5 vanlige årsaker til brystsmerter mens du løper

Sportswoman hvilende filadendronGetty Images

Så der er du og legger deg i skritt omtrent halvveis gjennom enløpe, når en plutseligsmerteslår deg firkantet i brystet. Når følelsen strammes, klemmer du kragen din i panikk. Er det en helt tilfeldighjerteinfarkt? Vel, ikke løp til konklusjoner ennå. Selv om det er direkte skremmende å oppleve brystsmerter mens du løper, kan de signalisere en rekke problemer som driver spekteret fra alvorlig til ikke så skummel.

'Brystsmertersom oppstår mens du løper, kan ha en rekke årsaker, ”sier , M.D., sjef for hjertesvikt ved Long Island Jewish Valley Stream Hospital. 'Selv om det er viktig å ikke ignorere smerte, er ikke alle brystsmerter under løping grunn til bekymring.'

Brystsmerter eller brysttrykk under trening kan forekomme hos fritidsløpere, så vel som hos idrettsutøvere som er i utmerket form, sier Jennifer Mieres, MD, professor i kardiologi ved Zucker School of Medicine ved Hofstra. 'Det er mange mulige årsaker som spenner over spekteret fra godartet til livstruende, så det er viktig for alle som trener å kunne gjenkjenne tegn og symptomer som indikerer når brystsmerter eller trykk under løpeturen er en markør for et potensielt alvorlig problem. slik som hjertesykdom eller astma. 'Ok notert. I rekkefølge fra minst til mest alvorlig, her er de fem vanligste årsakene til at brystet kan skade under løpeturen, pluss hva du skal gjøre hvis du tror du opplever dem.

1. Du har ikke kommet lenger

Å hoppe inn til enny joggerutinekan skattlegges fysisk - spesielt når du er nybegynner. Hvis du ikke har hatt mye trening i sporten, kan det være at du trener med en hastighet eller intensitet som kroppen din ikke er vant til ennå.

Relatert historie

'Du må trekke deg tilbake og være mer realistisk med hensyn til hva du prøver å oppnå,' sier Janet Hamilton, CSCS., Treningsfysiolog og ledende trener for Running Strong i Atlanta. Hun foreslår å varme opp med en tur, og deretter lette deg inn i et avslappet løpetempo. 'Hvis du kan resitere troskapsløftet mens du løper, løper du sannsynligvis til riktig anstrengelse,' sier hun. 'Hvis du har det vanskelig å chatte, sakte.'

Tung respirasjon under løpet kan være smertefullt i begynnelsen, men belastningen forsvinner vanligvis med konsekvent praksis . Det sier seg selv at ethvert nytt treningsprogram du vurderer, bør ryddes av legen din først.

2. Musklene i brystet ditt kramper

Akkurat som musklene i beina dine, blir musklene rundt ribbeinet ditt (kalt “interkostal muskler”) Er også utsatt for kramper mens du banker fortauet. Denne skarpe smerten er svært lokalisert - noe som betyr at du vanligvis kan sette fingeren på akkurat der den gjør vondt - og kan forverres med bevegelse. I følge Friedman,dehydreringeller elektrolyttmangel kan være skyldige bak spasmer.

Relatert historie

Siden det ikke er mye du kan gjøre for å styrke interkostalmusklene dine uansett, kan du prøve å fylle på litt vann og endre pustemønsteret ditt. “Hvis du pleier å puste på en symmetrisk rytme (for eksempel inn for to trinn, ut for to), vil du kanskje leke med å puste i en asymmetrisk rytme (inhalere i to trinn, puste ut for tre) slik at du kontinuerlig bytte hvilket ben som er i vektbærende stilling når pusten startes, ”sier Hamilton.

3. Du har halsbrann

Du skjønner kanskje ikke det, men jogging bunker massevis av press på deg Fordøyelsessystemet . For det første, forklarer Dr. Friedman, den økte spenningen i underlivet fører til at spiserørsspinkteren (muskelen i bunnen av spiserøret som holder mageinnholdet i å stige opp i halsen) til å slappe av, og bidra til halsbrann.

For å lette følelsen og holde maten i magen der den hører hjemme, anbefaler han at du avgår tunge måltider før du løper. Hvis du spiser før du treffer veien, må du holde deg borte fra utløsermat - det vil si alt krydret, stekt eller koffeinholdig. 'Det kan også være lurt å overvåke maten du spiser før du løper for å avgjøre om en bestemt mat ikke passer bra med deg,' sier Hamilton. 'Hvis du er burping hvis du løper etter å ha spist en banan, så bytt til noe annet som dinpre-run snack. '

4. Du har en uadressert lungesykdom, som astma

Det er her ting blir dicey. Det er noen forskjellige lungeproblemer som kan utløse smerter under en sprint, den vanligste erastma. Medisiner før trening kan bidra til å forhindre et treningsindusert astmaanfall, og en redningsinhalator bør alltid holdes tilgjengelig under løpeturen hvis du er diagnostisert astmatisk . 'Hvis du ikke raskt reagerer på inhalatoren din, kan dette bety en forverret pustemekanikk og behovet for akutt pleie,' sier Dr. Friedman. Slutt å løpe, og hvis du ikke får lindring i løpet av få minutter, og har symptomer på kortpustethet og tungpustethet, kontakt legen din, bemerker Dr. Mieres. Ring 911 hvis symptomene utvikler seg.

Relatert historie

Andre farlige - men mindre vanlige - årsaker inkluderer pneumothorax (en lekkasje av luft i rommet mellom lungene og brystveggen) og lungeemboli (en blodpropp i en arterie som forsyner lungene). Begge disse er ofte parret med en plutselig begynnelse av alvorlig smerte og kortpustethet, som ikke forsvinner med hvile. Hvis du ser disse røde flaggene, må du ikke ignorere dem. få hjelp av en lege med en gang.

5. Du har hjertekomplikasjoner, som hjertesykdom, hjerteinfarkt eller angina

Nå for det verste tilfellet. Du vet allerede at jo vanskeligere du løper, jo vanskeligere må hjertet ditt jobbe. Men hvis kranspulsårene dine - som bringer blod til tickeren - trekker seg sammen, kan utilstrekkelig blodtilførsel forårsake smerter i brystet når du trener. Denne tilstanden er kjent som “angina, ”Og bør løse etter noen få minutters hvile (selv om du absolutt fortsatt bør følge opp med legen din, sier Dr. Mieres).

Relatert historie

Og selvfølgelig kan fysisk belastning også be om et hjerteinfarkt (en akutt blokkering av en kranspulsår) eller en arteriell tåre. Akselererende og forverrede brystsmerter, smerter i kjeve, rygg, venstre arm eller andre deler av overkroppen, kraftig svetting, kvalme, oppkast, kortpustethet, betydelige hjertebank og / eller svimmelhet som forverres med høy intensitet, men er lettet med hvile er alle tegn på hjerteinfarkt, legger Dr. Friedman til. Ring 911 med en gang hvis du opplever disse symptomene.

Hvis du selv har den minste mistanke om at hjertet ditt ikke tikker helt riktig, er det beste å bestille det direkte til legekontoret. “Når du er i tvil, gå ut og sjekk ut! Det verste du vil oppleve er litt utgifter og litt forlegenhet hvis det viser seg at det ikke var noe livstruende, sier Hamilton. 'Hvis det var noe alvorlig, har du kanskje bare reddet livet ditt.'