5 sunne matvarer som har mer karbohydrater enn et stykke brød

karbohydrater-brød.jpg Shutterstock

For ikke lenge siden skulle karbohydrater være grunnlaget for din daglige måltidsplan (husker du matpyramiden?). Så et sted langs linjen ble karbohydrat et ord på fire bokstaver. I virkeligheten er karbohydrater imidlertid ikke så onde.

Den typen karbohydrater som skal unngås er enten bearbeidede karbohydrater, som har fått næringsstoffene fjernet under produksjonen, eller den enkle typen, som i utgangspunktet aldri hadde noen ernæring. De riktige karbohydratene gir jevn energi, holder blodsukkernivået jevnt og hjelper også med å holde humøret oppe. En bit fullkornsbrød - som du sannsynligvis tenker på å være spesielt karbisk - inneholder 13,6 karbohydrater. Men disse fem sunne matvarene har faktisk høyere karbohydratantall - bevis på at du ikke trenger å unngå dem for enhver pris.

Mat, ingrediens, fingermat, nøtter, nøtter og frø, produsere, snacks, naturlig mat, kurv, lokal mat,Shutterstock

Kikerter
Disse babyene samler opp 35 gram karbohydrater per kopp - med bare seks av disse gramene fra sukker. Kikerter har også lite kalorier (bare 210 per kopp), og de tilbyr 11 gram protein og 10 gram fiber.Mat, Drikke, Ingrediens, Melk, Plantemelk, Drinkware, Meieri, Rismelk, Soyamelk, Rå melk,Shutterstock

Jeg er melk
Du trodde sannsynligvis ikke at noen form for melk ville være en stor kilde til karbohydrater. Men husk at soyamelk er avledet av soyabønner, og bønner er rike på komplekse karbohydrater. En kopp soyamelk har 15 gram karbohydrater, pluss åtte gram protein, fire gram fett og bare 131 kalorier.

MER: 5 matvarer som har mer sukker enn en godteribar

Grønn, Frukt, Gul, Naturlig mat, Vegansk ernæring, Rød, Eple, Lokal mat, Fargerikhet, Hvit,Shutterstock

Epler
Tro det eller ei, ett stort eple har 27 gram karbohydrater. Den kommer også med omtrent fem gram fyllfiber, 114 kalorier og 1,5 gram fett.

Ingrediens, mat, krydder, produsere, naturlig mat, supermat, tørket frukt,Shutterstock

Rosiner
Søt og seig, bare en kvart kopp rosiner har 33 gram karbohydrater - mer enn dobbelt så mye som en brødskive! Likevel er det ingen grunn til å slippe rosinene: Med 123 kalorier, 1,5 gram fiber og 309 milligram kalium per kvart kopp, er de fortsatt et solid valg.

MER: 5 sunne matvarer som har mer fett enn en smultring

Tre, Appelsin, Fersken, Tan, Naturlig materiale, Pølse, Fortsatt livsfotografering, Tysk mat, Livmorhals, Knackwurst,Shutterstock

Søtpoteter
Hvite poteter er kjent for sine stivelsesholdige karbohydratnivåer. Men en mellomstor appelsinversjon av denne rotgrønnsaken har 24 gram karbohydrater, 105 kalorier og anstendige mengder vitamin A og kalium. Den naturlige søtheten gjør dem til en god matbit; bake en hel, eller skjær den i strimler tilbakt søtpotetfries.

MER: 5 matvarer med mer protein enn et egg