5 skumle grunner til at du kanskje hoster så mye

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Denne artikkelen ble skrevet av Hallie Levine og levert av våre partnere på Forebygging .

Ah, den kroniske hosten. Det er nummer én årsak folk besøker legekontor, og mesteparten av tiden er årsaken godartet eller lett å behandle (tenk bronkitt, allergi, astma eller til og med GERD ). Innimellom indikerer en gnagende hoste i stedet en potensielt livstruende tilstand, sier Raja M. Flores, MD, styreleder for avdeling for thoraxkirurgi og Steven og Ann Ames-professor i thoraxkirurgi ved Icahn School of Medicine på Mount Sinai Hospital i NYC. Fikk hoste som varte i mer enn to uker? Bli sjekket ut. Det kan ikke vise seg å være alvorlig, men i verste fall kan du få en av disse skumle diagnosene. (Helbred hele kroppen din med Rodales 12-dagers kraftplan for total kroppshelse !)

Kikhoste (kikhoste)

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Ja, vi er seriøse. Mens denne sykdommen i utgangspunktet ble utryddet etter innføringen av vaksiner på 1940-tallet, gjør den nå en gjentakelse, takket i stor grad folk som nekter å vaksinere seg, ifølge et Emory University studere publisert i JAMA i fjor. I 2012 ble 48 277 tilfeller av kikhoste rapportert til CDC - det høyeste antallet siden 1955 - og 20 mennesker døde av det.Vær bekymret hvis ...
Du har en alvorlig hackinghoste som ender med en kikende lyd når du puster inn. Selv om sykdommen i utgangspunktet begynner med forkjølelseslignende symptomer som en rennende nese, mild hoste og feber, etter en ukes eller to uke hoste vil dukke opp, noen ganger så intenst at du kaster opp under eller etter hostetilpasningen. Hvis du tror du har det, må du kontakte lege umiddelbart: Ubehandlet kikhoste kan føre til lungebetennelse. Kikhoste får diagnosen blodprøver og røntgen av brystet og behandles med antibiotika.

I SLEKT: De 10 mest smertefulle forholdene

Lungekreft

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Seksti-fem prosent av personer med lungekreft har en kronisk hoste på diagnosetidspunktet, ifølge en studere publisert i tidsskriftet Chest. 'Ofte er det det eneste symptomet,' sier Flores. Ikke la deg falle i en falsk følelse av sikkerhet hvis du aldri har røkt: antyder at opptil 28 prosent av lungekrefttilfellene forekommer hos mennesker som har aldri rørt en sigarett .

Vær bekymret hvis ...
Hosten din varer i mer enn to uker, spesielt hvis den ledsages av blodig eller rustfarget slim, heshet, smerter ved svelging og brystsmerter. 'Det er ikke nødvendig å få panikk - noen ganger skyldes det noe som kan behandles som astma hos voksne,' sier Flores. 'Men det må alltid sjekkes ut, ideelt sett med en katteskanning med lav dose, siden en røntgen kan savne svulster.' (Sørg for at du kjenner disse 8 overraskende tegn på lungekreft .)

Vi spurte en hot doc hvordan man skal behandle hodepine uten narkotika. Her er hva han sa:

.

.

Lungebetennelse

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Hovedsymptomet på såkalt vandrende lungebetennelse -annet enn føler seg utslettet —Er en vedvarende tørr hoste som har en tendens til å forverres om natten. 'Folk prøver ofte å selvbehandle med reseptfrie hosteundertrykkende midler, noe som kan gjøre deg verre fordi de hindrer kroppen din i å løsne og flytte slim og væske fra lungene,' sier Flores.

Vær bekymret hvis ...
Du har hoste og andre forkjølelsesrelaterte symptomer som ikke ser ut til å bli bedre etter 10 dager. Se legen din tidligere hvis du har problemer med å puste, har brystsmerter, har feber på over 102 ° F og / eller hoster opp grønn, gul eller blodfarget puss. Legen din vil lytte til lungene dine med et stetoskop for å se etter mistenkelige knitrende lyder; hvis han hører dem, vil du sannsynligvis trenge blodprøver, røntgen på brystet og i noen tilfeller CT-skanning. Behandling er et antibiotikakur; folk begynner å føle seg bedre i løpet av få dager.

I SLEKT: 7 overraskende ting din første periode sier om deg

KOLS

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Mer enn 7 millioner amerikanske kvinner lever med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), en lungesykdom som får deg til å få problemer med å puste. (Det er to typer: kronisk bronkitt eller betennelse i bronkialrørene og emfysem, en tilstand der de minste luftveiene i enden av lungene dine blir ødelagt.) Ofte en konsekvens av røyking, KOLS-forekomst har økt fire ganger de siste tre tiårene. Siden 2000 har flere amerikanske kvinner enn menn død av denne tilstanden, ifølge American Lung Association .

Vær bekymret hvis ...
Du er en røyker eller tidligere røyker som også har en kronisk hackehoste som gir mye slim, spesielt om morgenen. Du kan også oppleve kortpustethet, tungpustethet og tetthet i brystet. Ikke forsink hvis du ser mistenkelige symptomer: Undersøkelser viser at jo tidligere du blir diagnostisert og begynner behandling (hovedsakelig reseptbelagte medisiner som bronkodilatatorer), jo bedre er prognosen din. Og slutte å røyke er en nødvendighet.

I SLEKT: Nøyaktig hva du skal spise når du har forkjølelse eller influensa

Tuberkulose

5 skumle ting hosten din kan bety Shutterstock

Tuberkulose (TB), en sykdom forårsaket av en bakterie kjent som mycobacterium tuberculosis, er relativt sjelden i USA - mindre enn 10 000 tilfeller ble rapportert i dette landet i 2015, I henhold til CDC , sammenlignet med over 10 millioner over hele verden. Risikoen din øker hvis du har et svekket immunforsvar (for eksempel fra avansert diabetes, HIV eller kreft) og / eller har brukt tid i høyrisikoområder som Afrika eller deler av Øst-Europa. ( Spis disse kraftmatene for å øke immuniteten din .)

Vær bekymret hvis ...
Hosten din varer i mer enn tre uker og er parret med brystsmerter, vekttap, tretthet, feber og nattesvette, og / eller du hoster opp blod. Uten behandling kan TB være dødelig; det kan spre seg i kroppen din og skade ryggraden, leddene, hjernen og til og med hjertet. Det er diagnostisert via hud- eller blodprøve; behandling er antibiotika.