5 grunner til at føttene dine svulmer opp som ballonger

hovne føtter Shutterstock

Når dinføtterer så jævla hovne at det er vondt å til og med ta på deg skoene, den følelsen av panikk (og trangen til å google symptomene dine) kan sparke inn. Seriøst, hva pokker skjer ?! Den gode nyheten er at det i de fleste tilfeller ikke er noe seriøst. Her forklarer en fotpleier vanlige årsaker til at føttene dine kan se ut og føles mer ballonglige enn vanlig, og gir tips om hvordan du skal behandle hevelsen.føtter Amanda Becker

Hvis du har gått rundt hele dagen, kan den travle timeplanen din være synderen. En lang dag med å stå ellergåkan føre til hevelse i underekstremitetene dine, sier Jacqueline Sutera, en lege i podiatrisk medisin og talsperson for American Podiatric Medical Association og Vionic. Ta regelmessige hvilepauser for å gi valpene en pustepust, og hold dem forhøyet, ideelt sett over hjertets høyde for å få sirkulasjonen til å strømme igjen. Den gode nyheten: Hevelsen skal forsvinne over natten mens du sover, sier Sutera.

I SLEKT:6 helt dumme spørsmål du har vært for flau til å stille om føttene dine

føtter Amanda Becker

De spissetehælereller stroppete sandaler du er glad i? Du er sannsynligvis klar over at de ikke akkurat er ideelle for helse på foten. Innsnevring fra sko - stropper som graver seg inn i ankelen eller tærne klemmes sammen - begrenser bevegelsen av væsker, noe som fører til oppblåste føtter. Så hvis tootsies har en tendens til å være hovne etter å ha klemt i de samme par skoene, er de sannsynligvis skyldige. 'Tre ting å se etter i et godt par sko er buestøtte, demping og støtdemping,' sier Sutera.

vektøkning Amanda Becker

Ekstra pundkan føre til at føttene hovner opp på grunn av det ekstra volumet de støtter, sier Sutera. (Dessverre må dumiste vekten for føttene dine for å gå tilbake til vanlig størrelse.) Dette gjelder også graviditet, spesielt i tredje trimester. Når du er gravid, produserer kroppen din 50 prosent mer blod og væsker for å støtte babyen og også for å forberede bekkenområdet for levering, i henhold til American Graviditetsforening . Dette kan igjen føre til at føttene dine utvides i størrelse. Så hva kan du gjøre? Sutera anbefaler å bruke komfortable sko som ikke vil forårsake enda mer hevelse og løfte føttene når du kan.

hovne føtter Amanda Becker

Hvis begge føttene er hovne og ingen av kriteriene ovenfor gjelder, kan du ha en sirkulasjonsforstyrrelse somåreknuter, en venøs insuffisiens (venene bringer ikke blod tilbake til hjertet ditt, så det samler seg i bena), eller sjelden en blodpropp, sier Sutera. Gjør en avtale med legen din dersom hevelsen ikke ser ut til å være relatert til noen av de ovennevnte faktorene.I SLEKT:Hvordan avverge blåmerker, blodpropp, anemi og åreknuter

bakteriell infeksjon Amanda Becker

En bakteriell eller soppinfeksjon på foten din (inkludert på eller mellom tærne) kan forårsake utslett, noe som kan føre til betennelse, sier Sutera. Kontakt legen din, som sannsynligvis vil foreskrive enantibiotikafor å rydde opp i infeksjonen, noe som vil lindre hevelsesproblemet.