5 ting Dr. Pimple Popper ønsker at du skal vite om hudplukking

Hudplukking Dr. Pimple Popper Getty Images

Vi har alle hengitt oss til en liten kvise-popping og scab-plukking her og der - selv om vi vet det det er dårlig for oss . Men for noen mennesker kan denne tilsynelatende uskyldige vanen bli en besettelse - og det er et spørsmål som Sandra Lee, MD (best kjent som 'Dr. Pimple Popper') ønsker å kaste lys over.

Hudplukking (også kjent som excorieringsforstyrrelse eller dermatillomania) er en tilstand som får folk til å tvangsmessig 'plukke på, klø på eller grave seg inn i sin egen hud som en måte å' forbedre 'de ufullkommenhetene de ser,' sier Lee. Leger klassifiserer hudplukking som en kroppsfokusert repeterende oppførsel (BFRB) - andre BFRB inkludererhår trekker, neglestikking, neglestikking, leppebitt og kinnbitt. Det er ikke akkurat uvanlig heller. Ifølge International OCD Foundation , så mange som en av 20 personer håndterer BFRB som hudplukking, hvorav de fleste er kvinner.

Det var 'popaholics' - fans av hennes beryktede kvise-popping videoer —Det som først gjorde Lee oppmerksom på hudplukking og andre BFRB-er, minnet hun nylig . 'Faktisk har folk med [hudplukking] fortalt meg at når de ser på videoene mine, har de redusert tvang til å velge sin egen hud,' sa Lee nylig til WomensHealthmag.com. Den tilbakemeldingen fra fansen fikk henne til å advokere og utdanne mer om tilstanden.Her er hva Lee vil at du skal vite om den overraskende vanlige lidelsen:

Hudplukking er en alvorlig tilstand Christine Frapech

Hudplukking kan høres ufarlig ut, men det involverer mer enn hva navnet antyder. 'Mennesker som har hudplukking, forklarer at de har en fysisk trang til å plukke, og sterke følelser, rare følelser og / eller ikke liker en synlig flekk som kan føre dem til å plukke,' sier Lee.

På grunn av besettelse med plukking som følger med tilstanden, er hudplukking faktisk en form for tvangslidelse, sier Lee. Det er også ofte forbundet med kroppsdysmorfi - der en person er fiksert på opplevde feil i utseendet, ifølge Angst og depresjon Association of America —Men er en helt egen tilstand (selv om de kan forekomme samtidig, sier Lee).

I slekt:6 bilder som perfekt forklarer denne hjerteskjærende hudlidelsen

Hudplukking er ikke Christine Frapech

'Plukk noen kviser her og der eller å skrape i skorper er veldig vanlig for nesten alle oss, men det er annerledes enn noen som tvangsmessig plukker på sin egen hud til det punktet at de forårsaker merkbar skade på kroppen sin, sier Lee. De gjør det, sier hun, som en måte å 'forbedre' ufullkommenhetene de ser på - og kanskje plukke på sunn hud sammen med skorper eller kviser.

Lær alt du måtte ønske å vite om kviser hos voksne:

.

.

Hudplukking kan virkelig skade huden din Christine Frapech

For personer som lider av hudplukking, kan tvangen deres forårsake stor skade på huden. 'Hudplukking resulterer i åpne sår, arrdannelse, hudinfeksjoner, lesjoner, misfarging av huden, vevskader ... til og med misdannelse,' sier Lee. 'Hvis skorper og sår åpnes og åpnes igjen og igjen, er de utsatt for infeksjon og vil sannsynligvis ta veldig lang tid å gro.'

I slekt:Fjerningen av denne 50 år gamle cysten kan være Dr. Pimple Poppers mest motbydelige video ennå

Hudplukking kan påvirke hele livet ditt Christine Frapech

Hvis du ikke er overbevist om at dette er en alvorlig tilstand, kan du tenke igjen. Lee sier at sykdommen virkelig kan påvirke folks liv utover bare skaden som skjer med huden deres. 'Etter at de har valgt, rapporterer folk at de føler en følelse av lettelse, men har også vanskeligheter med å sosialisere seg og være produktive, de har en følelse av forlegenhet og unngåelse,' sier Lee. 'De vil ikke gå til stranden eller bassenget, og de vil unngå medisinsk behandling fordi de ikke vil at venner eller profesjonelle skal se kroppen sin. Folk med hudplukking vil også strekke seg langt for å skjule og dekke kroppen. '

(Få det siste helse-, vekttap-, trenings- og sexinformasjonen levert direkte til innboksen din. Registrer deg for vårt nyhetsbrev 'Daily Dose'.)

Behandling for hudplukking er komplisert Christine Frapech

Behandling av hudplukking og andre BFRD-er går utover å håndtere den fysiske skaden påført kroppen din, sier Lee. 'Som enhudlege, Jeg ville sørge for at pasientens hud og sår ble behandlet ordentlig, men jeg ville også sørge for at de ble henvist til en annen medisinsk fagperson som var kvalifisert til å behandle dem, 'sier hun - ofte med kognitiv atferdsterapi for å løse vanen selv . Hun sier også at medisiner som behandler OCD, depresjon , eller angst kan potensielt være nyttig (siden BFRB ofte 'eksisterer' sammen med andre psykiske helsemessige forhold). Imidlertid er det ingen medikamenter godkjent av FDA spesielt for å behandle BFRB, ifølge TLC Foundation for Body-Focused Repetitive Behaviors .

I slekt:Disse callus-fjerningsvideoene er like tilfredsstillende som de kvisepoppende videoene du er avhengige av

'Å finne hjelp og støtte for å overvinne denne lidelsen er vanskelig, og krever mye hardt arbeid,' sier Lee, 'men det er mulig, og det er mange fantastiske fagfolk der ute som er dedikert til å hjelpe mennesker med hudplukking og BFRB.' Hun anbefaler å sjekke ut ovennevnte TLC Foundation , som har ressurser på nettet både for personer med BFRB så vel som for deres familie og venner.