energi,' advarer Jenna Braddock, R.D.N. , en sports ernæringsfysiolog i St. Augustine, Florida.

Kaffe fix: Vær sikker på at du spis for energi . 'Bare mat kan gi virkelig drivstoff til kroppen din,' legger Braddock til.

I SLEKT: 7 grunner til at du er sliten hele tiden

3. Du tar mange turer på badet

Kaffe er et vanndrivende middel , noe som betyr at det kan øke vannlatingsfrekvensen din, spesielt hvis du ikke er en vanlig kaffedrikker. 'Mens forskningen sier kaffe dehydrerer ikke teknisk , hvis du drikker kaffe og ikke får nok vann, hydrerer du ikke systemet ditt, 'sier Corinne Dobbas, R.D. , en San Francisco-basert registrert diett.

Kaffe fix: Ta en sunn matbit med espressoen. 'Mat vil redusere bevegelsen av væske gjennom mage og fordøyelseskanalen - og til slutt blæren, sier Braddock.

I SLEKT: Hva fargen på tissen din sier om helsen din

4. Øynene dine slutter ikke å ryke

Øyetrykk ser ut til å komme ut av ingenting, men likevel National Institutes of Health lister koffein blant de tre viktigste årsakene. Undersøkelser fra York University viser at koffein utløser frigjøring av serotonin og noradrenalin, eksitatoriske nevrotransmittere som kan øke reaktiviteten i muskler og nerver.

Kaffe fix: Kutt kaffen og opp vanninntaket ditt .

5. Du må gå nr. 2, som, NÅ

Kaffe virker avførende på omtrent 30 prosent av menneskene (koffeinfritt også!). Forskere er ikke helt sikre hva som utløser toalettreisen , men både kaffeens sure innhold og dens stimulerende effekt på tarmen og tykktarmen kan utløse den må-gå-trangen.

Kaffe fix: Gå mørkt! Rikere kaffe som pommes frites og espresso er mindre sure og inneholder mindre koffein.

I SLEKT: 7 ting baugen din sier om deg

6. Søvnplanen din er ute av hakk

Vitenskapen sier kaffe kan sabotasje søvn , ødelegge kvalitet og kvantitet, og gjøre det vanskeligere å fange z - selv når den sippes seks timer før sengetid. Kaffe kan også hacke kroppens døgnrytme, noe som gir deg det jetlag-lignende treghet også i dagslys. 'Søvn er så viktig for alle aspekter av kognitiv funksjon, så enhver fordel som forventes av koffein, vil umiddelbart bli eliminert hvis det førte til søvntap,' advarer Yassa.

Kaffe fix: Stopp Starbucks-løpene klokken 16.00 for å unngå å rote med leggetiden din.