5 tegn du kan ha en skummel vitamin B12-mangel

Tegn på b12-mangel Matt Rainey

Få næringsstoffer - pokker, få bier - er like livlige som B12 akkurat nå.Juicebarerlegger den til smoothies. Kjendiser som Rita Ora og Chelsea Handler får det injisert i bommene. Det blir spioneringen som en magisk kule for alt fra lav energi til en treg metabolisme, og den traff nær hjemmet kl. WH da tre ansatte ble diagnostisert med B12-mangel i løpet av en uke. Vi gjentar: en eneste uke!Studier viser at 15 prosent av menneskene er B12-mangelfulle, og nesten 40 prosent er grenser. Det er et stort tap, fordi næringsstoffet er et kraftverk - belastet med å bidra til å lage DNA (ikke mindre!), Holde nerve- og blodceller sunne og bidra til å levere friskt oksygen til organene. Og når kroppen din er tett på O2, vil du føle deg utslettet hele tiden, uansett hvor mange Z du logger.

Likevel går mange kvinner med mangel udiagnostisert i ikke måneder, men år . Frustrerende, B12-nivåer blir vanligvis ikke kontrollert i rutinemessig blodarbeid, og det er lett å få opp symptomer på mangel til understreke eller travelhet, sier ernæringsfysiolog i New York, Robin Foroutan, R.D. Så burde du supplere?

EN VEKSTEN RISIKO

En grunn til at B12-mangler ser ut til å blåse opp? De påvirker to grupper hvis antall er hevende. De fleste tar i seg nok B12 fra naturlige kilder — kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Det betyr at vegetarianere og veganere er mest utsatt for halter i nivåer (opptil 87 prosent av sistnevnte kan være mangelfull). Og med disse kostholdsinnstillingene økende - 8 millioner mennesker identifiserer seg nå som vegetarianer og veganer, og Google Trends viser en økning på 90 prosent i søk etter 'veganer' det siste året - mangler kan ytterligere soppe.

En lignende historie utspiller seg for kvinner med tarmproblemer. Det er fordi kronisk tarmbetennelse - som kommer med tilstander somirritabel tarm-syndrom(IBS rammer opptil 45 millioner voksne, to tredjedeler av dem kvinner), cøliaki eller Crohns - begrenser kroppens evne til å absorbere næringsstoffet. Halsbrannlidende mangler ofte også næringsstoffet, siden syrereduserende medisiner kan begrense magesyren som trengs for å frigjøre B12 fra maten. Hvis du faller inn i noen av disse gruppene, kan du besøke fastlegen din, som kan teste blodet ditt (de fleste forsikringsplaner vil dekke kostnadene hvis legen din foreskriver det) og diskutere måter å øke B12-nivået ditt.Disse symptomene kan bli skumle raskt - går fra milde til alvorlige på så lite som seks måneder hvis de ikke behandles. Hvis du merker noe, kontakt legen din med en gang.

Tungen din er glatt og skinnende Christine Frapech

Omtrent halvparten av mennesker med B12-mangel mister papiller - små, smaksløkholdige støt. Som et resultat kan tungen føles sår, og smakssansen din vil visne og gjøre det jevnt krydret mat virker kjedelig.

Du føler stikk Christine Frapech

Mangel på B12 kan forverre nervecellene, noe som fører til en følelse av nål og nål i hender og føtter. Ignorer det, og den kriblende følelsen kan bli permanent, sier Joshua Miller, Ph.D., professor og leder for ernæringsvitenskap ved Rutgers University i New Brunswick, New Jersey.(Start din nye, sunne rutine med vår 12-ukers total kroppstransformasjon !)

Balansen din er skutt Christine Frapech

Uten beskyttelsen av B12 kan nervene i ryggmargen (som forgrener seg for å kontrollere beina dine) visne, og etterlate degsvimmelog vinglete. Å snuble regelmessig er ikke normalt med mindre du tirrer i skyhøye hæler, så rapporter fortløpende forekomster av følelse av å bli kilter så snart du merker dem, sier Miller.Finn ut hva du MÅ gjøre neste gang du går til legen:

.

.

Du Christine Frapech

Nerveskader i hjernen din kan etterlate deg tåkete, forvirret og glemsom. Hvis du ofte tømmer navnet ditt på favorittrestauranten eller plasserer nøklene oftere enn vanlig, må du ta det på alvor og bli testet. De mentale feilmeldingene kan utvikle seg raskt og bli irreversible; noen mennesker utvikler symptomer så alvorlige, de etterligner demens om et års tid, sier Miller. (Ikke få panikk: Dokumenter sier at de fleste yngre mennesker kommer inn før sanne symptomer på demensnivå setter inn.)I slekt:7 Hjernesvulstsymptomer du trenger å vite om

Du Christine Frapech

Mangel på B12 kan rote med din mentale helse og til slutt kan føre til depresjon eller angst. En teori hvorfor: Lav B12 kan påvirke produksjonen av humørregulerende nevrotransmittere som serotonin og dopamin, de samme hjernekjemikaliene som påvirkes av depresjon som ikke er relatert til B12. Hvis du føler deg lav og det ikke er noen åpenbare stressfaktorer som tanker humøret ditt, snakk med M.D.

Relatert:Kelly Osbournes 10-årige kamp med Lyme-sykdommen etterlot henne følelsen av 'En grønnsak'

Gravid pause Christine Frapech

Store doser avfolsyre—Vitaminet alle gravide trenger å ta for å forhindre nevralrørsdefekter hos babyene sine — kan maskere en B12-mangel. Betydning: Hvis du svelger folsyre, kan legen din savne de åpenbare tegnene på lav B12 til mer alvorlige nevrologiske symptomer som problemer med å gå eller hukommelsesproblemer dukker opp, sier Zhaoping Li, MD, direktør for UCLAs senter for menneskelig ernæring. Hvis du forventer, kan du be ob-gyn om å teste vitaminnivået når hun gjør andre blodprøver.

Øk B Christine Frapech

Hev disse nivåene med vitenskapsstøttet (ogekte kvinner-testet) taktikk. Velg dine preferanser; alle fungerer like bra.Nosh b12-rik mat Christine Frapech

'Da jeg fant ut at jeg var mangelfull og begynte å spise mer mat med mye B12, hadde jeg mindre tretthet og muskelsvakhet i løpet av en måned.' - Michele Baker, 45, Columbus, Ohio

Prøv det: Kjøttetere og vegetarianere kan score den anbefalte daglige 2,4 mikrogram B12 via mat. Noen av de beste kildene:

 • 1 egg: 0,45 mcg
 • 1 oz mozzarella: 0,65 mcg
 • 3 oz oksemørbrad: 3,48 mcg
 • 1 kopp melk uten fett: 1,23 mcg
 • 3 oz laks: 2,38 mcg
 • 3 ounce tunfisk: 9,25 mcg
 • 3 oz østers: 5,75 mcg
 • 1 kopp Kashi hjerte til hjerte honning ristet havrekorn: 5,94 mcg
 • 1 kopp Kellogg's All-Bran Complete Wheat Flakes: 6,62 mcg
 • 1 kopp soyamelk: 3 mcg
 • 1 ss Bragg Premium Ernæringsgjær Krydder: 2,4 mcg

  I slekt: De skumle psykiske helserisikoen ved å gå kjøttfritt

  Svelg et supplement Christine Frapech

  'Jeg er vegetarianer, og jeg hadde følt meg litt skjelven før jeg ble fortalt at jeg ikke fikk nok B12. Legen min foreslo at jeg skulle ta et supplement; da jeg gjorde det, stoppet svimmelheten nesten med en gang. ' - Tiffany Hayden, 29, Thousand Oaks, California

  Prøv det: Popp et daglig 1000 mikrogram supplement (med mindre legen din foreslår en annen dose). Forskning viser at piller, gummier og under-tungen oppløselige faner er like effektive. Se etter en USP- eller NSF-forsegling på emballasjen; Dette indikerer at en uavhengig organisasjon har bekreftet at produktet inneholder ingrediensen, i den angitte mengden, oppført på etiketten.

  Få en injeksjon Christine Frapech

  'Jeg har IBS og en rekkematintoleranser, så å absorbere næringsstoffer er vanskelig for meg. Jeg har fått B12-injeksjoner på legekontoret mitt i 10 år; Jeg merker vanligvis en økning i energinivået noen dager etter at legen min gir skuddet. ' - Zoe Macfarlane, 43, Los Angeles

  Prøv det: Nåler omgår tarmen for å levere næringsstoffet rett til muskelen, slik at du kan føle effekten så snart 'juice' går inn eller opp til noen dager etter. De fleste kvinner trenger skuddene månedlig for å forhindre at energinivået flagges. Hvis du har blitt diagnostisert som mangelfull, kan du få jabs på legekontoret eller velværeklinikker på apotek, og forsikring vil sannsynligvis betale. Hvis du ikke har blitt diagnostisert, ikke kjøp deg inn i kjepphest. Mens du tar inn mer B12 ikke skader deg (du vil bare tisse ut det du ikke trenger), mistenker legene at energiløftet noen ikke-mangelfulle personer rapporterer at de føler at post-shot bare er en placebo-effekt.

  Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i september 2017-utgaven av vår. For flere gode råd, hent en kopi av utgaven på aviskiosker nå!